Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
*** Bugünün Faust’u, her şeyden önce kendine giden yolları yitirdiği için çıkışsız, yani trajik bir insandır. O, artık soylu yalnızlıklarını taşıyabilen biri değil, fakat insanca ilişkiler kurabilme becerisini yitirmiş biridir. ***
Sayfa 189 - Can yayınları, 2017, 3. BasımKitabı okuyor
*** İnsan. Yani aklı sayesinde, doğada kendini aldatma becerisine sahip tek canlı türü. ***
Sayfa 188 - Can yayınları, 2017, 3. BasımKitabı okuyor
Reklam
Türkiye'de düşünce kendine koruyucu bir ortam sağlayıncaya kadar tefekkürün muhtaç olduğu geçmişe ve geleceğe dönük rabıtalar özlemimiz olmakta devam edecek anlaşılan. Yine de insanlar dünyanın alçaltıcı zorlamaları karşısında yılgınlığa kapılmayanları aralarında barındırabiliyor. İnsanlara mahsus direnci ve dünyaya teslimiyet gösterenlere karşı başkaldırıyı teşhis etmemize yarayacak işaretler korunabiliyor.
Sayfa 21
Cahiliye devrinde insanlar Francis Bacon'ın yücelttiği anlamda birçok şey biliyordu. Ne var ki, bilginin cahiliye devrinde aldığı şekil malumatfuruşluktan öteye geçemezdi. Kur'an nazil oldu ve neyi bilmenin insana ne yüklediği ortaya İslam'la çıktı. Müslümanlar arasına katılmak hayatın bir hediye olduğunu görmenin yolunu açtı. Hayatın özüne yerleştirilenin hidayetimize vesile teşkil ettiğini vahdet dini ile bildik. İslam'a girmekle hakka riayetin ancak herkesin mükellefiyetlerini yerine getirdikçe gerçekleştiğini kavrayabildik. Aksi hale müncer oluş cahillere düşer. İnsan sorumluluktan uzaklaştıkça özüne yabancılaşır. Bilmekle mükellef olmak arasında sıkı bir bağ var. Kime ve neye derseniz deyin mesul bir mahluk insanoğlu. Mesuliyet meseleye, mesele mesuliyete dönük.
Sayfa 13
*** Özgürlüğü ve eşitliği hep savunduk- ama kendimizi ve bizden saydıklarımızı hep ötekilerden biraz, çoğu zaman da epeyce, daha özgür ve eşit saymak koşuluyla. ***
Sayfa 187 - Can yayınları, 2017, 3. BasımKitabı okuyor
*** Özgürlük de öğrenilmesi gereken bir şeydir. ***
Sayfa 186 - Can yayınları, 2017, 3. BasımKitabı okuyor
Reklam
*** Kendi ahlakını oluşturamamış bir özgürlük anlayışı, insanı gerçek anlamda özgür kılar mı? ***
Sayfa 185 - Can yayınları, 2017, 3. BasımKitabı okuyor
*** Her şeyin geçiciliği ve sonluluğu karşısında, zaman ve ölüm karşısında, insanoğlu kendini özellikle güç durumda hisseder, ama bunları görmezlikten de gelemez. ***
Sayfa 174 - Can yayınları, 2017, 3. BasımKitabı okuyor
*** İnsan kafasının bir icadı olan zaman, ne zaman o kafaya bağımsız kötülük yapabilme gücüne sahip oldu? ***
Sayfa 173 - Can yayınları, 2017, 3. BasımKitabı okuyor
Ne kendini, ne de çevresini tanıdığı için sürekli başkalarının ağzından çıkacak olana dikmiş gözlerini, açmış kulaklarını bekliyor. Tanımadığı için, gerçek mânada ne çevresini sevip benimseyebiliyor, ne de bir seçim yapabiliyor. Ne düşüncesi gelişiyor, ne de zevki.
Sayfa 34
Reklam
"Bayram gelmiş neyime Kan damlar yüreğime"...
Sayfa 27
Paylaşmak, dayanışmak, bir tebessüme karşılık vermek ve ağlarken bir sineye yaslanabilmek en güzeli.
Sevinci de kederi de paylaşmayı bilmeliyiz. Tevarüs ettiğimiz ahlak bize bunu emrediyor. Yalnız olmadığımızı bilmeliyiz. Gökkubbenin altından bize ayrılan süre içinde gelip geçerken bir yaraya merhem olmanın hazzını tatmalı, onurunu yaşamalıyız.
Güzel bir şeyle karşılaştığımda aklıma ilk düşen; sevdiklerimi aramaktır.
tam olarak aynı cümleleri her yaz mevsimi bitiminde kullanırım
Benim gibi sıcak karşısında "çaya düşmüş kesmeşeker" gibi erim erim eriyen birinin sonbahar serinliğine kavuşması ne güzel.
Sayfa 21
1.500 öğeden 46 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.