Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Kur'an-ı Kerîm'de anlatılan Hanımlar
Kut'an-ı Kerim'de sadece Meryem annemizin adı geçer. Kıssalarda,ayetlerde bahsi geçen hanımlar ismi ile anılmazlar.Bahsi geçen hanımlar evlidir,Hz.Meryem ise bekârdır. Bu durum Şeriatımızda kadının mahremiyetinin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir ayrıntıdır. Yıpratılamaz,arkadaş ortamında dahi ismi zikredilmez. Günümüzde ise kadınlar her hâllerinin resmini,özel hayatına dair paylaşımlarını,en özel anlarını,eşi ile olan samimiyetini sosyal medyada paylaşabiliyor.Çarşaflı bir hanım bile yüzüne peçe takarak gözlerinin güzelliğini göstererek milyonlarca erkeğin göreceği ortamda paylaşabiliyor. Oysa ki Allah'ın kelamında ise,hanımların isimleri dahi zikredilmiyor.
Sayfa 38
⊰ yolculuk - XVIII ⊱ “Utandım varlığımdan, sanki gizlisine İzinsiz girmişim gibi gizlice” 1985/86
Sayfa 136 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okudu
Reklam
171 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Adem Güneş'in daha önce 'annelik sanatı' 'güvenli bağlanma' 'çocukluk sırrı' 'doğru bilinen yanlışlar' kitaplarını okumuştum. Uslubu yabancı değildi oyüzden. Uzun cümlelere ve gereksiz söz tekrarlarına yer verilmişti. Diğer yandan son zamanlarda yaşanan çocuk istismarı olaylarına karşı anne babaların bilinçlenebileceği yararlı bir kitap olmuş. Kültürümüzde çocuk yetiştirirken bize normal gelen bazı davranışların aslında çocuğu tacize açık hale getirdiğini farketmemizi sağlıyor. Bu bağlamda bu tür olayların artmasının, yıllar içinde yapılan bu yanlış davranışlardan kaynaklandığını apaçık görüyoruz. Okunmasını tavsiye ederim.
Mahremiyet Eğitimi
Mahremiyet EğitimiAdem Güneş · Selis Kitaplar · 2014163 okunma
Internet teknolojisi açıkça modern olarak görülen bir deneyim boyutunu, yani insanın beklentileriyle deneyimleri arasındaki uyuşmazlığı, körüklüyor. Moderniteyi biçimlendiren şeyin gerçeklikle iştiyak arasındaki, gitgide büyüyen mesafe olduğunu  öne sürülmüştür. İdeal benliklerimizle gerçek benliklerimiz arasındaki yarık da büyüyor. İdeal benliklerimizi yansıttığımız bir mecra olarak sosyal medya ortamları bizi ideal benliğin yolunun şeffaflaşmaktan, mahrem olandan vaz geçmekten geçtiğine ikna ediyor. Sonuna kadar aleniyet ve çıplaklık. ‘Ruhunu çıplak bırak ki özgürleşebilesin’ deniyor. Oysa insan mahremiyle, sırlarıyla, kendine sakladıklarıyla insandır. Utanma duygusuyla insandır.
Sayfa 224Kitabı okudu
Bazı hedeflerimizi kendimize saklamayı, onlar için anlamlı çabalar ortaya koyduktan ve belirli bir aşamaya geldikten sonra sevdiklerimizle paylaşmayı öğrenmeliyiz. Her anımızı, her düşüncemizi, her duygumuzu, hayatımızdaki her gelişmeyi insanlarla paylaşmak pek sağlıklı bir tercih değildir. İnsan mahremiyetini korumayı ve bazı şeyleri sessizce sadece kendi içinde yaşamayı bilmeli.
Sayfa 219 - TimaşKitabı okudu
34 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.