s

Sosyal Medya

2 üye
240 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 günde okudu
İnternet kullanımı
Merhaba arkadaşlar Eser, aslında hepimizin bildiği internetin zararlarından bahsediyor. Eseri değerli kılan ise İnternetin zararları rağmen interneti nasıl kullanılacağımız konusunda bir kılavuz olması. Eserin ismi çocukları korumak için ebeveynlere yönelik bir kullanma kılavuzu olarak görünse de biz yetiştinler içinde önemli bilgiler var. Eserde 'hizmet bedava ise ürün sizsiniz' yazıyordu. Ürünün bizler olması, aptal konumuna düşmemiz ve bunu 'ya bedava hizmet var daha ne olsun' diye övünerek anlatıyor olmamız aslında interneti kullanma konusunda hiçbir şey bilmediğimiz ya da yanlış bildiğimiz anlamına geliyor.
Dijital Dünyada E-Beveyn Olmak
Dijital Dünyada E-Beveyn Olmak
Salih Uyan
Salih Uyan
Görkem hanım
Görkem hanım
Dijital Dünyada E-Beveyn Olmak
Dijital Dünyada E-Beveyn OlmakSalih Uyan · Timaş Yayınları · 2022570 okunma
Ceplerimizde taşıdığımız cihazlar, hani deyim yerindeyse "dijital amel defteri" gibi ne yapsak kaydediyor.
Reklam
Ne olursa olsun beni böyle yalnız bırakmanı unutmayacağım. Senin için onca çabama karşılık bir hiçe sayılışımı, herkese adeletli olup beni hakettiğim yere koymayışını, sensiz çırpındığım gecelerde kendi gururumu hiçe sayıp hevesle sana koştuğum zaman ağlayarak geri döndüğüm geceleri senin için bunca çaba verirken karşılığını alamayışımı asla unutmayacağım. Sen bana hakkım olanı sadece hata yaptığımda verdin ama nedense çabalarımın hakkını alamadım. Tamam dedim verir dedim kırıldım içten içe yok olma eşiğine geldim ama ben yine de sen dedim. Her şey geçiyor ama sen geçmiyorsun dedim. Geçmeyen tek şey yaranmış, bana yaşattığın acılarmış. Ben artık senin acılarına katlanamıyorum her defasında sana deli gibi koşarken kalbi kırık bir şekilde geri dönmeye dayanamıyorum. Ben artık yoruldum. Beni istemeyişine, kapının dışına koyuşuna, her defasında kırışına. Çok yordun kalbimi. Bu vicdanla yaşayabilecek misin?
sosyal medya
Diğer sosyal medya uygulamalarımı sildim ve buraya koştum. Buraya da yazıyorum. 🥳
Sosyal medya, bize başkalarının neler yaptığını göstererek statü endişemizi yükseltiyor ve bir sosyal platform üzerinden sanal dünyayla bağlantı kurmazsak bir şeyler kaçıracağımız korkusunu tetikliyor. Sosyal medya obsesyonumuz gibi, adrenaline, çalışıyor ve bir şey yapıyor olma duygusuna da bağımlı hale gelebiliriz. Çalışmanın kompulsif (zoruntulu) doğası sadece kimliklerimize dokunmakla kalmıyor, zevk merkezlerimize, heyecan, kovalama ve coşku alanlarımıza da temas ediyor. Bizi, olan bitenlerle bağlantıya sokup derinlemesine düşünme becerimizi azaltıyor.
Reklam
420 öğeden 591 ile 420 arasındakiler gösteriliyor.