Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
GPT-4o Nedir, Nasıl Kullanılır? 🤔🕊️ 👉ChatGPT-4o’nun yeni sürümünde neler var, ChatGPT-4o ile neler yapılabilir?🧑‍💻 ChatGPT-4o kullanıcılarla tıpkı bir insan gibi diyalog kurabiliyor, sorulara cevap veriyor, espri yapıyor ve insan mimiklerini anlayabiliyor. Farklı dillerde konuşan iki insanın konuşmalarını anlık olarak tercüme edebiliyor. Cep telefonlarındaki kamera ile görme yeteneği kazanan yapay zekâ, gördüğü nesneleri analiz edip yorumlayabiliyor. Ekran paylaşımı yoluyla kendisine gösterilen matematik problemini anlatarak çözebiliyor. Verileri analiz ederek grafik oluşturabiliyor. bilimgenc.tubitak.gov.tr/makale/gpt-4o-n... #yapay zeka
Her ne kadar 2006 ABD raporu olsa da son kısmı oldukça önemli.
Yazma becerisi aynı zamanda işverenlerin üniversite mezunlarının yetersizliğinden dem vurduğu konuların başlarında geliyor. İşverenler arasında yapılan yakın zamanlı bir ankete göre, yeni işe alınan iki yıllık üniversite mezunlarının neredeyse yarısının, dört yıllık üniversite mezunlarınınsa çeyreğinden fazlasının yazma becerileri zayıf. Hatta bazılarının okuma becerileri bile zayıf. Eğer Narrative Science'ın iddia ettiği gibi zeki yazılımlar en becerikli insan analistlere rakip olabilecek seviyedeyse, gelecekteki üniversite öğrencileri için bilgiye dayalı işler de sallantıda demektir -özellikle de yeterince hazırlıklı olmayanlar için.
Reklam
Ekonomik Kriz: Şirketler ve artık daha fazla sömürülecek çalışanları
2012 Nisan'ında Wall Street Journal gazetesinde yer alan yazıda, şirketlerin Büyük Buhran'dan bu yana yaşanan en ciddi ekonomik krizin ardından nasıl hızla toparlandıkları anlatılıyordu. Milyonlarca işçi daha az getirili veya daha az saatli işleri kabul ederken veya hiç iş bulamazken, şirketler krizden " daha üretken, daha kârlı, nakitleri bol ve borçlarının yükü azalmış bir şekilde geri dönmüşlerdi.
Çalış çalış çalış hala borç, hala elde para yok. Neden mi?
...ekonomideki inovasyonların meyveleri çalışanlara değil, neredeyse olduğu gibi işletme sahiplerine ve yatırımcılara gidiyor.
Teknolojinin ekonomi üzerindeki etkisini açık fikirlilikle baştan değerlendirme zamanımız geldi. [...] Artan üretkenlik ve yükselen maaşlar arasında tarih boyunca gördüğümüz paralellik yok artık.
Patronlar için evet. İşsiz kalacaksınız ey okurlar.
Eğer dosdoğru ileri bakar, gelmekte olanı anlar ve geleceği doğru şekilde planlayarak rotamızı akıllıca çizersek, otomasyon refah yolunda en büyük müttefikimiz olabilir
Reklam
Hocam içimizi kararttın hocooom
Raporun tahminine göre otomasyon sonucunda yakın gelecekte doğacak olan ekonomik düzende, "makine sistemleri insanlardan çok az yardım alarak adeta sınırsız ürün ortaya çıkarabilecekti. Bunun sonucunda da çok büyük işsizlik ortaya çıkacak, gelir dağılımı iyice bozulacak, ve nihayetinde tüketiciler ekonomik büyümeyi sürdürmek için gerekli alım gücünden yoksun kalacakları için mallara ve hizmetlere olan talep azalacaktı.
They are coming for us.
makineler yalnızca az beceri gerektiren işlere değil, yüksek getirili, yüksek vasıflı işlere de göz dikmek üzereler.
ROBOTLAR VE SELF-SERVİS TEKNOLOJİLERİ hemen her sektörde kullanıma girerken, daha ziyade çok eğitim gerektirmeyen düşük maaşlı işleri tehdit edecekler. Fakat ekonominin yarattığı yeni işlerin büyük çoğunluğu da bu tarz düşük maaşlı işlerde.
Ne var ki artan mekanizasyon aynı zamanda tarlaların çok daha az kişiye iş sağlaması anlamına geliyor. Tarihte bu gibi durumlarda artık gerek duyulmayan işçiler şehirlere ve sanayi merkezlerine göç edip fabrikalarda çalışmaya başlardı. Fakat gördüğümüz gibi artık fabrikalar da otomasyon teknolojisiyle idare ediliyor. Gelişmekte olan ülkelerin kaç tanesinin bu sorunu ciddi bir işsizlik krizine dönüştürmeden çözebileceğini zaman gösterecek.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.