Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Profil
Milliyetçiler yok mu?
Cehennemde kaynayan zebanisiz kazan örneği en çok milliyetçiler için geçerlidir. İki milliyetçi bir araya gelirse mutlaka üçüncüyü çekiştirir. Bu huy bırakılmadıkça milliyetçiler bir araya gelemezler. Bunun için iki kabule ihtiyaç vardır. 1) Hiçbir insan kusursuz değildir, 2) En doğru düşünce ve davranış mutlaka benimki değildir. Milliyetçiler birbirlerini beğenmedikleri için bir araya da gelememektedir. Parti mensubiyeti olmayan milliyetçiler / ülkücüler dahi gettolaşmıştır, her bir getto birbirinden habersiz çalışmaktadır. (...) Milliyetçiler / ülkücüler birbirlerini sevmemeye devam ederlerse, bilim ve yüksek kültürle donanmazlarsa, çağdaşlığı öne almazlarsa bu, ülkeyi yönetecek yetkinliğe sahip olmadıkları anlamına gelir. O yetkinliğe ulaşınca elbette biz de siyasette daha etkili ve görünür hâle geliriz. 📰: millidusunce.com/milliyetcilik-2
Neden Tolga Akalın'ı Desteklemeliyiz?
“Lider, teşkilat, doktrin” ilkesiyle hareket eden MHP’nin sorunlu 2016 kongresinde, Devlet Bahçeli’ye karşı çıkan ilk il başkanı Tolga Akalın olmuş, kendisinin başlattığı bu hareketin ivmelenmesiyle 2017’de İyi Parti kurulmuştur. 2016’da MHP içinde ilk kıvılcımı yakan Tolga Akalın’dan başkası değildir. Şu an Türkiye’de siyaset mekanizmasında
Reklam
(İkide birde 'Özal veletleri' diyorum.Çünkü bu berbat zihniyet,Turgut Özal'ın o çirkin 'vizyon'larından kaynaklandı.Rahmetli.12 Eylül darbecilerinden çok daha fazla kötülük etti bu memlekete.Çünkü darbeciler gibi işkence yoluyla bedenlere hasar vermekle yetinmedi,kafalara hasar verdi.) Zenginleri sevdiğini açıkça söylemekten hiç utanmayan bir adamın etkisine kapılıp para hırsına teslim olan,kültürü önemsemeyen,tiyatroya,klasik müzik konserine,resim sergisine gitmeye,kitap okumayan bu gençlerin,sanatın insanlara verebileceği hazlardan yoksun kalmaları yüreğimi parçalıyor.
Amerikan demokrasi geliş­tirme anlayışı, elit tabakanın kontrolündeki politik sistemlerin em­niyetini ve istikrarını değil, sivil topluma nüfus etmeyi ve geniş halk kitlelerini harekete geçirecek yerel elitleri ve mekanizmaları kontrol altında bulundurmayı hedeflemektedir.
Kemal Derviş'in tetiklediği bir operasyonla DSP-MHP koalisyonun dağılması ve ardından AKP ve Erdoğan'ın iktidara getirilmesi, ABD yol haritalarının bir aşamasıydı.
Sayfa 232Kitabı okudu
Erbakan'ın siyasi vizyonunun dayandığı dini re­feranslar; ABD'nin İsrail yanlısı Ortadoğu politikasının otomatik ola­rak İslam dünyasına karşı olduğu ve bir tehdit oluşturduğu algısına dayanmaktaydı. Erbakan'ın İslam NATO'su önerisi ABD stratejileriyle uyuşmuyordu. 1996 yılında Erbakan'ın başbakanlığında kurulan ko­alisyon hükümetinin ömrü 28 Şubat kriziyle bir yıl sonra sona erdi. Erbakan, ABD'nin o dönemde geliştirdiği İslamcı proje için aranılan lider değildi. Bu dönemde AKP projesi ortaya çıktı ve Recep Tayyip Erdoğan'la ilk temaslar başladı.
Sayfa 232Kitabı okudu
Reklam
Türkiye'yi nüfuz alanı içine sokabilmek için ABD, Türkiye'de İslamcı, gerici, Cumhu­riyet düşmanı akımlar ve etnik bölücülüğü teşvik ve tahrik edici kur­gular oluşturdu. Soğuk Savaş döneminde özellikle sağ ve sol ideolo­jik boyutlarıyla şekillenen terör olayları, 1980'li yıllarla birlikte bir yandan bölücü terör diğer yandan irticai akımların yükselmesiyle birlikte değişik bir boyut kazanmıştır.
Sayfa 191Kitabı okudu
● Demokrasi bir kelime ; mikrobun zayıf vucut araması tarzında, birtakım hırslar ve hain maksatların kalkanı olmaya gayet müsait...
42 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.