Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Üstad Sezai Karakoç

Profil
Vesselam...
"Ben bir diriliş işçisiyim. Allah kentinin işçisiyim. Allahın övdüğü, beğendiği İslâm toplumunu ören, toplumunun örülen duvarında en küçük bir kum tanesi olmaktan öte öğüncüm olamaz."
Reklam
Sezai Karakoç
"Uyan ki, başka uyanacak vakit yoktur.' Rabbim rahmet eylesin. Rabbim senin gibi hizmet etmeyi; doğru istikametten ayırmadan, yılmadan, pes etmeden davasına sonuna kadar sahip çıkmayı nasip eylesin.
"Doktor istemem,annem gelsin..."
"Ben kandan elbiseler giydim. Senin haberin var mı"
Birkaç gündür dilime dolandı bu dizeler... Vardır bir hikmeti diyerek düşünmeye başladım. Hikmeti idrak etmeyi kolaylaştırmak için de şiirin hikayesi kapı araladı bana. Aşağıdaki satırlar, üstadın, "Hatıralar II"de kaleme aldığı şiire ilham veren olay. "6 Ocak 1959. Sabah saat 10. İki arkadaşıma Babıalî Caddesi'ndeki Meserret Kıraathanesi'nde randevu vermiştim. Meğer ölüme randevu vermişim. Ama kaderimizde o gün ölümümüz olmadığından kurtulmuştuk. Olay, "Sirkeci infilâkı/Sirkeci Faciası" diye anılan olaydır. Ne olmuştu? Bir gün sonra gazetelerde okuduk. Hürriyet "Sirkeci havaya uçtu" diye manşet atmıştı. İnfilakta 40 kişi ölmüştü. Birçok da yaralı vardı. Gazetelerde hafif yaralılar arasında benim de adım çıkmıştı. O olay üzerine yazdığım "Ben Kandan Elbiseler Giydim. Hiç Değiştirsinler İstemezdim." isimli şiir, Sirkeci İnfilâkı, ölüm ve annemin hatırası arasında çağrışımlarla ilgi kuran bir şiirdir. " *** Kendinden birşeyler kattın Güzelleştirdin ölümü de Ellerinin içiyle aydınlattın Ölüm ne demektir anladım Yer değiştiren ben değildim Farklılaşan sendin Sendin bana gelen aynalarla Sendin bana gelen sendin Artık ölebilirdim Bütün İstanbul şahidim Ben kandan elbiseler giydim Bundan senin haberin var mı youtu.be/4jqTFcouVFc?si=...
Mânevî yapıyı inkar edenler veya gereğinden fazla darlaştıranlar birgün materyalizme saplanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklardır. Aynı şekilde, İslâm'ın toplum düzeni ve fert yaşayışı için buyurduğu kurallara uymayanlar veya bunları, kendilerinin bâtın adamı olduğu iddiası veya İslâm'ın büyüklerinden birine bağlılıkları bahanesiyle inkâr edenler de bir vakitler bâtınîlerin düştüğü vartaya düşmekten kurtulamayacaklardır. Ruhumuzu bu iki aşırılıktan, sapmadan korumaya çalışmamız, dengeli bir gidiş sahibi olarak ruhun ve maddenin dışın ve için, toplumun ve kişinin hakkını verme prensibine sımsıkı sarılmamız, doğru yoldan ayrılmamamız için şarttır.
Sayfa 22
Reklam
143 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Yitik Cennet
Çok şey geçti aklımdan yazmak için ama hepsi yetersiz geldi ve üstadın kendi söylemiyle özetlemek istedim: Bir medeniyet nasıl doğar, nasıl gelişir, ne gibi kritik nokta ve aşamalardan geçer, nasıl ölüm sularını erer, özü ve ruhu bakımından, belli başlı ipuçları ile çerçevelenmiş bulundu peygamber aksiyonları dönemlerinde. Korku, muştu, umutsuzluk, umut, beklenen, beklenmeyen, güç ve kolay nelerle çevrilidir bir uygarlığı diriltme yükümlüleri ve sorumluları, bir bir ışığa çıkar oldu, dirilişçi bir zihin araştırması sonucunda.
Yitik Cennet
Yitik CennetSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20219bin okunma
"Her çağda, şartlar ne kadar ağır ve umutsuz olursa olsun. İnananlar için bir Nuh'un gemisi vardır."
69 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 saatte okudu
Sezai Karakoç'un okuduğum ikinci kitabı.Üstadı şimdiye kadar sadece şiirlerinden tanıdığım için kendime kızdım açıkçası. Bir de şunu eklemek istiyorum.Bazı kitaplar o kadar kalitelidir ki size kattıklarından dolayı daha önce okuduğunuz çoğu kitabı sorgularsınız. (Geçekten yazar ve eserleri seçerek okumak lazım.) Kitaba gelecek olursam, sayfa sayısının az olmasına aldanmayın lütfen. Sadece başlıkları bile ufuk açıcı. Bu kadar diyeyim size... Ayrıca böyle üstadların eserleri ders kitabı olarak okutulmalı. Yüz temel eserin içerisinde olmalı. Hatta Türk klasikleri seçkisi oluşturup en başa eklenmeli... Neden olmasın ki?
İslamın Dirilişi
İslamın DirilişiSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20219,7bin okunma
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.