Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
Yurtsama. Kara bir imzanın hükmü ile vatandaşlığından çıkarıldığım ülkemi özlüyorum. Doğup büyüdüğüm toprak her şeyiyle burnumda tütüyor. Gübre kokusuna bile hasretim.
Sayfa 261Kitabı okudu
Yürümeye Selimiye’nin avlusunda başlamış çocukların o ilk, acemi adımlarının verdiği buruk sevinci duymak yasaktı babalara.
Sayfa 147Kitabı okudu
Reklam
Ailesi bu evliliğe karşı çıkmıştı. Kendisi neler yaşayabileceğini bilerek evlenmişti Yavuz’la. Yine de bazen kızıyordu kocasına. Ona ve çocuğuna sorumsuzca davrandığını düşünüyor olacağım. Fakat sonra hemen, onun duyarlı, yaratıcı bir sanatçı olduğu ve yapısı gereği başka türlü yapamayacağı geliyordu aklına. Bir devrimcinin kaderi böyle bir ülkede başka nasıl olabilirdi ki?
Sayfa 141Kitabı okudu
Aşk çoğu zaman anlamsız, kimi zaman da dayanılması güç bir duygu. Biz uydurduğumuz masalları istediğimiz biçimi verebiliriz ama aşkta bunu yapamıyoruz. Aşkın özünde körlük, inat ve mantıksızlık var.
Reklam
çocuklar, sabahları adamların papuçlarını boyuyorlar. sonra boş kalınca, her biri eline sabunlu bir bez alıp gökyüzünü sabunlu suyla iyice yıkıyorlar. bir kısmı da sabaha karşı sokakları temizliyor. bütün çalışmaları ilk bakışta kendileri için görünüyor. karanlıklarında arıyorlar. ama hiçbir zaman, kendileri için parlattıklarını sandıkları gökyüzü altında rahat bir soluk alamadılar.
yasaksız yapabileceğim şeyleri düşünmeye başladım. baktım her şeyin sonu yasağa çıkıyor. yasaklar hiç bitmeyecek. neden olduğunu bilmedikleri yasaklar için binlerce insan ölecek. ölenlerin arkasından kahraman denilecekti. her yasak bir kahraman yaratacaktı. “yaşamak güzeldi ama bu yasaklar içinde yaşamaktansa hür olarak ölmek daha iyi.”
“ karanlığa saplanmış tüm düşüncelerimi aydınlatacak bir ışığa ihtiyacım vardı.”
bu yasaklar hiç bitmeyecekti. yasakların arkasında bir adam gülecek, biz bu yasaklar içinde eriyip gidecektik.
Reklam
“Yılmaz Güney, sosyalizm kavrayışını sanatla süalemedi; sanatını sosyalist bir kavrayışla besledi.”
duvar filmi
burası dördüncü koğuştur benim abim kaderde ikinci adresimiz
Herkesin özlediği, düşlerini kurduğu bir şehir vardır. Ben de Adana'yı severim. İşte orada, Adana da, sevdiğim insanlar yaşar. Şükrü Tekbaş onlardan biri; bu romanımı ona adıyorum...