Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yağmur elif

... karanlığın içine, uçurumlara,dağlara veya uzak sulara, habersiz ve belirsiz bir güç tarafından, tıpkı bir yaşamın meçhul kaderin sarp derinliğine savruluşu gibi...
Sayfa 48 - Çınaraltı gençlikKitabı okudu
Reklam
88 syf.
·
Puan vermedi
Mürebbiye
MürebbiyeStefan Zweig
7.2/10 · 26,3bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Üst dünya insanları, çelimsiz bir güzelliğe, alt dünya insanlarıysa sadece mekanik bir sanayiye doğru sürüklenmişti. Bu harika düzende, mekanik kusursuzluk in bile lazım olan tek bir şey eksikti : mutlak istikrar.
Sayfa 107 - Karbon kitaplarKitabı okudu
Bunları yazarken asıl hikayenin hakkını vermek için kalem ve mürekkebin kifayetsizliğini ama en çok da kendi yetersizliğimi fazlasıyla hissediyorum. Yeterli dikkati vererek okusanız bile, küçük lambanın parlak ışığının altında anlatıcının solgun, içten yüzünü göremeyecek, sesindeki tonlamaları duyamayacaksınız. Hikayesindeki dönemeçleri anlatırken yüzünün aldığı halleri bilemezsiniz. ( işte bu yüzden hayat ve hikayeler hiçbir zaman yaşandığı ve anlatıldığı gibi değildir. Ben yaşar ve anlatırım sen dinlersin anlarsın ama yaşamış sayılmazsın. Aynı kitaplar gibi biz okurlar kendimizi yüzlerce hayat gördük diye tanıtırız ama o hayatları da birilerinin penceresinden görmüşüzdür ve bu da bizi hiçbir okuduğunuz kitabı kendi hayatımız gibi yaşamadığımızı gösterir.)
Sayfa 25 - Karbon kitaplarKitabı okudu
Reklam
102 syf.
·
Puan vermedi
Farklı bir şekilde kendini birilerine anlatmaya çalışan bir zaman yolcusu ile başlıyor hikaye. Daha sonra kendini zamanda yıllarca ileri atarak bir yere varıyor bu yolcumuz. Orda bir sürü birbirine benzeyen insan görüyor önce tedirgin oluyor sonra anlıyor her şeyi. Hikayenin yavaş yavaş yerine oturduğunu hepimiz görüyoruz aslında okurken. Hiç beklenmedik anlarda beklenmedik şeyler oluyor. Yolcumuz zaman yolculuğu yaparken flört macerası yaramadığını söylüyor ama flört bile ediyor belki de. Okumadan bilemeyiz hiçbir şeyi. Tek söyleyeceğim kitabın havada kaldığını ama bu bitişinde bu kitaba uygun olduğunu düşünüyorum. Eğer her şey yerli yerine oturmuş ve tam bir şekilde bitseydi bu zaman yolcusuna ait olan bir bitiş olabilir miydi dedirtti bana bu düşüncelerim. Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Güzel bir akışı var hızlıca bitiyor ve insan bir şeyleri düşünmesi için fırsatlar veriyor.
Zaman Makinesi
Zaman MakinesiH. G. Wells · Karbon Kitaplar · 201728,7bin okunma
1
Gülmeye değer bir şey bulamıyorum.
Sayfa 6 - Karbon kitaplarKitabı okudu
152 syf.
·
Puan vermedi
Öncelikle kitap çiftlik hayvanlarının kendisine yapılan haksızlık ve yaptıkları işlere rağmen haklarını almamaları üzerine çıkardıkları bir başkaldırı ile başlıyor. Daha sonra kendi çiftlikleri kuran hayvanlar yaşamlarını bu şekilde devam ediyor ama işler bir süre sonra yeniden karışıyor. Bu süreçte çok fazla zorluk ile baş başla kalan hayvan çiftliği üyeleri fark edemedikleri bir sona doğru sürükleniyor aslında. Onları yöneten domuzlar insan gibi miydi yoksa domuz muydu? Aslın sorunları buydu, sorun kitabın sonunda ortaya çıkacaktı ve hayvan çiftliği üyeleri domuzları insanlardan ayırt edemeyeceklerdi...
Hayvan Çiftliği
Hayvan ÇiftliğiGeorge Orwell · Can Yayınları · 2020246,1bin okunma
Varoluşun da, kayboluşun da altındaki imza hep bu yaralara aittir. Başarılar da, yenilgiler de bu yaraların eseri...
Sayfa 350 - Doğan kitapKitabı okudu
Affetmek insanı özgürleştirir, zincirlerini kırar. Hayat sevdiği kullarına bu çok özel hafifleme zamanını hayatlarının bir döneminde mutlaka verir.
Sayfa 343 - Doğan kitapKitabı okudu
Reklam
Kendi geçmişini doğru okumazsan, hayat boyu aynı geçmişi tekrarlar durursun ve bütün bunları bir kadar gibi kendi çocuğuna geçirirsin.
Sayfa 179 - Doğan kitapKitabı okudu
Mecburen kabul edişlerden kaçınarak... Çünkü buna devam ederseniz, kişiliğinizden de çok şey kaybedeceksiniz.
Sayfa 132 - Doğan kitapKitabı okudu
Hayal bile bir dayanak arıyor kendine, bir umut, birazcık ışık.
Sayfa 41 - Doğan kitapKitabı okudu
227 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.