İşte Yusuf Kaplan’ın şimdiye kadar önerdiği okuma listesindeki kitaplar: BİRİNCİ AŞAMA OKUMA LİSTESİ 1-İslam'ın Dirilişi-Sezai Karakoç. 2-İnsanlığın Dirilişi-Sezai Karakoç.
Masal kitaplarında hangi yayınevinin kitapları güvenilir?
Yeni nesil ebeveynler çocuklarını masal okuyarak uyutmanın kıymetini eskiye oranla çok daha iyi biliyor. Eskiden bu davranış Amerikan yapımı filmlerde gördüğümüz yabancı bir şeyken şimdilerde herkesin olmazsa olmazına dönüşmüş durumda. Elbette eskiden 5-10 çocuk iki göz evde yaşayan ailelerin sayısı daha fazlaydı. O ailelerde bu ilginin gösterilmesi pek mümkün değildi. Daralan çekirdek aile yapısı ise bu gibi faaliyetlere çok daha müsait. Peki aile kültürümüze eklemlenen bu yeni davranışı gösterirken hangi eserlerden faydalanabiliriz? Her masal kitabı uygun mu? Hem timaş hem de diğer yayınevlerinin masal kitaplarını inceledim. Bu konuda timaş ı tebrik etmek gerektiğini söylemeliyim. Hem içinde bir sürü masalın bulunduğu ayrı kitaplarda hem de sadece tek bir masaldan oluşan mini masallar serisinde çok iyi bir iş çıkarılmış. Gerek baskı ve Editorial gerekse pedagojik açıdan çocuklara uygunluk çok başarılı şekilde sağlanmış. Bu açıdan onları kutlamam lazım. Diğer yayınevleri içinse durum pek parlak değil maalesef. Bilhassa çocuk gezegeni yayınevinin durumu çok kötü. Bu yayınevinden çıkan kitaplardan uzak durmanızı öneriyorum. Timaş için söylediklerimin birebir negatifini alabilirsiniz onun için.
Reklam
Soğuk Deniz
İyi perşembeler, bugün de #99236053 Ocak ayı öykü etkinliği kapsamında ismini vermek istemeyen genç bir okuyucunun öyküsünü paylaşacağım. Geçen aylarda da bir kere paylaşmıştım kendisinin öyküsünü. Şimdiden iyi okumalar. ----- Her zamanki gibi sabah uyanıp telefona bakınca bir an dikkatimi çeken bir şey oldu. Bugün
HİÇ ŞAŞIRMADIM - Dünyada en fazla kitap okuyan ülkelerin başında, yüzde 21 ile Fransa ve İngiltere bulunuyor. Türkiye ise yüzde 0,1'lik kitap okuma oranıyla 86'ncı sırada yer aldı. - Türkiye’de kitap okuyanların yüzde 45'i aşk, yüzde 43'ü din (namaz hocası-dua kitapları), yüzde 12’si masal, fıkra, siyaset, kişisel gelişim kitapları okuyor. - Kitaba yılda 5,5 lira ayrılıyor. Rapora göre ayda cep telefonu ve iletişim masraflarına 173 lira ayıran 4 kişilik bir Türk ailesi kitaba ise yılda sadece 5,5 lira ayırıyor. Kaynak : ensonhaber.com/kultur-sanat/tu...'nc%C4%B1%20s%C4%B1rada%20yer%20ald%C4%B1.&text=Demokrasi%20ve%20E%C4%9Fitim%20Stratejik%20Ara%C5%9Ft%C4%B1rmalar,kitap%20okuma%20al%C4%B1%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1%20masaya%20yat%C4%B1rd%C4%B1.
Dün gibi
Ne olduğunu tam olarak bilemez, isteseler tarif de edemezsin. Hisseder, hüzünlü bir şeyler var havada dersin kendi kendine…Başkasına söylenmez ki bu! Çilehanenin bahçesine, incir ağacının altına konmuş banka gideyim oturayım diye geçiriyorum içimden, mavi tulumba, duvarlara dayanmış sarıklı mezar taşları, denize eğilmiş çam ağacı kalmış
Tavsiyelerim...
∙ NOT: Listeleri, yeni okuduğum kitâplarla güncellemekteyim. Bilginize... ∙ TEMEL DÎNÎ KİTÂPLAR: ∙ 1. (Siyer) a)
Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı
Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı
b)
Bülbülün Kırk Şarkısı
Bülbülün Kırk Şarkısı
c)
Fahr-i Alem Habib-i Hüda Hz. Muhammed Mustafa
Fahr-i Alem Habib-i Hüda Hz. Muhammed Mustafa
ç)
218 öğeden 121 ile 130 arasındakiler gösteriliyor.