Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Matematik sonuçlamadan (el-istincac) yola çıkarak, mistisizme ulaşır. ... O'nun mistisizmi felsefi bir sistem değildir. O bütün maddi olayları mânevi ve ruhi prensiplere irca ederek uzlaştırıcı bir spiritüalizm doktrini kurmaya çalışmıştır.
FARÂBİ
271 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Büyük düşünürlerin eğitim hakkındaki görüşleri ve günümüz eğitim sistemine uygunluklarını inceleyen bu kitap birçok soruya cevap olur nitelikte yazılmış diyaloglardan oluşmaktadır. Tate kitapta on büyük düşünürün bilgilerini tartışıp eğitim hakkındaki düşüncelerini okura sunuyor. Kitaptaki düşünürleri dönemlerine ve savundukları düşüncelere göre
Ne İçin Eğitim?
Ne İçin Eğitim?Nicholas Tate · Çizgi Kitabevi · 201815 okunma
Reklam
120 syf.
7/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Var Mısın Ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?
Sokrates, Aristo, İbn-Sina en bilinen felsefecilerdendir. İkinci Öğretmen olarak bilinen, çoğu filozofu derinden etkilemiş olan ve bir Türk ailenin çocuğu olan Farabi’yi pek bilmez ve merak etmeyiz. Destek yayınlarından çıkan “Var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun?” kitabı Farabi hakkında kısa ve öz bilgiler sunmaktadır. Bu kitapta, Farabi’nin yaşamı, felsefesi, ilme bakışı, ilme kattıkları incelenmiştir. Kitabın iç tasarımı çok modern ve yaratıcı olmuş. Otobiyografik kitaplar okunurken insan sıkılabiliyor, bu yüzden tasarım okumayı kolaylaştırıyor. Yazar, bir yandan öğütler verirken bir yandan da farabi’nin sözlerine, yaptıklarına yer vermiş. Farabi’nin ilimleri; fizik, matematik ve metafizik ilimler olarak üçe ayırdığını biliyor muydunuz? Bu ve daha birçok bilgi bulunmakta bu kitapta. Okuması zevkli, doyurucu bir kitaptı.
Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?
Farabi - Var mısın ki Yok Olmaktan Korkuyorsun?Mesud Topal · Destek Yayınları · 20207,3bin okunma
İbn Sina
Türk düşünce geleneğinin oluşmasında ve gelişmesinde seçkin bir yeri olan İbn Sînâ (980-1037), aynı zamanda tarihin önde gelen büyük bilim ve düşün insanlarından birisidir. Doğu ve Batı felsefesini derinden etkilemiş, klasik felsefenin temel temalarını İslâm felsefesinin ilkeleri ışığında yorumlamıştır. Felsefesi kadar bilimin değişik dallarında da derinlikli araştırmaları vardır. Geniş bir yelpazeye yayılan ilgi alanının bir sonucu olarak, felsefe, astronomi, matematik, fizik, kimya ve tıp konularında eserler yazmıştır. Büyük bir filozof ve bilim insanı olmasına karşın, yalnızca tıp alanının bir üstadı olarak, uzun yıllar Doğu’da ve Batı’da otorite olarak kabul görmüştür. “Doktorların Kralı” olarak Avrupa’da pek çok katedralin duvarında resmi bulunmaktadır. Aynı zamanda fiziğin mekanik ve optik alanlarında yaptığı çalışmalar da tıp alanındaki çalışmalarıyla yarışacak düzeydedir. Örneğin Galileo’nun modern mekaniği kurmasına kadar egemen olan İtilim (Impetus) Kuramı’nın en gelişmiş modellerinden birisi İbn Sînâ’ya aittir.
773 öğeden 511 ile 520 arasındakiler gösteriliyor.