"merec-el Bahreyn." diye yieneledi.. Yani iki denizin buluştuğu yer. Aslında bu bir deyim Kur'an-ı Kerim'de geçer. Yaradan, acı ve tatlı sulu iki denizin buluşturdu, denmektedir. Kur'an-ı Kerim'de esinlenenler de şems-i Tebrizi ile Mevlana, nın Konya,da ilk karşılalaştığı noktaya 'merec-el Bahreyn,' demişler
Sayfa 211 - Everest yayınlarıKitabı okudu
Dünya, bütün insanların el ele verip hep birlikte şarkı söyleyecekleri bir bahçeye dönüşebilecek mi? İnsanları birbirinden ayıran duvarlar var, bu duvarlar ne zaman yıkılacak, sosyal adalet rüyaları ne zaman gerçekleşecek? Ne zaman insanoğlu sonsuz bir özgürlüğe kavuşacak?
Reklam
Bizim buluşmamıza Merec el Bahreyn derler. Arapça bir deyimdir. Allah'ın kitabında Furkan suresinde şöyle anlatılır. "İki denizi buluşturduk ki birisi tatlı, susuzluğu giderir, diğeri ise tuzlu ve acıdır. Aralarını da görünmez bir perde koyduk ki birbirlerine karışmasınlar
Heyecan içinde, âdeta kutsal bir sözcük söylermiş gibi, "Merec-el Bahreyn" diye yineledi. "Yani iki denizin buluştuğu yer. Aslında bu deyim Kuran'da geçer. 'Yaradan, acı ve tatlı sulu iki denizi buluşturdu' denmektedir. Kuran'dan esinlenenler de Şems-i Tebrizi ile Mevlânâ'nın Konya'da ilk karşılaştığı noktaya 'Merec-el Bahreyn' demişler."
Dünya, bütün insanların el ele verip hep birlikte şarkı söyleyecekleri bir bahçeye dönüşebilecek mi?İnsanları birbirinden ayıran duvarlar var, bu duvarlar ne zaman yıkılacak???
Peki ya yeryüzü ? Dünya, bütün insanların el ele verip hep birlikte şarkı söyleyecekleri bir bahçeye dönüşebilecek mi ? İnsanları birbirinden ayıran duvarlar var, bu duvarlar ne zaman yıkılacak, sosyal adalet rüyaları ne zaman gerçekleşecek? Ne zaman insanoğlu sonsuz bir özgürlüğe kavuşacak?
Reklam
80 öğeden 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.