Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
İnsan ne kadar ibadet ederse etsin, bütün ömrü secde ile ve oruçlu geçsin, ancak sevap kazanır. Mânen terakkî edebilmek, ancak seyr-u sülûk yoluyladır... Musa Topbaş Efendi (k.s)
"İnsanlar çok susar, fakat bir sürahi suyu içemez. Acıkırsın, ama bir kap yemekten fazla yiyemezsin. Fakat ruhaniyet böyle değildir. Sonsuzluğa karşı doymak yoktur. İnsan geçici dünya menfâat ve heveslerinden kurtulduğu zaman huzur ve sükûna kavuşur.O zaman dünyada huzuru yakaladığı gibi ukbâsı da huzurlu olur." Musa Topbaş (k.s.)
Reklam
Şunu iyi bilmelidir ki asıl kerâmet, riyâdan uzak kalarak ve kullardan hiç karşılık beklemeden, tam bir ihlâs ve teslîmiyet üzere son nefesimize kadar cenab-ı hakk'a karşı kulluk vazifemizi ifâ etmektir. Velhasıl esas kerâmet, istikâmettir. Musa Topbaş Efendi (k.s.)
Çok Güzel Bir ifade
Biri sizden bir bardak su isterse bu suyu götürmek Hizmet'tir. Su bardağının altına ilave bir tabak koyup götürmek misâfire Hürmet'tir. Tabağın altına ayrıca örtü koyup suyu ikram etmek ise Zerâfet'tir. Musa Topbaş Efendi (k.s)
Ya RABBİ
"Her şey senin sevginle yeşerir, kuvvet bulur, var olur; bizi muhabbetinden mahrum eyleme " Musa Topbaş k.s
Hedeflerimizi gerçekleştirmek hususunda bizi tetikleyecek itici güçlerden bir diğeri, hedeflerimizi ilan etmektir. Ancak bu her zaman geçerli bir yöntem değildir. Çünkü yerine göre rakiplerimizi, yerine göre çevremizdeki hasetçi kişileri dikkate alarak şartlar olgunlaşıncaya kadar hedeflerimizi gizlemek gerekebilir. Böyle durumlarda ne kadar iyi olursak olalım asla dikkatleri üzerimize çekmemiz gerekir. Denir ki, “Bazen ‘küçük’ görünmek ve sessiz olmak daha iyidir. Bazen de ‘aptalı’ oynamak gerekebilir.” Her yaptığını anlatan kişiler, başarıya hazımsız olan insanlardır. Sahip olduklarını hazmetmekte güçlük çeken insanlar bunları paylaşma hevesinde olurlar. Hâlbuki akıllı insanlar her yerde boy göstermezler. Musa Topbaş (k.s.); “İnsanın mutluluğunu da hazmetmesini bilmesi gerekiyor” buyururlardı. Yani esas maharet; gerektiğinde, başarılarımızı, kabiliyetlerimizi, mutluluğumuzu ve sahip olduklarımızı hazmedip gizlemesini bilmektir. Bu bakımdan çoğu zaman özel projelerinizi saklamak ve gizli tutmak gerekebilir ki bu, hedeflerinizin ve projelerinizin gerçekleşmesi bakımından çok önemli bir stratejidir. Yani, hedeflerinizi sekteye uğratacak şartlar varsa o zaman hedefinizi gizli ve derinden götürün, ilan etmeyin! Hatta Balzac, başarıları gizlemenin en büyük başarı olduğunu söylüyor. Zig Ziglar, hedeflerimizi anlattığımız insanların, hedeflerimize ulaşmamız veya ulaşmamamız konusunda çok önemli rol oynadıklarını söylüyor. La Rochefaucauld, insanın kendi kabiliyetini saklamasının büyük bir kabiliyet olduğunu söyler.
Genç Kitaplığı
Reklam
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
- Büyüğünü Bilen Büyüğünden Büyüktür - Sami Efendi'ye Dair...
"Büyüğünü bilen büyüğünden büyüktür" diyerek Kurtlar Vadisi'ne ve muhibbânına selam edelim.(Ulan Allah dostunun hayatını anlatacaksın Kurtlar Vadisinden alıntı yapıyorsun diyen aziz kardeşim! Bizim gibi meczuplardan teklif sâkıttır. Hor görme :D) Memleketimin güzel insanlarının en büyük hatalarından bir tanesi de büyüklerini
Mahmud Sami Efendi'den Hatıralar 2
Mahmud Sami Efendi'den Hatıralar 2Mustafa Eriş · Erkam Yayinlari · 201021 okunma
168 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
16 saatte okudu
-- Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri - Hatıraları 1 --
Mahmud Sami Efendi, Merhum Şeyh Esad Erbili Efendi'nin halifesidir. Kendisi şeyhlik icazetini Esad Erbili Efendi'den 20 küsürlü yaşlarda almıştır. Darülfünun hukuk mezunu olan Şeyh Efendi üniversite derslerinde sınıfında parmakla gösterilen talebelerdendir. Sami Efendi Hazretleri'nin derslerinde başarısı için kitabın 136.
Mahmud Sami Efendi'den Hatıralar 1
Mahmud Sami Efendi'den Hatıralar 1Mustafa Eriş · Erkam Yayinlari · 200923 okunma
Musa Topbaş(k.s.) sohbetinden...
"Tabi şimdi bir lokma bir hırka devri geçti. Insan kendi nefsinde yaşasa bile aile hayatı var, cemiyet hayatı var, bunu tatbik edemez. Herkes çalışacak. Dünyaya çalışmak, zahiren dünya gibi olsa da maneviyata mani değildir.Yani para kasada olursa mani değil, gönüle girerse o zaman mani olmus oluyor. Mutlak surette hizmet etmek ve faydalı olabilmek kaydıyla, hem dünyaya çalışacağız, hem de manevi dersimizi inkişaf ettireceğiz. Onunla onun hiçbir tenakuzu yok. Bazı insan ne onu yapabilir ne de onu, Muhakkak iş yapmak zarureti var."
“Hizmetle yorulan hizmetle dinlenir.” Musa Topbaş Efendi (k.s)
Reklam
“Hizmetle yorulan hizmetle dinlenir.” Musa Topbaş Efendi (k.s)
29 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.