sirueto

sirueto
silentium
16 kütüphaneci puanı
238 okur puanı
Nisan 2017 tarihinde katıldı

sirueto

, bir kitap okudu
9/10
·64 syf.·
2 saatte okudu
·
2018 66. kitabı
İbrahim Şinasi
7.1/10 · 20,4bin okunma
Reklam

sirueto

, bir kitap okudu
9/10
·556 syf.·
8 günde okudu
·
2018 65. kitabı
John Steinbeck
8.7/10 · 45,7bin okunma
Siz asıl bombalayanlar sağ olduğu halde bombalamanın kesileceği andan korkun. Çünkü her bomba, ruhun henüz ölmediğinin kanıtıdır. Mülk sahipleri sağken grevler durmuşsa... ondan korkun işte. Çünkü ezilip bastırılan her grev, bir adım atıldığının işaretidir. Şundan emin olabilirsiniz... korkulacak zaman, İnsan'ın bir ülkü uğruna acı çekmeyi ve ölmeyi reddettiği zamandır. Çünkü bu bir tek nitelik İnsan'ın temelidir. Bu bir tek nitelik, evrende benzeri olmayan İnsan'ın ta kendisidir.
Sayfa 185 - Sel Yayıncılık·Kitabı okudu
Edebiyat
Sen gidip o lastiği çalarsan hırsız olursun. Ama o herif yırtık lastiğe karşı senin dört dolarını çalmaya kalkıyor, adı da ticaret oluyor.
Sayfa 148 - Sel Yayıncılık·Kitabı okudu
Edebiyat
"Güşünmeye başladım. Ama düşünmek de değildi bu. Daha derin bir şeydi. Bütünleşince nasıl kutsallaştığımızı düşündüm. İnsanlık da kutsaldı tek bir bütün olduğu zaman. Kutsal olmadığı bir tek zaman vardı. Tek başına bir sefilin dişine bir lokma kıstırıp kaçmaya, bir başına koşmaya kalkıştığı zamandı o da. Tepine tepine. Böyleleri yok ediyordu kutsallığı. Ama herkes bir arada çalışırken, yani bir insan öteki için değil de, bir insan hepsi için çalıştığı zaman, onun ziyanı yok, o kutsal. Sonra aklıma geldi... ben kutsal dediğim zaman ne demek istediğimi bile bilmiyordum." Sustu. Ama eğik kafalar kalkmadı. Amin'i duymadan kalkmamaya köpek gibi eğitilmişti çünkü hepsi. "Artık eskisi gibi şükran duası edemiyorum. Bu kahvaltının kutsallığından mutluyum. Burada sevgi oluşundan mutluyum. Hepsi bu kadar." Kafalar yine kalkmadı. Papaz çevresine bakındı. "Kahvaltınız soğudu benim yüzümden," dedi, sonra birden hatırladı, "Amin!" diye ekledi, tüm başlar bir anda kalkıverdi.
Sayfa 100 - Sel Yayıncılık·Kitabı okudu
Edebiyat
Reklam