Puan vermedi·184 syf.··
2026 46. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 25 Haziran 2026 00:00
İliklerime kadar yaşadığım bir kitap oldu. Geçmişime gittim, yaşadığım duyguları dejavunun ötesinde yeniden çok güzel bir şekilde hissettim. Bu kez daha olgun bir kadın olarak daha farklı düşünerek o duyguları hissetmek bana çok iyi geldi. Bunu sağlayan yazarımız Birim Hanım'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Kitabın devamı gelecek bir seri olmasına ayrıca sevindim. Benim için yeri ayrı olacak bir kitaptı artık serinin yeri ayrı olacak. Sare için bir şarkı sözü o anki soruya cevap olabiliyor ve Mehmet ile aşkı Grup Gündoğarken'in "Ben Hep Senin Yanındayım" şarkısı ile başlıyor. Ve bu aşk güzel bir aileye dönüşmüştü ki Mehmet yol çantasına -mor battaniye- yi de alıyor. Ardından "Haklısın." cevabı. Sonrası beyaz ceset torbası. Kaza mı, cinayet mi? Sare'nin kafasını karıştıran, aklına yatmayan noktalar ve tanımadığı insanlar var karşısında. Sonrasında yardım alınan bir öğretmen, bir medyum, bir dedektif ve bir avukat. Olayların arkasında, arkasına bakılamayacak kadar büyük (!)ler var. Sare'nin ise Mehmet'ten kalan bir oğlu ve Mehmet ile bir kızı. "Sare, aşk, cinayet/kaza, dava, çocuklar ne olacak?" "Mehmet gerçekten Sare'ye "Ben hep senin yanındayım." mı diyor? sorularının cevapları için kitabı okumak yeterli mi? Belki de seriyi tamamlamak. Ben de merakla bekleyeceğim. Yazmaya devam edecektim. Durmayacaktım. Bunu onun için yapacaktım, geride kalan herkes için yapacaktım. Ve yeniden, parmaklarım tuşların üzerinde dans etmeye başlarken bir ses kulağıma fısıldadı: ölümsüzlüğü merak ediyor musun? Ölümü benim için büyük bir yıkım olsa da bu ölümlü ve iki yüzlü dünyada saf ve gerçek aşkı bana yaşatmış olmasından ötürü ona sonsuza dek minnettar kalacağımı biliyordum.
Yalnızlığı Sen SeçmedinBirim Özer Sili · Özyürek Yayınları · 202616 okunma
Puan vermedi
Bize anlatılan inandırılmak istenen doğrulara bizde doğru demişizdir. Ta ki gerçekleri bir tesadüf ile öğrenene kadar. Neden tesadüf peki? Çünkü doğru bildiğimizi zaten her yönden kabul etmişizdir. Araştırmaya sorgulamaya ne hacet var. Zehra öğretmen doğru inandığı şeylere kendini kaptırmıştır ki acıma duygusunu yitirmiş, babasının ona ve ailesine acımadığına inanmıştır. Babasını,acınması gereken en önemli insanı, hep yanlış tanıdı yanlış bildi. Herkesin Zehra öğretmeni tanımasını tavsiye ederim. Zehra öğretmen bazen bir öğretmenin olması gerekeninden daha fazla acımasızdır. Zehra öğretmeni tanıyarak daha fazla kendi inandıklarımıza, bize söylenen şeyleri daha fazla sorgulayacağımıza inanıyorum. Akıcı ve derin, anlamlı ve insanı sorgulatan bir kitaptı. Zehra öğretmenin hayat hikayesi ve babası ile telafi edilemeyecek pişmanlıkları çok derinden etkiledi.
AcımakReşat Nuri Güntekin · İnkılâp Kitabevi · 202151,7bin okunma
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Iskalanmayacak Mükemmel Biyografi
10/10
·848 syf.·
2026 35. kitabı
Eğer Ludwig Wittgenstein ile ilgileniyorsanız bu kitabı ıskalamamalısınız. Ray Monk öyle detaylı, anlaşılabilir, akıcı bir çalışma yapmış ki…bir çok “sürükleyici” dediğimiz roman bu biyografinin yanında sönük kalır. Kitap bittiğinde ise -bitirmek…kolay değil gibi gözükebilir, sizi yanıltmasın- adanmak, ideal sahibi olmak, kendini bilmek ve bulmak, aşk, akademinin karanlık tarafları, dostluk, savaş ve şu an hatırıma gelmeyen daha fazla kavramın içinde, onları adeta yaşarmışçasına deneyimleyebileceğinizi bir düşünün…bu herhangi bir biyografi değil. Kaldı ki; Ludwig Wittgenstein son derece sıra dışı; matematikçi, mühendis, teorisyen, aşık, tasarımcı, öğretmen, hademe, asker, çiftçi ve bildiğimiz felsefe profesörü. Bu rollerin hepsine, hayatının farklı dönemlerinde gerçekleştirdiği giriş çıkışları öğrenmek sizi hem şaşırtacak hem de kendi hayatımızı sorgulamanıza neden olacak. Kaldi ki, ne haliniz varsa görün…aksi olmayacak diye biten incelemelerim…haliniz ne ise size bağlı…şeklinde bitmeli diye düşünüyorum artık… Wittgenstein bundan sonra!
Felsefe
WittgensteinRay Monk · Kabalcı Yayınevi · 200534 okunma
Kitaptaki İdeal Eğitim, Günümüzdeki Acı Gerçek
Puan vermedi·169 syf.··
Beğendi
·
2026 19. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 26 Haziran 2026 23:38
Çok değerli bir kitap olmakla birlikte Metin Hoca, eğitim sisteminin ve öğretmenlik mesleğinin hangi şartlar altında, nasıl gelişmesi gerektiğini çok güzel ve akıcı bir dille anlatmış. ​Yalnız, 2022'de kaleme aldığı bu kitapta eğitim ve öğretim sisteminin nasıl olması gerektiğini anlatırken, bugün dönüp baktığımızda aradan geçen dört yılda eğitimin ve öğretimin gelişmek bir yana fersah fersah geriye gitmiş olmasına şahit olmak büyük bir hayal kırıklığı... ​Ancak her şeye rağmen bu kitabın yalnızca öğretmenlerin değil, her velinin de okuması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum. Çünkü kitap; sadece iyi bir öğretmenin değil, iyi bir velinin de iyi bir eğitim sisteminin de nasıl olması gerektiğine dair önemli bakış açıları sunuyor. ​Keşke kitapta anlatılanların daha fazlasını bugün eğitim sistemimizde görebilseydik!
1000Kitap
Yeni Nesil Öğretmen OlmakMetin Özdamarlar · Timaş Yayınları · 20221,071 okunma
Puan vermedi·502 syf.··
2026 3. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 26 Haziran 2026 22:22
Kelebeğin Rüyası, kurgunun değil, bizzat hayatın kalbinden kopup gelmiş tamamen gerçek ve sansürsüz öğretmenlik hikayeleridir. Kitabın sayfalarını çevirdikçe gerçekten yaşanmış olan o hikayelere tanık oluyor ve okudukça daha çok etkileniyordum.Kendi kendime bir öğretmen bir öğrencinin hayatına ne kadar etki edebilir ki diye düşündüm. Okuduğum bölümler arasında öyle yaşanmışlıklar vardı ki insanın duygusal olarak etkilenmemesi mümkün değil. İdealist öğretmenlerin öğrencileri için yaptığı fedakarlıklar, öğrencilerinin öğretmenlerini unutmayıp hatta bazılarının onlar gibi öğretmen olması ve onları bu kitapta anlatarak ölümsüz kılması paha biçilmez. Kısacası bu kitap adını, bir tırtılı kanatlandırıp kendi rüyasını yaşamaya uçuran o kutsal dokunuştan alır. Sayfalar boyunca okuduğunuz şey edebi bir metin değil; tebeşir tozuna, sürgünlere, gözyaşlarına ve her şeye rağmen pes etmeyen o muazzam dirence şahitlik eden toplumsal bir hafıza anıtıdır. Bir çocuğun hayatına dokunmanın ve bedeli ne olursa olsun ışık kalabilmenin sarsıcı bir belgesi.
Kelebeğin RüyasıKolektif · Eğitim-Bir-Sen Yayınları · 20201,572 okunma
Puan vermedi·88 syf.·
2026 448. kitabı
"Tek istediğim eve varmak ve gözlerimi boş duvara dikmek." Don Delillo Paris'ten New York'a dönen bir çift ile bir öğretmen ve eski öğrencilerinden oluşan beş kişinin bir evde mahsur kalmasını ve bu ani sessizlikle baş etme çabalarını konu alır.. Amerikan edebiyatının en büyük yazarlarından Don DeLillo’dan ahir zamanlara dair yeni bir anlatı: DeLillo, iletişim cihazlarına bağımlı hale gelen toplumun; ekranlar ve veri akışları kesildiğinde nasıl yalnızlaştığını ve varoluşsal bir paniğe sürüklendiğini eleştirir. Don Delillo büyük olaylardan ziyade karakterlerin içsel monologlarına ve derin sessizliğin yarattığı psiko-sosyal etkiler üzerine felsefi bir meditasyona odaklanır. teknolojinin çökmesiyle dijital dünyadan kopan modern insanın kırılganlığını ve kimlik krizini anlatan distopik bir hikayedir. Sessizlik Dünya her şeydir, birey hiçbir şey. Hepimiz anlıyor muyuz bunu?"s:87
Roman-Edebiyat
SessizlikDon Delillo · Siren Yayınları · 2022236 okunma