Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Şeyma

Şeyma
@okuyandiyetisyenn
Diyetisyen
İstanbul-Erzincan
17 Mart 2000
6 okur puanı
Ocak 2021 tarihinde katıldı
Yok saydığımız, derinlere gömdüğümüz ne varsa mutlaka er ya da geç gün yüzüne çıkmak istermiş. Bunun için üzerini örttüğümüz kalın örtüleri çürütüp kendini gölgeler halinde belli etmeye başlarmış. Gölge oyunundaki perdede izlediğimiz suretler gibi.
Reklam
Şeyma
@okuyandiyetisyenn·Bir kitabı okumaya başladı
Hanne
HanneBahadır Yenişehirlioğlu
8.1/10 · 1.357 okunma
168 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Kudüs Yazıları
Kudüs YazılarıTaha Kılınç
9.3/10 · 1.623 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Müslümanlar olarak ister ihmal edelim, ister ciddiye alalım, Kudüs her zaman “temel meselemiz” olarak kalacak. Tarihin de coğrafyanın da kilidi Kudüs. Bundan kaçış olmadığı gibi, konunun ihmale gelir tarafı da yok.
Sayfa 135Kitabı okudu
İsrail, insanlık ve Ortadoğu tarihinde kanlı bir parantez olarak kalacak.
Sayfa 123Kitabı okudu
Reklam
Şeyma tekrar paylaştı.
Alfabeyi değiştirmek toplumları sadece dilinden koparmak için değildir. Asıl amaç dinin aktarımını engellemektir. Çünkü dil, dini aktaran temel araçtır.
Siyasi gündemlerin dayatmasıyla aklımıza ve kalbimize düşen, ancak bu sayede sloganlarımızda ve konuşmalarımızda bol bol yer bulan, gündem değiştiğinden ise yeniden kendi halinde kendi mahzunluğuyla baş başa bıraktığımız kadim şehriniz Kudüs…
Ancak İslâm dünyası olarak içine düştüğümüz karanlık tünelden başka çıkış yok. Temel meselelerimizi, eksiklerimizi ve yapmamız gerekenleri büyük bit ciddiyet ile alarak, deliler gibi çalışmaktan başka çare yok. “Kahrolsun” diye slogan attığımız devletlerin, dünyevî görevlerini nasıl ciddiyetle ve inatla yaptıklarını düşününce hele…
Tarih, benzer şartlar oluştuğunda ve benzer hatalar tekrarlandığında, durmaksızın tekerrür ediyor.
Günümüzde, özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte, daha büyük bir tehlike de baş gösterdi: Acının sıradanlaşması ve kalplerimizin taşlaşması.
Reklam
353 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Kimyâ-yı Saâdet - 1. Cilt
Kimyâ-yı Saâdet - 1. Ciltİmam Gazali
10/10 · 64 okunma
İnsanın saadeti kulluktadır. Kulun saadeti hiçliktedir.
Sayfa 294Kitabı okudu
Bir toplumu medenî yahut barbar yapan sadece yahut öncelikle sahip olduğu imkanlar yahut teknolojik araçlar değil, varlığı ve hayatı anlamlandırmak için ortaya koyduğu tasavvur, tutum ve davranışlardır.
İnsan, kendisini aşan fakat aklını ve özgürlüğünü ortadan kaldırmayan bir gerçekliğin parçası olduğunu kavradığı ve teslim ettiği zaman varlıkla ve kendisiyle barışık hale gelebilir.
Varlığın, var olan şeylerin toplamından ibaret olduğunu sanıyoruz. Oysa vücûd, mevcûdâta indirgenemez.
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.