Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Özcan Geçkin

Özcan Geçkin
@ozcn
null
null
null
null
null, 1 Şubat
13 okur puanı
Mart 2018 tarihinde katıldı
159 syf.
·
Puan vermedi
Tutku yayınlarından çıkan versiyonunu okumaya başladım ama çevirisini çok başarısız bulduğumdan Zeynep Gürata'nın çevirdiği versiyonuna geçmek durumunda kaldım . Zeynep Gürata çevirisiyle okumanızı tavsiye ederim.
Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu
Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin RuhuMax Weber · Tutku Yayınevi · 20141,232 okunma
Reklam
294 syf.
7/10 puan verdi
Türkçe'ye çevrilen 4. Svendsen kitabı. Bu sefer kötülüğü merkeze alarak bugüne kadar konunun nasıl tartışıldığını, ele alındığını yazmış Svendsen. Kitap üç bölümden oluşuyor; ilk bölümde "kötülüğün teolojisi", ikinci bölümde "kötülüğün antropolojisi" ve üçüncü bölümde "kötülük problemi" incelenmiş. Diğer Svendsen kitaplarından farklı olarak bu kitabı Murat Erşen değil, Mehmet Hocaoğlu tercüme etmiş. Murat Erşen kitabın editörlüğünü yapmış bu sefer. İlk bölüm ele aldığı konu itibariyle muhtemelen tercümesi zor bir bölümdü. Ben okurken biraz zorlandım. Ama kitabın geneli için konuşacak olursak Mehmet Hocaoğlu'nun kaliteli bir iş çıkardığını düşünüyorum. Kitapla ilgili yorumuma gelirsek; diğer kitapları kadar beni tatmin etmediğini söylemeliyim öncelikle, bir şeyler eksik kalmış gibi hissettim kitabı bitirdiğimde. Aslında bu eksikliğin nedeni Kuzuların Sessizliğinden yapılan bir alıntıda belirtilmiş kitapta: "....kötülüğü yeniden tanımlarken öyle bir eğilim gösteririz ki toplumsal kötülüğü "toplumsal bir problem" olarak görürken bireysel kötülüğü "kişilik bozukluğuna indirgeriz." Bireysel kötülüğün kişilik bozukluğu gibi algılanması bu konunun daha az ele alınmasına neden olmuş ama hiç yer verilmemiş de değil. Kitabı okurken diğer Svendsen kitaplarında olduğu gibi ilginç anektdodlara bolca yer verildiğini söylemek mümkün, bu da bana göre okurun ilgisini hep diri tutuyor. Daha önce de söylediğim gibi ilk bölümü bitirmek benim için biraz zor oldu ama kitabın devamı çok hızlı bir şekilde okutuyor kendisini.
Kötülüğün Felsefesi
Kötülüğün FelsefesiLars Svendsen · Redingot · 201847 okunma
240 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
İsmi kadar anlattıklarıyla da ilgi çekici bir kitap Çirkinliğin Kültürel Tarihi. Kitap, çirkinlik kavramını sosyal, politik, sanatsal ve ekonomik yönleriyle ele alırken, zaman içinde nasıl değiştiğini ve farklı kültürlerin çirkinlik kavramını nasıl değerlendirdiklerini derli toplu bir şekilde ele almış. 3 bölümden oluşan kitapta ilk olarak "çirkin bireyler", ikinci bölümde "çirkin gruplar" ve son olarak da çirkin duyular" incelenmiş. Benim içim dikkat çekici yanı kitabın çirkinliğin nasıl devrimci bir yanının olduğunu göstermesi oldu. Yazar çirkinlik algısının tarih boyunca değişimin en büyük tetikleyicilerinden biri olduğunu bir kaç kez altını çiziyor ve örneklendiriyor. Çirkinlik kavramının öznelliği üstüne verdiği örnekler ve kültürel mirasımızın çirkinlik algımızı nasıl etkilediği de tatmin edici örneklerle açıklanmış. Kitabı elinize aldığınızda ilk bölümler itibariyle okuması zor gibi görünse de sonrasında sizi gerek verdiği anekdotlarla gerek anlatım şekliyle avucuna alıyor. Ayrıca kitapta çirkinlikle ilgili örneklerin mümkün mertebe resimlerine yer verilmesi, anlatılan dönemin ya da kültürün konu hakkında ki düşüncelerine daha fazla empati kurmanıza yardımcı olmuş
Çirkinliğin Kültürel Tarihi
Çirkinliğin Kültürel TarihiGretchen E. Henderson · Sel Yayıncılık · 201854 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
176 syf.
3/10 puan verdi
Kitabın konusu oldukça ilginç, beni bu kitabı okumaya iten de konunun sıra dışı olmasıydı.Kitap hakkında bir araştırma yapmadım ama olur da okursanız siz de kitabın aslında bir "tez" olduğunu fark edersiniz. Eğer konuyla ilgili akademik bir çalışma içindeyseniz, bu kitap size elinizde sağlam bir referans sağladığı için makul bir metin sunuyor. Ama benim gibi sadece konuyu merak edip kitabı okumak isteyenler için çok zor bir okuma olabilir, zorluk kitabın dilinden ziyade akademik kurallara uyulması hassasiyetiyle oluştuğunu düşündüğüm sıkıcı anlatım şekli. Kitabın içeriği hakkında da bir kaç kelam etmek gerekirse; tekeşliliğin ve buna bağlı gelişen aşk hayatımızın insanlık tarihi boyunca nasıl şekillendiğini ve nasıl bir ahlak kuralı gibi algılandığını anlatan, çokeşli ilişkiler hakkında ilginç anekdotlar veren bir eser. Sıkıcı anlatımına rağmen öyle şaşırtıcı bilgiler veriliyor ki kitabı bir şekilde bitirmek istiyorsunuz. Son olarak da kitabın çevirisinin başarılı olduğunu eklemek isterim.
Çokaşklılık
ÇokaşklılıkChristina Vetter · Ayrıntı Yayınları · 201455 okunma
157 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
İnsanoğlunun düşünme biçimini, bu düşünce biçiminin nasıl bir simülasyon üzerine kurulduğunu ve bu düşünce yapısında "takas" kavramının rolü üzerinden geçmiş, yaşadığımız dönem ve gelecekle ilgili çıkarımlar yaparak nereye doğru evrildiğimiz sorusuna yanıt ararken, karşılaştığımız problemler, psikolojik ve toplumsal rahatsızlıklara
İmkansız Takas
İmkansız TakasJean Baudrillard · Ayrıntı Yayınları · 2012158 okunma
Reklam
160 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
İnsanoğlunun açıklayamadığı olayları ve kendi başarısızlıklarını tarih boyunca "günah keçisi" olarak nasıl maskelediğini anlatan eğlenceli bir kitap. Kitabın dili oldukça yalın, ayrıca konu bir çok alt başlık altında incelendiğinden kitaba olan ilginiz kopmuyor. İnsan psikolojisini ve toplumsal hareket dinamiklerini "günah keçisi" fenomeni üzerinden okumak, aslında insanoğlunun nasıl bir kısır döngü içinde olduğunu görmek de oldukça ilginç. Kitapla ilgili olarak eklemek istediğim son husus dipnot kullanımıyla ilgili; uzun zamandır bir kitap okurken dipnotlardan bu kadar keyif aldığımı hatırlamıyorum. Özellikle kendine günah keçisi arayanlara okumalarını tavsiye ederim.
Günah Keçisi
Günah KeçisiCharlie Campbell · Ayrıntı Yayınları · 2013134 okunma
228 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Artık değişik bir şeyler okumak istiyorum dediğim ve bu isteği arayışa dönüştürdüğüm esnada tanıştım Douglas Coupland'le. Bu okuduğum üçüncü Coupland kitabı ve hepsinde belli bir standart yakalamış durumda, sıradan insanların dünyasını farklı bir şekilde çözümlemesi ve insanların birbirleriyle olan etkileşimlerinin ince bir şekilde incelendiği güzel bir kitap Oyuncu 1. Anlatım dili biraz farklı, sizi bir şekilde avucuna alıyor ve bitmeyen bir merak uyandırarak kitaba ve kitaptaki karakterlerle bir ilişki kurmanızı sağlıyor. Kitabın bölümleri 1. saat, 2. saat şeklinde ilerliyor ve her bir saatte 4 ana karakter gözünden anlatılıyor. 5. saatte ise "gelecek için açıklamalı terimler sözlüğü" var ve bence kitaba oldukça farklı bir tat katmış bir bölüm bu.
Oyuncu 1
Oyuncu 1Douglas Coupland · İthaki Yayınları · 201221 okunma
278 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
bir tarih kitabı gibi dinlerin doğuşunu gelişimini anlatmanın yanı sıra bir çok ilginç tarihsel anekdota yer veren bir ateistin inanç tarihçesi akıcı diliyle bir çırpıda okunabilecek güzel bir kitap. çevirisi de oldukça başarılı olan kitabın en vurucu yanı ise marksizm hakkında. çok fazla detay verip sürprizi bozmak istemiyorum..
Bir Ateistin İnanç Tarihçesi
Bir Ateistin İnanç TarihçesiMatthew Kneale · İletişim Yayınları · 201554 okunma
216 syf.
9/10 puan verdi
Svendsen'in Türkçe'ye çevrilmiş üçüncü kitabı. Dili, konuyu ele alış biçimi oldukça başarılı. Yalnızlık gibi bir fenomeni bile anlatırken sizi boğmuyor kitap, zevkle okunabiliyor, bunda tabi ki kitabın çevirmeni Murat Erşen'in katkısı da büyük bence. Ben özellikle "tek başınalık" hakkında yazdıklarının günümüz insanını en iyi yansıtan bölüm olduğunu düşündüm.
Yalnızlığın Felsefesi
Yalnızlığın FelsefesiLars Svendsen · Redingot Kitap · 2021388 okunma