Pandora gibi..
İnsan hangi noktada aşık olduğunu söyleyebilir ki Kimi duygusal maceralarında aşk denilen şey ortaya çıktığı andan ziyade kaybolduğu anda kendini belli ediyor. .
Sayfa 171 - Can
Edebiyat
Sağlık Dojosu
7/10
·144 syf.··
Beğendi
·
2026 31. kitabı
·
22 günde okudu
·
Okunma: 01 Haziran 2026 12:46
Sizlerle Japon Klasikleri serisinin yirmi ikinci kitabı Pandora'nın Kutusu eserini paylaşacağım. Osamu Dazai hem yazdıkları hem de kişisel hayatıyla okurlarını derinden etkileyen bir yazar. Bu
Pandora'nın KutusuOsamu Dazai · İthaki Yayınları · 20236bin okunma
İçimize Attığımız sıkıntının bizi yiyip bitirişi
8/10
·192 syf.··
Beğendi
·
2026 13. kitabı
Pandora'nın Kutusu okurken garip bir şekilde hem içim sıkıldı hem de içime bir umut oturdu. Çok olaylı bir kitap değil ama karakterin yaşadığı duygular bana gerçek geldi. Özellikle hayata tutunmaya çalışma hali insanı düşündürüyor. Osamu Dazai’ın dili de aşırı samimi geldi bana, sanki biri oturup içini döküyormuş gibi.
Psikoloji
Pandora’nın KutusuOsamu Dazai · Tokyo Manga · 20236bin okunma
"Bir şey yaşadım ve bir daha eski ben olmadım. Eski neşeli halimin katili gibi hissediyorum bazen. Sanki o umut dolu kızı öldürmüşüm gibi geliyor. Sık sık gülümsüyorum ama çok nadir mutlu hissediyorum, nefes almaya devam ediyorum ama sanki yaşamıyorum."
Sayfa 195·Kitabı okudu
Pandora
Puan vermedi·384 syf.··
2026 1. kitabı
Gotik atmosfer Mitoloji & gizem Karanlık akademi hissi ️ 8/10 Bazı kutular açılmak için değil, insanın içindeki karanlığı göstermek için vardır. Susan C. Stokes’un kaleminden çıkan bu hikâye, sadece eski bir vazonun sırrını değil; insanın merakının nelere kapı açabileceğini de anlatıyor. 1799 Londra’sının sisli sokaklarında geçen roman, Dora Blake’in özgürlüğünü ararken kendini karanlık sırların içinde bulmasını konu alıyor. Antikacı dükkânına gelen gizemli Yunan vazosu ilk başta sadece tarihi bir eser gibi görünse de zamanla Pandora efsanesinin ürkütücü izlerini taşımaya başlıyor. Dora’nın gerçeği öğrenme arzusu, kitabın her sayfasında okuyucuya da geçiyor. Özellikle gotik atmosferi o kadar güçlü ki bazı bölümlerde kendinizi mum ışığında eski bir Londra sokağında hissediyorsunuz. Kitapta en sevdiğim şey; kadın karakterin kendi sesini bulma mücadelesinin mitolojik bir gizemle harmanlanmasıydı. Romantizm geri planda ama hikâyeye zarif bir dokunuş katıyor. Bazı yerlerde tempo yavaş ilerlese de finalde taşlar yerine oturdukça “iyi ki devam etmişim” hissi bırakıyor. Karanlık akademi havası, mitoloji detayları ve tarihi gizem sevenler için kesinlikle etkileyici bir okuma.
PandoraSusan C. Stokes · Eksik Parça Yayınları · 202518 okunma