Çağımızın en büyük hastalığı stres ve çözüm yine biz, kendimiziz.
110 syf.
8/10 puan verdi
Yazarımız babasını parkinson hastalığından dolayı kaybediyor ve malesef yıllar sonra kendisine de bu hastalığın teşhisi konuyor. Tek farkı malesef babası hastalığı kabul ediyor ve yaşamını kaybediyor. Kendisi ise mücadeleyi hiç bırakmıyor. Sürekli araştırmalar yapıyor, doktor doktor geziyor, bilgisine bilgi katıyor. Başka hastalıkları ile de uğraşmasına rağmen bırakmıyor ve daha da üstüne gidiyor. Bir kere daha söylüyorum yazarımızın azmine hayran kaldım. Kitapta neler yaptığını, hangi yolları izlediğini, nelerin iyi geldiğini, nasık beslenmesi gerektiğini bunlara ek psikolojik olarak da iyi olmak gerektiğini çok güzel bir şekilde anlatıyor. Moral de, aile desteği de çok önemli. Yazarımız bunu çok güzel başarmış. İnsanı tüketirse psikolojisi tüketir. Bunu yönetmek de çok iyi bir şey bence. Kitapta yapılması gereken egzersizler, yenilmesi gereken besinler ve tavsiyelerde var. Okuduğum için çok mutluyum. Bizi aydınlattığı için bu konuda çok teşekkür ederim. Yakınınızda bu tarz bir hastalığı olan varsa da yoksa da kesinlikle okumasını öneririm. Çünkü kitabımız bir azmin ve yılmamanın da öyküsü..
Babam,Ben ve Parkinson
Babam,Ben ve ParkinsonCemal Bekar · Kitapmüptelası · 20235 okunma
Reklam
110 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
#babambenveparkinson Babam,Ben ve Parkinson Herkese Merhabalar...️ Sizlere yaşanmış bir öykü kitabı ile geldim. Beni tanıyanlar yaşanmış öyküleri olan zaafımı da bilirler. Ayrı sever ve ayrı keyifle okurum. Bu kitabı da öyle okudum. Parkinson deyince hikayesini anlatınca önce nedir bu parkinson diyen olabilir ; Beyindeki nöronların işlevl
Babam,Ben ve Parkinson
Babam,Ben ve ParkinsonCemal Bekar · Kitapmüptelası · 20235 okunma
Kas Problemlerinin Başka Nedenleri Var mıdır?
Kaslara zarar veren bazı hastalıklar aslında nörolojik hastalıklardır. Parkinson hastalığı buna bir örnektir. Kas titremelerine, hareket­lerde yavaşlamaya ve çevikligin azalmasına neden olur, ancak ne­den kas problemleri değil nöronların ölümü veya parçalanması ile ilgilidir. Bu nedenle nörolojik bir hastalık olarak sınıflandırılmıştır. Diğer nöromüsküler hastalıklar, multipl skleroz, amiyotrofik late­ral sikleroz (ALS veya Lou Gehrig hastalığı) ve miyasteni gravisi şeklindedir.
Not(Saglik)
*zencefil(migren,mide bulantisi,arac tutmasi)-migren isaret vermeye baslayinca,ceyrek cay kasigi zencefili suyla karistir. *arnavut biberi,kirmizi toz biber(hazimsizlik,mide-bagirsak sorunlari) *kisnis(gut hastaligi) *cemen tozu,cemen tohumu(kas gucu) *turunçgiller(üşüme) *zerdecal( kanser)(gunluk ceyrek cay kasigi oneriliyor) *köri , kakule,yaban
Son yıllarda biliminsanları kök hücreleri ayrıştırıp kültür ortamında çoğaltmanın ve sinir, karaciğer ya da kas hücreleri gibi belli hücre tiplerine dönüşmeleri için uyarmanın yollarını buldular. Ayrıca bir hastanın derisinden alınan olgun hücreleri, gelişimsel "saatlerini" tersine çevirip tekrar kök hücreye dönüştürmek artık mümkün. Bu da heyecan verici bir beklenti yaratıyor: Belki de günün birinde yanağınızın içinden sürüntüyle alınan hücreler kullanılarak vücudunuzdaki herhangi bir hücreyi üretmek mümkün olacak. Biliminsanları ve hekimler bu tekniklerde tam anlamıyla ustalık kazanır, bu yöntemlerin güvenli olduğunu kabul ettirirlerse dejeneratif hastalıkların ve yaralanmaların tedavisinde ve organ nakli cerrahisinde devrim yaratabilirler. Parkinson hastalığı ve kas distrofisi gibi sinir sistemini ve kasları etkileyen ve günümüzde şifasi olmayan hastalıkların dahi seyrini tersine çevirmek mümkün olabilir.
Sayfa 143Kitabı okudu
Reklam
150 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.