Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
248 syf.
7/10 puan verdi
·
32 saatte okudu
Siyah Onuru
"Sabah kendimi iyi ve Siyah hissederek uyandım. Siyah yatağımdan kalktım, Siyah sabahlığımı çıkardım, En iyi siyah plaklarımı çaldım ve Simsiyah bir kahve içtim Sonra siyah ayakkabılarımı giydim ve Siyah kapımdan dışarı çıktım... Ve Aman Allahım, bembeyaz kar!" s.17 | Muhammet Ali Asıl ismi Cassius Clay .. Müslüman olduktan sonra Muhammed Ali olarak tanınan, dini için savaşan, ırkı için mücadele veren ve hatta Parkinson hastalığı ile bile boks maçına giren büyük savaşçı.. Muhammed Ali, ringlerde dünyanın en efsanevi dövüşçülerinden biriydi. Ama onu büyük yapan asıl mücadelesi ringin dışında ırk ve islam savaşıydı. Bu kitap, Muhammed Ali'nin hayattan öğrendiklerini, mücadelelerinden edindiklerini kendi kaleminden okuyoruz .Ve kızı Hanna'nın yardımıyla .. "Ruhum yıllar içinde büyüdü ve bazı görüşlerim değişti. Hayatta olduğum sürece daha da fazla şeyi anlamaya çalışacağım çünkü kalbin işleri asla bitmez. Hayatım boyunca sınandım. Cesaretim sınandı, gücüm sınandı. Şimdi ise sabrım ve tahammülüm sınanıyor. İnanıyorum ki yoldaki her adımda Allah da benimle birlikte oldu. Ve şimdi benimle olduğunu her zamankinden daha iyi biliyorum. Hayatımı her seferinde tek bir adım, tek bir nefes ve tek bir an olarak yaşamayı öğrendim. Yine de uzun bir yol oldu. Sevginin, hakikatin peşinde olmanın, barışın ve anlayışın yolculuğuna koyuldum." İnancıyla büyük olmuş bir insan.. Edebi açıdan hafif ama böylesine büyük bir insanın biyografisine dair kesitler okumak adına etkiliydi.. Dinlendirici ve motive edici tarafı da mevcut ..İlgilenenlere iyi okumalar dilerim ..
Kelebeğin Ruhu
Kelebeğin RuhuMuhammed Ali · Ketebe Yayınları · 202191 okunma
Vücutta yeterli A vitamini bulunmadığında beyniniz gelişimini tamamlayamaz, kör olabilirsiniz ve enfeksiyonlara karşı da son derece savunmasız hale gelirsiniz. D vitamini eksikliğiyse aralarında şizofreni, Alzheimer hastalığı, Parkinson, depresyon, mevsimsel duygu-durum bozukluğu ve Tip-1 şeker hastalığı gibi otoimmün problemleriri de bulunduğu pek çok kronik hastalıkla yakından ilişkilidir.
Reklam
Özellikle ameliyat olmanız gerektiği söylendiğinde, sağlık problemlerinize bir teşhis konmakta gecikildiğinde, tekrar tekrar yeni testlere ihtiyaç duyulduğunda, konulan teşhis doktorunuzun uzmanlık alanının dışında kaldığında ve uygulanan tedavilere rağmen şikâyetleriniz, sorunlarınız devam ettiğinde yeni bir görüş almaktan, ikinci fikre başvurmaktan çekinmeyin. Bilhassa size kanser, şeker hastalığı, hipertansiyon, kronik yorgunluk, depresyon, romatizmal hastalıklar, Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, kronik yorgunluk, hipoglisemi ve benzeri uzun süreli kronik sağlık sorunları ile ilgili teşhisler konduğunda ikinci fikrin daha da önemli hale geldiğini unutmayın.
Magnezyum ve Bozukluklar
“Magnezyum eksikliğinin  hipertansiyon, diyabet, insülin direnci, kilo alımı … migren, baş ağrısı, yorgunluk … astım, romatolojik hastalıklar,  fibromiyalji, artrit, nöropati, uykusuzluk, kronik kabızlık, kas krampları, dikkat eksikliği, adet öncesi sendromu, stres, depresyon, anksiyete, kulak çınlaması … Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, katarakt, glokom  ve daha  birçok hastalıkla ilişkisi vardır.” -Metin ÖZATA, Magnezyumun İyileştirici Gücü Not: Diyet Destek Ürünleri veya Takviyeleri Hekim kontrolünde kullanmayı unutmayınız!
Kahveseverlere Müjde
Yapılan araştırmalar, günde 680 ml kahve içmenin Parkinson hastalığı riskini yüzde 40 ve Alzheimer hastalığı riskini yüzde 20 azalttığını yeterince kanıtlanmıştır.
Sayfa 104Kitabı okudu
11 Eylül 2001 günü yıkılan ikiz kulelerin yerine bakmaya gelen Muhammet Ali'ye Amerikalı bir provokatör gazeteci "Talibanla aynı dinden olmak nasıl bir duygu?" diye sorduğunda ringlerde "kelebek gibi uçan, arı gibi sokan" Muhammet Ali'nin bedeni parkinson hastalığı nedeniyle ağır hareket ediyor ama, aklı aynı cevvaliyeti gösteriyor ve "Adolf Hitler'le aynı dinden olmak nasıl bir duygu?" sorusuyla gazeteciyi susturuyor.
Sayfa 226Kitabı okudu
Reklam
Epidemiyolojik veriler, günlük kalori alımı düşük olan bireylerde felç ve nörodejeneratif hastalık riskinin daha düşük olabileceğini ortaya koymaktadır. Gıda tüketimi ile Alzheimer hastalığı ve felç riskleri arasında güçlü bir bağlantı bulunmaktadır. Nüfus bazlı kontrol çalışmalarından elde edilen veriler, günlük kalori tüketimi en düşük olan bireylerin Alzheimer ve Parkinson hastalığı risklerinin de en düşük seviyede olduğunu göstermektedir.
Sayfa 177Kitabı okudu
göbekte yağlanma başlamışsa, Alzheimer hastalığı, diyabet, inme/felç, kanser, Parkinson hastalığı, artritler, otizm ve kalp hastalığı gibi kronik/dejeneratif hastalıkların temeli atılmış bu­lunmaktadır.
202 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.