Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Moi

Moi
@psikiyatristbiri
c'est moi
Doktor
Yüksek lisans
14 okur puanı
Aralık 2023 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
208 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Varoluş, Varolamama Tehlikesi Barındırır
Engin Geçtan, her kitabında olduğu gibi hayat hakkında biriktirdiği "koleksiyonluk an"ları, mesleki deneyimi ve bilgisiyle harmanlayarak okuyucuya sunmuş. Aslında salt mesleki deneyimin de ötesinde bir hayat deneyimiyle, New York'tan Çek Cumhuriyeti'ne, Heidegger'den Jung'a hayatın anlamını, anlamsızlığını, varoluşlarımızı ve olamayışlarımızı ele alıyor. Benim şimdiye kadar okuduğum Engin Geçtan eserlerinden en sevdiğim kitabı oldu. ✓ Kimler Okumalı? ✓ Özellikle Psikiyatri alanında çalışan ve eğitim gören hekimler okumalı ama mesleki terim yükü olmadığı için bu alanda okumak yapmak isteyen herkese açık bir kitap şeklinde yazılmış. × Bazı Güçlükler × Bence kitabın tek güç yanı son'lu olmasıydı :')
Varoluş ve Psikiyatri
Varoluş ve PsikiyatriEngin Geçtan · Metis Yayınları · 2007625 okunma
Reklam
96 syf.
7/10 puan verdi
·
17 günde okudu
Her Şey Ne Anlama Geliyor?
Kitabın genel olarak insanların günlük hayatında düşünmediği mevzuları düşündürmek amacıyla yazılmış olduğu izlenimine kapıldım. Yazarın şahsi görüşleri önplanda ve belki de felsefenin doğası gereği, net cevaplar bulmaktan çok daha fazla düşünmeye sevk ediliyorsunuz. ✓ Kimler okumalı? ✓ Felsefenin uğraştığı meseleleri merak edenler okuyabilir. × Bazı Güçlükler × Yolu felsefeyle bir şekilde kesişmiş olanlar için pek de yabancı konulardan bahsediyor sayılmaz bu açıdan sıkıcı olabilir.
Her Şey Ne Anlama Geliyor?
Her Şey Ne Anlama Geliyor?Thomas Nagel · Say Yayınları · 2019534 okunma
80 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Acının Gücü
Byung-Chul Han
Byung-Chul Han
az sayfaya çok şey sığdırarak düşünce dünyasının sistematikliğini ortaya koyuyor. "Acı"nın yapıcı yönlerini ele alıyor, insanı dönüştürdüğünden ve devrimsel bir nitelik taşıdığından söz ediyor. Kitabın isminde yer alan "Palyatif" terimi, biz hekimlerin sıkça kullandığı bir terim. Özellikle maalesef mevcut hastalığından kurtulma şansı kalmamış, kanser gibi hastalıkların ileri evrelerinde olan hastaların yalnızca "acı"larını dindirmek amaçlı aldıkları tedavi "palyatif tedavi" olarak isimlendiriliyor. Yazar da bu kavramı, toplum için bir metafor olarak kullanıyor: toplumu acıları uyuşturma, acıları görmezden gelme bağımlısı olarak değerlendiriyor ve "Palyatif Toplum" olarak nitelendiriyor. Yazarın özellikle dijitalleşme ve pandemiyle ilgili tespitlerini çok güçlü bulduğumu söylemek isterim. ✓ Kimler Okumalı? ✓ Tüketim toplumu ve kapitalist düzenle ilgili eleştirileri okumaktan hoşlananlar okuyabilir. × Bazı Güçlükler × Kitabın son birkaç bölümünde felsefe literatürüne yoğun göndermeler sebebiyle felsefe birikimi olmayan birisi için okuması biraz güç olabilir.
Palyatif Toplum
Palyatif ToplumByung-Chul Han · Metis Yayınları · 20241,933 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
150 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Her şeye dair her şey
Hayatı "bisiklet" metaforuyla anlatmış
A. Ali Ural
A. Ali Ural
. Çok da iyi yapmış: hayatta iki teker üzerinde yol alırken düşüşleri, dengeyi ve direksiyon hakimiyetinin önemini vurgulamış. Üzerine düşünmediğimiz yanlarımızı düşündürmüş. İnsanı, maddi yönlerinden sıyırıp "öz"ünü anlatmaya koyulmuş. Bu anlatışta sık sık tarihin, edebiyatın, sanatın önemli şahsiyetlerine değinmiş: Raskolnikov'dan, Edison'dan, Cahit Külebi'den, Cesare Pavese'den, kutsal kitaplardan, Dante'den, Borges'ten, peygamberlerden ve daha nicelerinden söz etmiş. Kısacık kitabına oldukça fazla yaşanmışlık sığdırmış. ✓ Kimler okumalı? ✓ Manevi ve ahlaki öğütlere kulak vermek isteyenler, duygu dünyasını yeniden gözden geçirmek isteyenler, rutinlerine, moderniteye eleştirel bakmaktan hoşlananlar okumalı. × Bazı Güçlükler × Yazarın gerçekten çok geniş bir bilgi birikimi var. Satır aralarında bahsedilen bazı olayları ve şahsiyetleri araştırma gereği duyulabilir. Bana göre bu bir güçlük sayılmasa da inceleme konseptim gereği bu kısımda bahsetmek istedim. Ayrıca edebi kaygı taşıyan okurlar için kitap yeterince doyurucu gelmeyebilir çünkü samimi bir üslupla sohbet havasında yazılmış denemelerden oluşuyor.
Bisiklet Dersleri
Bisiklet DersleriA. Ali Ural · Şule Yayınları · 20211,182 okunma
328 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
İnsanı Tanıma Sanatı
İnsanı Tanıma Sanatı
İnsanı Tanıma Sanatı
, kitabın ismi oldukça manidar. Hakikaten insanı tanımak, köklerine inmek, hal ve hareketlerinin ötesindeki anlamı kovalamak incelik ve "sanat" gerektiren bir uğraş. Öyle ki bunu layığıyla yerine getirenler aslında birer "sanatçı".
Alfred Adler
Alfred Adler
bu kitabında insanı, toplumla ilişkisi dahilinde inceliyor ve dönemdaşlarından farklı olarak psikiyatriyi topluma taşıyor. Sıklıkla toplumsallık duygusunun öneminden ve bireyin toplumsallıkla ilişkisinden söz ediyor. Bu ilişkinin önemini inşa ederken, bireylerin çocukluk dönemlerine referans veriyor. Çocukluktan yetişkinliğe kadar bireylerin davranışları ve bunların bize verdiği mesajlar üzerine yoğunlaşıyor. Özellikle "eğitim", "kadın -erkek ilişkisi" gibi konularda çok güçlü saptamalar içerdiğini düşünüyorum. Toplumun ve aslında buna bağlı olarak "sistem"in iyi bir analizini bulduğumu söyleyebilirim. ✓Kimler okumalı? Tüm insanlara hitap ediyor ama özellikle "insan" yetiştirecek olan ebeveyn ve eğiticiler mutlaka okumalı. × Bazı Güçlükler × Kitabın bazı yerlerinde cümleler oldukça uzun ve birkaç kez okumayı gerektirebiliyor.
İnsanı Tanıma Sanatı
İnsanı Tanıma SanatıAlfred Adler · Say Yayınları · 20204,429 okunma