Nefsi arzularına boyun eğen ve onun emirlerini daha üstün gören kimse, aslında kendi nefsini ilahlaştırmıştır.
Sayfa 30
Reklam
Kur'an "Allah'tan başkasını ilah edinmeyin" demektedir. İnsanlar, putları ve ilahları bırakırlarsa Kur'an'ın isteğinin yerine geleceğini sanmaktadır. Oysa onlar ilah tanımı içerisine giren diğer birçok nesneye çok sıkı bir şekilde bağlanmışlar, ancak bu durumlarının Allah'tan başkasını ilah edinmek manasına geldiğini bilmemektedirler.
Sayfa 16
Manası kaybolan terimler;
İlah; hemen hemen putlar ve ilahlarla özleştirildi. Rab; büyüten, besleyen ve yetiştirenle eşanlamlı bir hale getirildi. İbadet'in manası tapmakla özdeşleşti. Din; mezheb, meşreb ve "Religion" kelimelerine karşılık olarak kullanılır oldu. Tağut; put ya da şeytan şeklinde tercüme edildi.
Sayfa 4
"Onlar Allah’ı bırakıp din bilginlerini, abidlerini ve Meryem oğlu Mesih’i rabler edindiler. (Oysa) onlar yalnızca bir olan ilaha ibadet etmekle emrolunmuşlardı. O’ndan başka (ibadeti hak eden) hiçbir ilah yoktur. (Allah) onların şirk koştuklarından münezzehtir." {Tevbe/31} “(...) Adiy, Medine’ye geldi. O, Tay Kavmi'nin lideriydi.
126 syf.
7/10 puan verdi
·
20 günde okudu
Kitap, Kur'an'ı Kerim'deki ilâh, rab,ibadet ve din kelimelerinin farklı ayetlerde hangi anlamda kullanıldığını anlatıyor. Kitabın dili açık, sade ve anlaşılır.
Kur'an'a Göre Dört Terim
Kur'an'a Göre Dört TerimEbu'l A'lâ el-Mevdudi · Beyan Yayıncılık · 20002,080 okunma
Reklam
185 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.