Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Reklam
Subhanallah! Allah'ın bize ihsan ettiği ve bizim kesinlikle ihtiyacımız olan, onlarsız yaşayamayacağımız o kadar çok şey var ki. Ve Allah hiç durmadan veriyor, veriyor, veriyor. Anlamaya çalışıyorum; "Nasıl olur da bana onu vermez? Nasıl olur da şu duamı cevapsız bırakır?" diyerek Allah'ın bize vermediği şeyleri düşünmektense, sürekli benim için ve sizin için ihsanda bulunduğunun farkına varabilsek... Rabbimiz buyuruyor; "Külle yevmin hüve fî şe'n" (Rahman Suresi 55:29)" Her gün size ihsanda bulunmaktadır. Dolayısıyla biri duasından ötürü perişan, üzgün yahut kötü bir ruh halindeyse, belli ki Allah'ın onun için sürekli yapmakta olduğu ihsanların farkında değil.
Sayfa 22 - Timaş yayınlarıKitabı okuyor
'İyiliğin karşılığı iyilikten başka bir şey midir?' (Rahman Suresi)
Zuhruf Suresi 36. Ayet-i Kerime
Kim Rahmân'ı hatırından çıkarıp öğüt ve uyarılarla dolu Kur'an'ı görmezlikten gelirse, biz ona bir şeytan sardırırız da, artık o şeytan onun ayrılmaz yoldaşı olur.
Reklam
Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin çevresinden geçmeye gücünüz yeterse geçin gidin. Allah'ın verdiği bir güç olmadan geçemezsiniz. (Rahman Suresi 33.Ayet) Zamanda yolculuk yapabilmek için ışık hızının üzerine çıkmamız gerekmektedir. Kur’an-ı Kerim, Rahman Suresi 33.ayette buna SULTAN GÜÇ demiştir.
Her kim Rahmân olan Allah'ı anmaktan yüz çevirirse, biz ona bir şeytan sardırırız. Artık o ona arkadaştır.( Zuhruf suresi 36. ayet)
Sayfa 251 - Çelik yayıneviKitabı okuyor
Rahman suresi
Mekke'de indirilmiş olup 78 ayettir. Adını surenin ilk ayeti ve ilk kelimesi olan ve merhameti bol anlamına gelen er-rahman kelimesinden almaktadır. Surede Allah'ın nimetleri sıralanmakta nimetler sıralanırken de şimdi rabbinizin hangi nimetlerini kudretini yalanlıyorsunuz ayeti tekrar edilmekte böylece Allah'ın nimetlerini inkar etmenin imkan dışı ve akıl dışı olduğu ifade edilmektedir
Sayfa 138 - Cilt 5Kitabı okudu
Güneş iki defa battığı yerden doğdu…
Tarihin babası olarak anılan ünlü tarihçi Heredot, Mısır'a yaptığı bir gezi sırasında bir rahipten duyduklarını kitabında şöyle anlatır: Bir Mısırlı Rahip bana: "Bilmiş ol ki, atalarımız zamanında Güneş iki defa battığı yerden doğdu, sonra aynı olay tekrar tersine meydana geldi" dedi. Kur'an-ı Kerim'deki bir ayet ise, sanki Mısırlı rahiplerle söz birliği etmişçesine şöyle der: O, iki Doğu'nun Rabbi'dir, iki Batı'nın Rabbi'dir." (Rahman Suresi: 55/17) Günümüzde yapılan jeolojik ve kilimatolojik araştırmalar, Herodot'un aktardığı Mısırlı rahibin sözlerini doğrulamıştır.Çünkü eldeki bilimsel veriler kutupların birden fazla yer değiştirmiş olduğunu kesin olarak göstermektedir. En son kutupsal değişimin Atlantis'in batışına denk gelen tarihlerde meydana geldiği tahmin edilmektedir.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.