Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
216 syf.
10/10 puan verdi
İnceleme görünümlü yorum ve güzelleme (Sürpriz bozan içerebilir.)
Hayatımda okurken beni böylesine etkileyen, bana her alanda yeni fikirler veren, tefekküre sevk eden bir kitapla çok nadir karşılaşmışımdır.
Yaşamak
Yaşamak
bu kitaplardan biri oldu. Okuyalı çok oldu, incelemesini ancak şimdi yazabiliyorum zira kitabın ve bana kattıklarının iyice demlenmesi gerekiyordu kafamda. Ayrıca bu bir inceleme de değil, zira
Yaşamak
YaşamakCahit Zarifoğlu · Ketebe Yayınları · 20229,3bin okunma
176 syf.
10/10 puan verdi
İbrahim Tenekeci’den okuyup keşfettiğim bu isimle daha yakından münasebet kurmak için sanırım, hemen bu hüzünlü isme sahip kitabını edindim. Deneme türünde bir eser. Günlük hayata dair gözlemler, yaşanmışlıklar, naif bir pencereden bakmış sıradan olaylara ve çok kibar çekici bir üslupla anılarını paylaşmış. İftar çadırlarına dair yorumu, boş arsaları oyun alanı ilan eden çocuklara dair yazdıklarını huzurla okudum. Halep’e onun kadar üzüldüm. Kapısında davul zurna çalınan geleneksel düğünü, haremlik selamlık şatafatlı bol ilahili köşk düğününden daha İslami bulmasına hak verdim. Mezun olduğu “hayali lise” ye hayran kaldım. Rahman Suresi 60. ayeti mealini Kaşgarlı bir gençten “ Yahşılıkın karşılığı yine yahşılıktır” diye işitince Türkçe’ye hissettiği hayranlığı, fazlasıyla paylaştım. Yaşar Nuri Öztürk’e bir kez daha rahmet okudum. Her cuma, hutbelerin muhatabı 20 milyon erkeğin dünyasına dair tespitlerini ve elbette taleplerini yerinde ve haklı buldum. Son 20 yılın genç sanat ve edebiyat insanı keşfedemeyen, dergi-şiir-film-karikatür üretemeyen bir neslin kıskacına girmiş olması gerçeğiyle ben de yüzleştim. Haklılıklarla dolu şahane denemeler okudum. “Hız ve haz çağında yaşıyoruz. Ahmet Murat, biraz durmayı, nefes almayı ve etrafımızda bakmayı teklif ediyor. Ölçülü davranmayı öneriyor.” diye yazmıştı İbrahim bey.. İşte bu soluğa bu satırlardan sonra ulaştım.
Belki de Üzülmeliyiz
Belki de ÜzülmeliyizAhmet Murat · Profil Kitap · 20171,044 okunma
Reklam
180 syf.
·
Puan vermedi
Doğmak ya da doğmamak. Tüm mesele bu değil. İnsan hayatı üç evreden ibarettir. Doğmak, yaşamak ve ölmek. Bizim için doğmak ve ölmek arasındaki o zaman dilimi çok kıymetlidir. Kendimizi gerçekleştirmeye çalışırız. Peki ya bizi dünyaya gelmeden önce bizi birileri eğitmek isteselerdi? Nasıl bir dünyaya geldiğimizi anlama imkanımız olsaydı?
Doğmadı Kutsal Çocuk
Doğmadı Kutsal ÇocukPascal Bruckner · Telos Yayıncılık · 199736 okunma
344 syf.
10/10 puan verdi
İhlas suresi bu kadar güzel anlatılabilirdi.. Kitap Kuran hakikatleri serisinin ilki, 3 kitap olarak tasarlanmış. Her kitap bir kısa bir uzun sureyle Allah'ı, Allah Rasülü (s.a.v)i ve insanı tanıtıyor. Bu kitapta Allah' ı tanıtmak için seçilen kısa sure İhlas, uzun sure ise Rahman. İhlas suresinde surenin adı neden ihlas neden Ahad veya Samed suresi değil bu izah edilmiş ayrıca madem bu sure Allah'a yaklaştırıyor ihlası nasıl elde edebiliriz konularına ağırlık verilmiş. Bu arada bu konularla ilgili bir sürü alt konular da var ve o kadar güzel bağlantılanmış ki. Rahman suresinde ise kainatın, insanın, cinlerin, cennetlerin...yaratılışı izah ediliyor. Unutmadan söyleyim yazar doktor ve onkoloji alanında ihtisası var. Bu yaratılışı bir biyoloji ve anatomiden okuyorsunuz, bir fizik, matematik ve astronomiden okuyorsunuz, hayran olmamak, ağzın bir karış açık kalması elde değil. Üsluba gelince, kitap Haluk hocanın sohbet kasetlerinden derlenmiş, zaten o sohbet havasını kitabın tamamında hissediyorsunuz bundan mütevellit kitapta tekrarlarla karşılaşabilirsiniz, ama hiç rahatsız etmiyor bu tekrarlar. Son olarak aklıma takılan tek yeri, Haluk Hoca -eğer ben yanlış anlamadıysam- Hadis usülünü gereksiz görüyor galiba hadislerin önündeki ravi zincirleriyle uğraşmışız yıllardır diyor. Ama rivayet eden kişiler hadislerin güvenilirliğindeki en önemli etkenlerden biri olark görülür neyse bu sadece benim takıldığım bir nokta ve zaten 320 sayfalık bir kitapta tek bir cümle içerisinde geçiyor, ben yanlış anlamış da olabilirim. Velhasıl kelam şiddetle tavsiyedir.
Rabbini Nasıl Bilirsin?
Rabbini Nasıl Bilirsin?Haluk Nurbaki · Nefes Yayınları · 202316 okunma
56 syf.
4/10 puan verdi
İki Mavi Meme... Rahim... Rahman... Penis... Mavi... Meh...
İkinci öyküde güneş çarpması sonucu memeler ve rahimler sayıklanır dururken ben de uyuyakalmışım. Yalnız bu vesileyle, yazarın TÜM ÖYKÜLERİ külliyatını Alfa/Everest veya telif süresi bitmediyse Can başta olmak üzere, yayınevlerinin basması temennimi dile getirmek isterim. Bu seçki ise olabildiğince zayıf iki hikayeyi ele almış - ki bu da bizim şanssızlığımız olmuş.
İki Mavi Kuş
İki Mavi KuşD. H. Lawrence · 2021380 okunma
532 syf.
·
Puan vermedi
Kendime Notlar
Bismillahirrahmanirrahim Tefsirin 14. cildinde Seyyid Kutub Kaf, Zariyat, Tur, Necm, Kamer, Rahman, Vakıa, Hadid, Mücadele, Haşir, Mümtahine , Saff, Cuma, Münafıkun ve Tegabün surelerini tefsir ediyor. Fizilal'in klasik bir tefsir kitabı olmadığı kesin, ve bence Seyyid Kutub bu sureleri tefsir ederken şimdiye kadar olan kısımdan daha bir
Fi Zılali'l- Kur'an 14.Cilt
Fi Zılali'l- Kur'an 14.CiltSeyyid Kutub · Araştırma Yayınları · 19931 okunma
65 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.