88. Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Yararlı işler görmekte acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi birtakım fitneler ortalığı kaplayacaktır. O zamanda insan, mü’min olarak sabahlar, kâfir olarak geceler;mü’min olarak geceler, kâfir olarak sabahlar. Dinini küçük bir dünyalığa satar. ”
Sayfa 30 - Müslim, Îmân 186. Ayrıca bk. Tirmizî, Fiten 30, Zühd 3; İbni Mâce, İkâme 78Kitabı okuyor
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kendisini (doğrudan) ilgilendirmeyen şeyi terketmesi, kişinin iyi müslüman oluşundandır."
Tirmizî, Zühd 11. Ayrıca bk. İbni Mâce, Fiten 12
Reklam
Enes ibni Malik radıyallahu anhdan rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, "Amellerin en hayırlısı, konup göçmektir" buyurdu. Ashâb-ı kirâm, "Ya Resûlallah! Konup göçmek nedir?" diye sorunca şöyle buyurdu: "Kur'an'ı hatmetmek ve ona tekrar başlamaktır."
Sayfa 280Kitabı okudu
Ya biz? 70 ayda 1 kere affetmeyiz!
İbn Ömer [radıyallahu 'anhumâ] anlatıyor. Resûlullah'a [sallallahu 'aleyhi ve sellem] bir adam geldi ve "Ey Allah'ın Resûlü, hizmetçimi kaç defa affedeyim", diye sordu. Bunun üzerine Resûlullah (sallallahu 'aleyhi ve sellem] şöyle buyurdu: اعْفُ عَنْهُ كُلَّ يَوْمٍ سَبْعِينَ مَرَّةٍ "Onu günde yetmiş defa affet.”1 1- Tirmizî, Birr, 31.
Sayfa 550
Hakim b. Muaviye (radıyallahu anh), Efendimiz(aleyhisselâtu vesselam’a) şöyle sorduğunu anlattı: "Ey Allah'ın Resûlü! Eşlerimizin üzerimizdeki hakkı nedir?" Resûlullah [sallallahu 'aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: أَنْ تُطْعِمَهَا إِذَا طَعِمْتَ وَتَكْسُوهَا إِذَا اكْتَسَيْتَ وَلَا تَضْرِبِ الْوَجْهَ وَلَا تُقَبِّحْ وَلَا تَهْجَرُ إِلَّا فِي الْبَيْتِ "Yediğinde ona da yedirmen, giydiğinde ona da giydirmen, yüzüne vurmaman, kötü söz söylememen ve küsünce evinden başka bir yerde ayrı kalmamandır.”1 1- Ebû Davud, Nikah, 42.
Sayfa 456
Peygamberi Oğullarını Tanıdığı Gibi Tanırlar
Hasen'den rivâyet olunur ki, şöyle demiştir: «Bana şu vâsıl oldu: Abdullah ibn Selâm, İslâm'a girmek istediği zaman: «Ya Resûlallah, dedi, Yahûd bilir ki, ben, onların ulemasındanım. Babam da, onların ulemasından idi. Halbuki şimdi ben, şehadet ediyorum ki, sen Allah'ın hakk Resülü'sün ve onlar seni Tevrat'ta yazılı
Sayfa 85 - 7.cild 46/10 tefsiriKitabı okuyor
Reklam
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.