Bela Ta rr'ın sanatı, tüm bu yayılış biçimlerinin yoğunlaştığı genel bir etki yaratmaktır. Bu genel etki, karakterlerin hislerinde ifade bulmaz. Söz konusu olan, kısmi yoğunlaşma nokta lan arasmdaki bir dolaşımdır. Bu dolaşımm maddesi zamandır. Bir bardak yığınından, bir masadan veya bir karakterden yola çıkan kameranın yavaş hareketleri bir cam bölmeye doğru yükselir, bölmenin ardında içki içen bir grubu ortaya çıkarır, sağ tarafa, bilardo oyuncularına doğru kayar, masada oturan içkili gruba doğru geri gelir, onlan bir kenara bıra kıp akordeoncuda sonlanır - bunlar filmin olaylarını oluşturur: Dünyanın bir dakikası; Proust'un diyebileceği gibi, "kozmolojik" basınçtan, yağmurun, sisin ve çamurun basıncından doğan ve konuşmalara, ezgilere, gürültüye veya boşlukta yiten bakışlara dönüşen etkilerin aralarında dolaştığı bedenlerin birlikte varoluş anı.
1000Kitap
Zabye | ظبية
Ashabdan Ebû Katâde el-Ensârî hazretlerinin hanımı olan Zabye, Berâ' b. Ma'rûr adlı sahâbînin kızıdır. Kadınlara cihad ile cuma namazının farz olmadığını, Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz bu hanıma hitaben söylemiştir.
Reklam
Vuslat kalbimizde köşkler kurardı..
gіzᥣіᥴᥱ ᑲᥙᥣᥙşᥙrძᥙk sᥱᥒіᥒᥣᥱ göᥒᥣümüzüᥒ mᥱ᥎sіmᥣᥱrіᥒძᥱ ᥒᥲsıᥣ ძᥲ ძᥱ᥎rіᥣіrძі üs𝗍ümüzᥱ güzᥱᥣ ძᥙᥡgᥙᥣᥲr
Sayfa 135 - Başlık alıntıya dahildir·Kitabı okudu
Şiir
Sen dünyanın en güzel evrenisin -`♡´-
ᑲіrkᥲç sᥲ𝗍ır ᥡᥲzmışsıᥒ, һᥲr𝖿ᥣᥱrі güᥣ𔓘 k᥆kᥙᥡ᥆r һᥱr ᥴümᥣᥱძᥱᥒ іçіmᥱ ᥒᥱһіrᥣᥱrіᥒ ᥲkıᥡ᥆r
Sayfa 90 - Başlık alıntıya dahildir·Kitabı okudu
Şiir
Hu: Bu terim T'ang döneminde, daha çok Sogdlar için kullanılıyordu. Bu Sogdlar, batıdaki Sogdiana'da değil; Ordos denilen Sarı Irmağın büklümünün içinde ve genellikle bugünkü ÇHC İç Moğolistan Özerk Bölgesinde bulunuyorlardı (bkz. Scharlipp 1992:32 ve Pulleyblank 1952; ayrıca bkz. RR.4).
Sayfa 154
Tarih
Ma"rûr anlatıyor: Ebû Zer ile Rebeze"de karşılaştım. Kendisinin de kölesinin de üzerinde aynı kıyafet vardı. Bunun sebebini ona sordum. Dedi ki: “Bir adamla karşılıklı birbirimize sövdük. Ve annesi(nin zenci olması) sebebiyle onu aşağıladım. Bunun üzerine Hz. Peygamber (sav) bana şöyle buyurdu: "Ey Ebû Zer! Onu annesinden dolayı mı ayıplıyorsun? Demek ki sen, kendisinde hâlâ câhiliye(den izler) bulunan bir kimsesin. (Köle) kardeşleriniz, Allah"ın sizin emrinize verdiği hizmetçilerinizdir. Her kimin kardeşi emri altında bulunursa ona yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin. Onlara güçlerini aşan işler yüklemeyin. Eğer ağır işler yüklerseniz onlara yardım edin."
Sayfa 311·Kitabı okudu
1000Kitap
Reklam
Reklam