Demek ki soylu bir karakter,yetenekli bir kafa,mutlu bir mizaç gibi,neşeli bir ruh ve gerekli nitelikleri taşıyan,bütünüyle sağlıklı bir beden gibi öznel mülkler mutluluğumuz açısından en birinci,en önemli olanlardır.
Yoksun olduğumuz şeyleri sürekli hayal ederken, sahip olduklarımızı ise çok seyrek aklımızdan geçiririz. Bu yüzden minnettar değil, acımasızız.
Alıntı
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Hayatta başımıza gelebilecek en güzel şey, içimizi sevgiyle dolduran ve bize dünyadaki tüm gürültüyü unutturan bir kalbe rastlamaktır.
Alıntı
İstekle­rimizin serbestçe belirdiği tam bir özgürlük durumu, diye açıklıyor Schopenhauer, çözümsüz bir sonsuza gerilemeye yol açar. İnsan istediği şeyi yapabilir, ama “istediği şeyi isteyebilir mi?”
Sayfa 92·Kitabı okuyor
Felsefe
Eğer hayat gerçekten güzel olsaydı herkes büyük bir sevinçle uyanır ve hiç istemeyerek uyurdu; oysa durum bunun tam tersi. Arthur Schopenhauer