Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

seda

Çoğu kere sana verir de mahrum bırakır. Çoğu kere de seni mahrum bırakır da verir.
Reklam
Allah Teâlâ buyurur ki: "Salih kullarım için hiçbir gözün görmediği,hiçbir kulağın duymadığı ve hiçbir beşerin kalbinden geçiremeyeceği şeyler hazırladım."
İmam malik (Rahmetullahi aleyh) 'e bir mecliste otuz üç soru sorulmuş, üçünü cevaplayıp, diğerlerine "bilmiyorum" demiştir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Her sorulana cevap veren,her gördüğünü anlatan ve her bildiğini söyleyeni görürsen bil ki o cahildir.
seda tekrar paylaştı.
Çok kitap okudum ama çoğunu unuttum. Ama o zaman okumanın amacı nedir?
Bir zamanlar bir öğrencinin Ustasına sorduğu soru buydu. Usta o anda cevap vermedi. Ancak birkaç gün sonra, o ve genç öğrenci bir nehrin yanında otururken, susadığını söyledi ve çocuktan oradaki eski bir kirli elekle ona biraz su getirmesini istedi. Öğrenci başladı, çünkü bunun mantıksız bir istek olduğunu biliyordu. Ancak, Efendisine karşı çıkamadı ve eleği alarak bu saçma görevi yerine getirmeye başladı. Efendisine götürmek için süzgeci nehre her daldırdığında, ona bir adım bile atamadı, süzgeçte bir damla bile kalmadı. Onlarca kez denedi, ama kıyıdan Efendisine daha hızlı koşmaya çalıştığı kadar, su elekteki tüm deliklerden geçmeye devam etti ve yol boyunca kayboldu. Yorgun bir halde Usta'nın yanına oturdu ve "Ben o elekle su alamam. Affet beni usta bu imkansız ve ben işimde başarısız oldum" dedi. “Hayır yaşlı adam gülümseyerek cevap verdi; başarısız olmadın. Elek bak, şimdi yeni gibi. Deliklerinden süzülen su onu temizledi" "Kitap okuduğunda devam etti yaşlı usta ; bir elek gibisin ve onlar nehir suyu gibi" "İçinde akıttıkları tüm suyu hafızanda tutamasan da önemli değil, çünkü kitaplar ancak fikirleriyle, duygularıyla, hisleriyle, bilgileriyle, sayfalar arasında bulacağın gerçekle, zihninizi ve ruhunuzu arındıracak, sizi daha iyi ve yenilenmiş bir insan yapacaktır. Okumanın amacı budur”.
Reklam
Bir adam Cüneyd-i Bağdadi'nin (k.s) yanında, "elhamdülillah" dedi. Ve "rabbil alemîn" demeyi terk etti. Cüneyd-i Bağdadi (k.s) "tamamla ey kardeşim" dedi. Adam, "Allah'ın yanında alemlerin ne değeri var ki?" dedi. Cüneyd-i Bağdadi (k.s) "Sen yine de söyle. Çünkü hâdis ile kadîm beraber olursa hâdis gider, kadîm bâki kalır." dedi.
Kalbini aslında yok olan şeylere (mahlûkata) bağlayan kişi vâcibû'l vücûd olan Hakk'ı göremez. Varlık ile yokluk bir arada bulunmaz. Kadim ile hâdis bir arada olursa,hâdis gider,kadîm kalır.
Fâni şeyin bâki olanı perdelemesi kahır alametidir.
"Derslerimde de konuşmalarımda da tekrarladığım ve darağacına kadar tekrarlayacağım tek hakikat: Her düşünceye saygı."
180 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Gençliğe Kitabe
Gençliğe KitabeMehmet Dinç
8.6/10 · 212 okunma
Reklam
"Selamı yayınız,yemek yediriniz,akrabanızla ilişkinizi gözetiniz, gece insanlar uyurken namaz kılınız,güven içinde cennete giriniz." Hadisi Şerif
"Nasıl girsin cennete,bir kalbe giremeyen?" Said Yavuz
Çok insanı az tanıma değil, az insanı çok tanıma gayretinde olalım.
634 öğeden 586 ile 600 arasındakiler gösteriliyor.