Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Suyun altında güğüm gız selamın aleyküm dnjxhxhdhxh
Selamın aleyküm, Hayırlı sabahlar..
~• Beni hangi urganla bağladın gözlerine Beni hangi ırmağa karıştırdın yeniden Senden kopamıyorum gözlerin var oldukça Sensiz yapamıyorum yüzün bahar oldukça Gözlerine bakarken duruluyor yüreğim İndirme kirpiğin;tutuşmasın kainat Nazar kıl;ferahlasın, kavruluyor yüreğim Sensiz küle dönerek savruluyor yüreğim.
Nurullah Genç
Nurullah Genç
🤍🌷
Reklam
Selamın aleyküm, hayırlı sabahlar.
… Feryâdı bırak, kendine gel, çünkü zaman dar... Uğraş ki: telâfi edecek bunca zarar var. Feryâd ile kurtulması me'mûl ise haykır! Yok, yok! Hele azmindeki zincirleri bir kır! 'İş bitti... Sebâtın sonu yoktur! ' deme, yılma. Ey millet-i merhûme, sakın ye'se kapılma.
Mehmet Akif Ersoy
Mehmet Akif Ersoy
🤍🌷
Nizamiye (Medresesi) müderrisi Yahya ibn Kasım şöy­le demiştir: İbn Sukeyne, alim, amel sahibi bir kimse idi. Vaktini hiç zayi etmezdi. Araştırmaya ve hükümleri tetki­ke önem verdiğinden dolayı, huzuruna girdiğimizde biz­lere şöyle derdi: Selamun aleykum üzerine ilave bir söz söylemeyin. " Vallahi bu acayip bir şey! Çünkü sadece "selamun aley­kum" demelerini istiyor. Selamın ardından mutat olarak söylenen güzel ifadeleri tekrarlamaktan men ediyordu. Se­lamdan hemen sonra, esas meseleye ve müzakereye girme­lerini istiyordu. Bunu da vakit kazanmak için yapıyordu.
selamün aleyküm
86. (Bir mü'min tarafından İslâmi) bir selam ile selamlandığınız zaman siz de ondan daha güzeliyle selama karşılık verin veya en azından verilen selamin aynısı ile mukâbele edin. Allah her şeyin hesabını yapandır. Bir müslümanın selam vermesi, karşı tarafa sevgi ve barış mesajı vermiş olduğundan, buna karşı da 've aleyküm selam' veya ziyade ifade ile 've aleyküm selam ve rahmetullah ve berakatüh" diye karşılık verilmelidir. Ehl-i Kitab'a karşı yalnız ''aleyküm" denilir.
Sayfa 90 - ServerKitabı okuyor
Selamın geldiği en güzel yere aleyküm selam... 💜
Reklam
336 syf.
·
Puan vermedi
Selamın Aleyküm… Ahmet Şimşirgil’in okuduğum 2. kitabı oldu. Anlatım ve üslubu açık ve çok rahat okuyabileceğini bir eser. İlk defa siyer okumak isteyen varsa tavsiye edilir. Fakat ben pek sevemedim belki de önceden okuduğum siyer kitaplarından ya da yazarın iki ayrı kitabını üst üste okuduğum içinde olabilir. Sizler belki sevebilirsiniz. Kitaba gelecek olursak isminden de bilindiği üzere Peygamber Efendimiz’in hayatını ve onun sevdalılarını anlatmaktadır. Kitap 3 bölümden oluşuyor; 1. bölümde Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını anlatıyor. 2. bölümde Peygamber Efendimiz'in şahsiyeti, ailesi ve çocuklarını anlatıyor. 3. bölümde ise Ashab-ı Kiram'dan başlayıp Osmanlı Padişahları ve şair ve ediplerin Peygamber sevgisi anlatıyor. Keyifli okumalar…
En Sevgili Efendimiz ve Sevdalıları
En Sevgili Efendimiz ve SevdalılarıAhmet Şimşirgil · Timaş Yayınları · 2020155 okunma
Bir Altaylı ile bir Türkiyeli birbirini gördüğü an Altaylı; 'ezen (esenlikler), cakşılar (iyilikler)' kelimeleriyle Türk kardeşine, Türkçe selam verecektir. Oysaki Türkiyeli kardeşi ona 'selam, merhaba, selamın aleyküm vs...' gibi Arapça sözcüklerle karşı­lık verecektir ye ne kadar zorlasa da aklına bir tek Türkçe selamlaşma kelimesi gelmeyecektir.
Selamın aleyküm, hayırlı sabahlar, hayırlı cumalar..
“el-Ğaffâr, ayıpları örten demektir. Hak, örtme fiilinin kendisine nispet edilmesiyle örten anlamında el-Ğafir’dir; var olanların veya başka şeylerin perdelerini örtmesi ile de el-Gafûr’dur. O, her bir günahı bakanların gözlerinden gizler ve kendisine yakın meleklerin sayfalarından siler.”
Sayfa 88 - PDF- “İlâhî İsimler - el-Ğaffâr”
Selamın aleyküm, Hayırlı sabahlar..
“Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen” “Ey insanevladı! Kendine saygıyla/hürmetle yaklaş; çünkü sen kâinatta yaratılmışların özü/göz bebeği olan insansın.”
Şeyh Galip
Şeyh Galip
Reklam
Sual Selâm verene sadece “ve aleyküm selâm” mı demelidir, yoksa “ve aleyküm selâm ve rahmetullah” mı demelidir? Cevap Esselâmü aleyküm diye selâm verene, “ve aleyküm selâm ve rahmetullah” demek iyi olur. “Esselâmü aleyküm ve rahmetullah” diye selâm verene, “ve aleykümüsselâmü ve rahmetullahi ve berekâtühü” denir.” Esselâmü aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtühü” diyene aynen cevap verilir. Bir şey ziyâde edilmesi uygun değildir. Çünki İbni Abbas, birine selâm verirken, Esselâmü aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtühü ve mağfiretühü şeklinde söylendiğini gördü. O kişiyi böyle söylemekten men’ etti. “Meleklerin durduğu yerde siz de durunuz.” Yani ve berekâtühüden sonra bir şey ziyâde etmeyiniz. “Her şeyin bir sonu vardır. Selâmın sonu da berekâtühü’dür” dedi. (Tergibü’s-Salât, Namazın Sünnetleri faslı)
Ekrem Buğra Ekinci
Ekrem Buğra Ekinci
1.024 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.