Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Şeyma Kadın Elmas

Şeyma Kadın Elmas
@seymossbooks
Selam! Okuduğum kitapları paylaşmayı ve yorumlamayı seviyorum . Daha fazlası için; instagram.com/seymossbooks?ig...
Ordu Üniversitesi
34 okur puanı
Haziran 2020 tarihinde katıldı
325 syf.
·
Puan vermedi
Algernon'a Çiçekler
Algernon'a ÇiçeklerDaniel Keyes
8.9/10 · 14,8bin okunma
Reklam
251 syf.
·
Puan vermedi
☄"Benim önerim, mesajın tadını çıkartman, sana iyi geleni yudumlaman ve geri kalanını tükürmen; dünyanın yasası da bu değil mi zaten?" Kitapta altını çizdiğim, dikkatimi çeken ilk cümle. Bu cümleyi okuduktan sonra farklı bir şeyler hissedeceğim bir kitap okuyacağımı anlamıştım. Avustralya'da yaşanan gerçek bir öyküden bahsediyor yazar.
Bir Çift Yürek
Bir Çift YürekMarlo Morgan · Klan Yayınları · 201923,2bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bütün ömrüm boyunca bana güvenli bir iş edinmem, enflasyona karşı korunmam, bir mülk satın almam ve emekliliğim için para biriktirmem gerekliliği anımsatılmıştı. Burada bizim sosyal güvencemiz asla düzeni bozmadan doğup batan güneşti.
Sorunlarınıza, bu dünyayı harap etmeden bir sonuç bulabilmeniz içim dua edeceğiz.
Reklam
Ama yamyamlar asla bir günde yiyebileceklerinden fazlasını öldürmezler. Sizin savaşlarınızda, birkaç dakika içinde binlerce kişi ölüyor.
648 syf.
·
Puan vermedi
Düşüncelerimiz aslında söz dağarcığımız kadardır. Sonuçta düşünürken söz dağarcığımızdan faydalanırız değil mi? Peki ya bildiğimiz tüm sözcükler kasıtlı olarak azaltılıyorsa ve biz bunun farkında değilsek? İşte aslında o zaman kısıtlanan sözcükler değil düşüncelerimizdir. Düşüncelerimize kilit vuruluyordur ama farkında değilizdir.
1984
1984George Orwell · Can Yayınları · 2019165,3bin okunma
432 syf.
·
Puan vermedi
Çok sevildiğini bildiğim bir kitap olan Nietzsche Ağladığında'yı keşke daha önce okusaymışım dedim. Kitabın içeriği hakkında az çok bir fikrim vardı ve hocalarımın da sürekli 'okumadıysanız bir an önce okuyun' demesiyle 'artık okuyayım' dedim ben de. Okuduğum için de çook keyifliyim açıkçası. Genel olarak Filozof Nietzsche ve Dr. Breuer arasında geçen, hayatın anlamı ve daha bir çok şey hakkında konuşulan, bir şeylere çözüm üreten ve neden bulan konuşmaları okuyoruz. Bu konuşmalar kesinlikle sıkıcı olmamakla birlikte tam aksine yoğun ve akıcı geçiyor. Bunun dışında Nietzsche'nin Dr.Breuer'ın kliniğine nasıl geldiği de arka plandaki olaylar da kitabın gizemini ve heyecanını arttırıyor. Eserin adından yola çıkarak Nietzsche'nin ağlamasını düşünerek okudum hep kitabı. Çünkü ilk başlarda soğuk ve kendinden ödün vermeyen Nietzsche'nin ne zaman patlama noktasına geleceğini merak ettim. Ümitsizliği hakkında ne zaman içgörü kazanacağının merakıyla okudum. Sonunda da merakımı giderdim diyebilirim :). Kitabın acıya ve bu değişmez acıların kabulüne vurgu yapması da oldukça etkiliydi. Aynı zamanda benim okuduğum bölümle ilişkili olarak kitapla psikolojik danışma kuramları arasında ilişki kurmama fayda sağladı. Her açıdan beni tatmin eden bir kitap oldu. Bu nedenle okuyun, okutturun :).
Nietzsche Ağladığında
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202351,9bin okunma
2021 OKUMA HEDEFİ
19/50 kitap - %38 tamamlandı
19 kitap okudu
50 kitap
5,3bin sayfa
4 inceleme
5 alıntı
Kemikleri, eti, bağırsakları ve kan damarlarını kaplayan deri nasıl insan görünümünü katlanılabilir hale getiriyorsa, ruhun çalkantıları ve ihtirası da kibirle kapatılmıştır; o ruhu kaplayan deridir.
91 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.