Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Hayaller Paris, gerçek Somali:)
"Karabağ meselesi er geç halledilecek ve Karabağ'ın Ermenistan ile birleşmesine tüm dünya onay verecektir. Bundan emin olabilirsiniz. İşte o zaman bu kimsesiz topraklar Ermeni halkıyla dolacak, şehirlerimiz ve köylerimiz daha da şenlecek."
Sayfa 144 - ZENGİN YAYINCILIKKitabı okudu
Mülteci olmak evinizin olmaması demek. Ben Somaliliyim ama Somali'ye geri dönemiyorum. Kenya'da kalamıyorum. Ortada sıkışıp kaldım.
Sayfa 228 - Genç Timaş Yayınları - 4.BaskıKitabı okudu
Reklam
Afganistan, Somali, Afrika'da açlıktan ölen, karınları şişmiş çocuklar bir süreliğine unutuldu! Onların sanatı, metafiziği düşünecek zamanları yok, sefalet onları kemiriyor, onları öldürüyor. Egoizm bana şöyle dedirtiyor: "Herkesin kaderi farklı." Ama kim bilir beni neyin beklediğini, ya da bizi neyin beklediğini, yarın, bir saat sonra.
Burada doğmadık. Hassan ve ben Somali'de doğduk Etiyopya, Sudan ve Afrika'nın başka bölgelerinden gelen insanlar da var. Fakat tek ortak yönümüz: Hepimiz evlerimizi terk etmek zorunda kaldık çünkü hepimiz ölmekten korkuyorduk.
Sayfa 13 - Genç Timaş Yayınları - 4.BaskıKitabı okudu
Muhtemel Hilâfet Devleti
İlk kurulduğunda Afrika'dan Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır, Sudan, Somali, Cibuti, Eritre, Etiyopya, Gambiya, Gine, Mali, Senegal, Moritanya, Nijer; Or-tadoğu'dan Suriye, Ürdün, Lübnan, Filistin, Bahreyn, BAE, Irak, Suudi Arabistan, Yemen, Kuveyt, Umman ve Türkiye; Asya'dan Özbekistan, Türkmenistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan, Afganistan, Bangladeş ve Pakistan'ı dâhil edince 40 ülke, 19 milyon km²'lik alan ve 900 milyon nüfustan oluşmaktadır.
Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Çok doğru bir tespit..
Müslüman Nüfusun Çokluğu ve Dağınık Olması Vahdete Engeldir, İddiası cahillerin ve emperyalistlerin sözüdür. Müslüman nüfusu, Müslümanları bir araya getirmenin önündeki engel olarak görenler, gerçekte bunun bir araya gelmenin önündeki engel olmadığını çok iyi bilmelerine rağmen, bunu da kasıtlı olarak dile getirmektedirler. Böylece Müslümanlar
Köklü değişim yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Eğer Suriye, Sudan ya da Somali'de insanlar açlıktan ölüyorsa, bu bazı siyasetçiler böyle istediği için oluyor.
Somali'de kaçıp gitmesinler diye develerin ön bacaklarını bağlarlar. Kadınlara yaptıkları da aynen bu - bir tek, ip yerine elbiseleri kullanıyorlar.
Tek duam bir gün bu acıyı yaşayan hiçbir kadının kalmaması. O nedenle yaşadıklarım geçmişte kalacak. İnsanlar "Somali'de kadınların sünnet edilmesi yasaklanmış, duydunuz mu?" diyecekler bir gün. Sonra bir başka ülke, sonra bir öteki ve bir öteki... Böyle devam edecek, ta ki dünya kadınlar için güvenli bir yer haline gelene kadar. Ulaşmaya çabaladığım o gün, benim için ne mutlu bir gün olacak!
Sayfa 239 - Bilge kültür sanat yayınları 5. BaskıKitabı okudu
Somali'de deve efsanevidir; dünyadaki başka hiçbir ülke Somali kadar develeriyle övünmez; Somali'de insandan çok deve vardır Ülkemde köklü bir sözlü şiir geleneği bulunur ve bu şiirlerin çoğu, deveye ilişkin dersleri nesilden nesile aktarmaya, onların kültürümüz için vazgeçilmez değerini anlatmaya adanmış şiirlerdir.
Sayfa 17 - Bilge kültür sanat yayınları 5. BaskıKitabı okudu
Reklam
Neden ya neden bu vahşiyet bu acımasızlık neden aklım almıyor kalbim acıyor
..Somali'de yaygın olan inanca göre kızların bacakları arasında, doğarken getirdikleri, ama temiz olmayan kısımlar vardır. Bunların vücuttan uzaklaştırılması gereklidir. Klitoris, labia minora ve labia majoranın büyük bir kısmı kesilir, sonra yara dikilerek kapatılır, geride sadece genital bölgede bir iz kalır. Fakat bu kesme töreninin gerçek ayrıntıları bir sır olarak kalır ve kızlara asla açıklanmazdı. Tek bildiğiniz, sıranız geldiğinde özel bir şeyler olacağıdır..
İnsanlığın üzerine bir kâbus gibi çöken bu devir esnasında Batılılar hep "Biz insanlığa saadet getireceğiz ama ne yazık ki komünizm var, Sovyetler var, soğuk harp var, bundan dolayı hizmetimizi yapamıyoruz" dediler durdular. Nihayet 1989'da Komünizm iflas etti ve Sovyetler dağıldı. O günden bugüne uzun yıllar geçti. Bu son dönemde bir yandan ekonomik alanda geri kalmış ülkelerin dış borçları ve bunun için ödedikleri faizler korkunç seviyelere ulaştı. Diğer yandan ise başta bazı Müslüman Körfez ülkeleri olmak üzere savaşlar yoluyla birçok ülkenin ekonomileri büsbütün bozuldu. Yeryüzüne barış geleceğine, tam tersine çatışmalar gittikçe arttı ve yeryüzünün her yanına yayıldı. İran-Irak Savaşı çıkartıldı, Körfez Savaşı körüklendi, Somali'de yerli halkı ezmek için Somali işgal edildi. Bosna, Çeçenistan ve Azerbaycan'da tarihin görmediği katliamlar yapıldı ve birçok Müslüman ülkeye haksız ambargolar konuldu. Adım adım bütün dünya sömürüldü ve küresel egemenlere itaat etmeye mecbur håle getirildi. Böylece "Yeni Dünya Düzeni" adı altındaki tek kutuplu bir tahakküm ve sömürü düzeni gerçekleştirilmeye çalışıldı. İşte olaylar bütün açıklığıyla gözler önünde cereyan ediyor ve insanlığa bir türlü barış, huzur, saadet gelmiyor.
Sayfa 90
Somali'de küçük bir çocukken hayattaki ufak şeylerle bile mutlu olmayı öğrendik. Yağmuru kutlardık, çünkü yağmur su demekti. New York'ta suya kim aldırıyor ki? Mutfakta bir şeylerle uğraşıp etrafta dolanırken açın musluğu aksın. İhtiyacınız olduğu her an nasılsa elinizin altında o: BUUUM! Sifonu çekersiniz ve su akar. Sahip olmadığınız şeyleri elde edince mutlu olursunuz. Bizim hiçbir şeyimiz yoktu, o nedenle her şeyle mutlu oluyorduk.
Sayfa 238Kitabı okudu
Günümüzde artık neredeyse 120 ülkede eşcinsellik suç sayılmıyor, ama çoğu Afrika, Karayipler, Okyanusya ve İslam dünyasında olmak üzere, geriye kalan 80 ülkede yasal yasaklamalar varlığını sürdürüyor. Daha da kötüsü, Moritanya, Suudi Arabistan, Sudan, Yemen, Nijerya'nın bazı bölümleri, Somali'nin bazı bölümleri ve (Mahmut Ahmedinejad'a göre bu ülkede böyle bir şey olmadığı halde) İran'da eşcinsellik ölümle cezalandırılabiliyor. Ama yasaklara karşı mücadele sürüyor. Bütün insan hakları örgütleri eşcinselliğin suç sayılmasını bir insan hakları ihlali sayıyor ve 2008'de BM Genel Kurulu'nda 66 ülke, devletleri bu türden yasaları yürürlükten kaldırmaya çağıran bir bildirgeyi onayladılar. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navanethem Pillay bildirgeyi destekleyen bir açıklamasında şunları dile getiriyordu: "Evrensellik ilkesi istisna tanımaz. İnsan hakları gerçekten bütün insanların doğuştan hakkıdır."
Sayfa 497Kitabı okudu
1.046 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.