Hayaller
Puan vermedi·198 syf.··
2026 25. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 20 Haziran 2026 00:24
Bakın gerçekten övülmeyecek bir kitap değil.Bir gencin gözünden çokta güzel bakmış yazar.Meseleleri onun açısından ele almış, çok parası olduğunu düşünmesi, yanındakilere azcık daha kal diyerek yalnızlığını geçiştirmeye çalışması kızlar ile olan ilişkileri bence o yaşa uyumlu.Gel gör ki o yaş bir erkek ergenin beyninde gezmek ister miyim şüpheli.Konu dönüp dolaşıp sekse geliyor.Kafası öyle çalışıyor anlıyorum bazen komik bile oldu. Bizler ağır ablalar olduğumuz için bu da yazılır mı şimdi ben ne okudum gibi laflar edebiliriz. Benim hayal kırıklığı sebebim bu değildi .Benzer çok hikaye okudum.Bu erkek hikayeleri o serseri halleri sıkıyor bazen.Bakış açıları bu kadar kıt mı diyorum.Bir de kapak tasarımı bana çavdar tarlalarında masum çocuklar çağrıştırıyor .Bir uçurtma avcısı gibi bir hikaye bekledim sanırım .Ajitasyon istedim, çocuklarımız canım çocuklar iyi olsun istedim.Son 40’a sabredemedim
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,2bin okunma
Sürpriz bir son
9/10
·309 syf.··
2026 12. kitabı
Psikoloji, gerilim ve polisiye sevenler için çok güzel akıcı bir kitap. Ben sonlara gelmeden sonucu tahmin edebildim ama yine de çok etkileyici buldum.
Sessiz HastaAlex Michaelides · Domingo Yayınevi · 202312,8bin okunma
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
8/10
·116 syf.··
2026 1. kitabı
PATRONUN OĞLUNUN KARISINI ÖLDÜRDÜĞÜ YERDEKİ ŞOKUMU BAŞKA HİÇ BİR KİTAPTA YAŞAMAM DİYORDUM TA Kİ SON 5 SAYFAYA KADAR (tavşanlar travma oldu tşk) (13 mayıs 2026 yılında okundu)
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · İletişim Yayınları · 2024211,7bin okunma
5/10
·416 syf.··
Beğendi
·
2026 50. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 19 Haziran 2026 23:56
Sanırım her ne kadar serinin adı Yeşilin Kızı Anne olsa da sanırım yavaştan onun çocuklarının hikayesine dönüyor ama son anda yazar kim ile ilgili olduğunu hatırlamış gibi oldu. Severek okudum ama eski tadını alamadım. Okuması güzeldi, artık söyleyecek çok şey bulamıyorum artık. Denk gelirseniz, şans verin.
Yeşilin Kızı Anne 6L. M. Montgomery · Ephesus Yayınları · 20211,784 okunma
10/10
·376 syf.··
2026 16. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 19 Haziran 2026 23:37
Uzun zamandır okuduğum en iyi macera kitaplarından biri sanırım. Bana adeta çocukken bana kitap okumayı sevdiren deniz maceralarını hatırlattı. Kahramanımız Humphrey Van Weyden yani Hump bir deniz kazası sonrası Kurt Larsen isimli kaçak fok avlayan acımasız, otoriter ve zalim bir kaptanın gemisine düşer. Romanın anlatıcısı Hump ise edebiyat eleştirmenliği yapan, yumuşak başlı bir entelektüeldir. Kaptan hayatı sadece güçlü olanın hayatta kaldığı materyalist bir felsefeyle yorumlarken merhametten yoksun bir karakterdir. Hump ise insan onurunu ve ahlakı temsil eder. Hump hayatta kalmak için Hayalet isimli gemide fiziksel olarak güçlenmek ve vahşileşmek zorundadır. Ancak bu sırada Kaptanın aksine ahlaki olarak yozlaşmaz ve insanlık onurunu kaybetmez. Jack London diğer tüm kitaplarında olduğu gibi bu kitabına da kendi hayatından imgelemeler yerleştirmiştir. O da daha henüz 17 yaşındaylen fok avlamak için Japonya kıyalarına gitmiş ve sert deniz koşullarında hayatta kalmayı başarmıştır. Öte yandan Jack London’ı bugüne kadar hep Levent Cinemre çevirileriyle okumuştum. Başka bir çevirmen tarafından çevirisini okuyunca Levent Cinemre’nin çevirilerine ustalıkla eklediği dip ve son notlarının eksikliğini hissetmedim değil.
Deniz KurduJack London · İş Bankası Kültür Yayınları · 20148,3bin okunma
9/10
·303 syf.··
2026 301. kitabı
Kitabı beğenmeyenler muhtemelen kendini tekrarladığını düşündüğü için ve bir aksiyon olmadığı için beğenmediler. Aksine ben olayların yavaş gelişmesini çok sevdim. Kıskançlığı çok iyi anlatmış. Okurken Junie ile çok iyi empati yapıyorsunuz. Bayıldım. Son kısımda (hayalet kısmında) dedim ki kadın kafayı yedi. Meğersem hayalet en başta gördüğümüz Candice mış. Baya beğendim tek üzüldüğüm yer liseli çocukları zorbalaması oldu.
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,3bin okunma