storyofreader

storyofreader
@storyofreader
Avukat
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi
Mersin
991 okur puanı
Aralık 2022 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
"İnsan üretmeden tüketen tek yaratıktır. Süt vermez, yumurta yumurtlamaz, sabanı çekecek gücü yoktur, tavşan yakalayacak kadar hızlı koşamaz. Gene de tüm hayvanların efendisidir."
Reklam
Puan vermedi·352 syf.··
2022 164. kitabı
Kişisel gelişim kitaplarına her ne kadar sıcak bakmasam da kitabın adında beni çeken bir şeyler vardı. Belki de özgürlüğün hem kavram hem de fiil olarak hayatımda en değerli ve en sevdiğim kavram olmasından dolayı. Doğan Cüceloğlu özgürlüğü öyle güzel işlemiş ki. İnsanın "kültür robot"luğundan "şahsiyet" olabilmesi için nasıl bir yoldan geçmesi gerektiği ama aynı zamanda nerde şahsiyet nerde kültür robotu olarak kalmasını okurken aynı zamanda hem kişisel gelişim kitabı hem de roman tadı alarak bitiyor kitap. Kitap o kadar güzeldi ki sindire sindire okudum. Çok şey öğrendim. Özellikle de kendimi fark ettim.  Bazı kitaplar, yaşam yolculuğunda önünüzü aydınlatan bir fener, elinizden tutup kendinizi keşfetmenizi sağlayan bir rehber gibidir. 'Gerçek Özgürlük' tam da bu tadı, bu dokuyu bırakıyor zihninizde. Elimden gelse de kitabın her bir cümlesini kazıyabilsem zihnime diye düşündüğüm, okurken inanılmaz keyif aldığım ve farkındalık geliştirdiğim bir eser. Kitapta genç bir üniversite öğrencisi ve emekli bir profesörün samimi diyalogları ile "insanın insan olma" sürecine şahitlik edeceksiniz. Bireysel olarak toplumsal kalıplara farkında olmadan ne kadar kolay uyum sağladığımızın farkına varacaksınız. "Gerçek Özgürlük" eminim ki zamanla körelen zihnimize yeni bakış açıları kazandıracaktır. Kitap okuyan bir birey olmanın ayrıcalığını bu kitabı okuyarak görebilirsiniz bence. 
Gerçek ÖzgürlükDoğan Cüceloğlu · Remzi Kitabevi · 20216,7bin okunma
"Etrafında kimseyi bulamamak zor, içinde kimseyi bulamamak ise daha zor."
"İnsan sürekli hayatını daha anlamlı kılmaya çalışır. Bir insan kendi isteyerek fedakarlık yapmışsa, hayatını daha anlamlı kılmak için yapmıştır. İnsanın gerçek kimliğini, hayatını nasıl anlamlı kıldığına bakarak, keşfedebilirsiniz. Bazı insanlar dünya beni görsün diye, bazı insanlar ise dünyayı görmek için dağlara çıkar."
Puan vermedi·424 syf.··
2022 150. kitabı
Sizce herkes göründüğü gibi midir? Tanıdıktan sonra sonra ona dair düşüncelerinizi değiştiren kaç insan var? Önyargılarınız yüzünden tanışmadığınız kaç insan var? Peşin hükmünüz yüzünden kaçırdığınız neler var? Peki, önyargısız olsak kaybedeceğimiz ne var? Gurur mutluluğunuza, önyargı ise aşık olmanıza engel olabilir. Fakat gururlu olmak bir duruştur. Aşk ise gurura yenik zavallı bir duygu. Kitap farklı yayınevlerince farklı isimler ile çevrilmiş ama doğru çevirisi "Gurur ve Önyargı". Zaten kitabın konusu düşünülünce bu başlığın kitaba daha uygun olduğu görülebilir: Önyargılı bir kız ve gurur abidesi bir erkeğin aşkı. Konusu itibariyle beş kız kardeş, biraz kendi halinde bir baba ve kızlarını evlendirmekten başka bir derdi olmayan annelerinden oluşan bir aile ve annelerinin kızlarını evlendirme konusundaki girişimleri çerçevesinde şekillenen olayları anlatıyor diyebilirim. Okurken kendinizi bir pembe dizi izliyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Klasik bir aşk kitabı izlenimi vermesinin yanında dönemin İngilteresi, toplumsal sınıf farklılıkları, o döneme ait kadın erkek ilişkileri ve yaşam tarzı konusunda yazar bize toplumun resmini çiziyor. Kadınların geleceklerini, mutluluklarını sadece bir evliliğe bağlamaları, tüm amaçları balo ve eğlencelere katılarak buralarda zengin bir koca bulma çabaları, kadınlara biçilen bu rol açıkçası beni rahatsız etti. Tüm klasikler yazıldıkları dönemin ve o toplumun tablosu gibidir o yüzden hepsi kıymetlidir ve okunması gerekir fakat bu eser bana çok fazla hitap etmedi diyebilirim. Daha çok konusu aşk olan kitapları okumayı sevenler için güzel bir seçenek olabileceğini düşünüyorum.
Gurur ve ÖnyargıJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202598bin okunma
Reklam