Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
İslam Hukuku:
-Hanefi mezhebi: Hanbelilerle birlikte sanat düşmanlarıdır :) Ancak savaş ve düğün de müziğe cevaz verirler. Zahiri ve Sufiler ise tam tersi müzik taraftarlarıdır. Kadirilerin devran dönüp kudüm çalmaları , Mevlevilerin sema ederken ney icra etmeleri gibi..
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor?
Kahve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın günlük rutininin bir parçası. Farklı coğrafyalarda bu kadar çok kişinin vazgeçilmezi haline gelebilmiş az sayıda gıda vardır. 1500 yıldan uzun süredir tüketildiği düşünülen kahve, kimilerine göre 17. ve 18. yüzyıllarda Aydınlanma'nın önemli tetikleyicilerinden. Modern dünya düşünürlerinin
Reklam
Sufiler ölümü dört kısma ayrır ; 1 )Mevti Ahmer " Nefse muhalefet " 2) Mevti Ebyaz " kalbin saflaşması" 3) Mevti Ahdar "yamalı elbise giymek" 4)Mevti Esved "isyan etmemek"
"Şimdi, ayrıca, İslam’ın mistik kolu olan Sufizm (tasavvuf) öğretisinin de merkezini oluşturur. Sufiler'in, “Sufi şimdiki an’ın çocuğudur” diye bir deyişi vardır. Ve Sufizm'in büyük şairi ve öğretmeni Mevlana Celaleddin-i Rumi şöyle der: “Geçmiş ve gelecek Tanrıyı gözümüzden saklar, her ikisini de ateşe atıp yakın.”
Şimdi'nin Gücü
Şimdi'nin Gücü
Sezin

Sezin

@Sezy_n
·
23 Mart 01:30
"Eğer şimdi değilse ne zaman?"
Sufîler ‘niçin’i, ‘nasıl’ı, ‘yap’-‘yapma’yı unutarak, kendilerini Rablerinin önüne atmışlardır. -Abdülkadir Geylani-
Brahman'da Nirvana
Sufi terimi fena, "yok olma" veya "yok olma" anlamına gelir. Bireysel egonun aşkınlığını ifade eder ve Sufizm'de nirvana , "söndürme" (kelimenin tam anlamıyla bir mumun sönmesi) ile doğrudan eşdeğerdir. Bazı Sufiler, nirvanayı , Budizm'de Boşluğun Berrak Işığı olarak bilinen nur-u fana - Yokoluş Işığı ile
Reklam
Dağdan akan suyu düşünün. En az direnç gösteren yolu seçer akmak için. Yani önüne bir kaya çıkacak olursa onunla uğraşmaz, kayayla mücadele etmez, etrafından dolaşıp devam eder akmaya. Suyun bu doğasından alınan ilhamla şöyle der Sufiler: “Seninle uğraşan hiç kimseyle uğraşma, eğer uğraşırsan onunla aynı yerde kalırsın. Etrafından dolanıp devam et yoluna.” Diyelim ki dağdan akan su önüne…
Su gibi aziz ol…
Suyun önüne bir kaya çıkacak olursa vazgeçmez yolundan ama onunla uğraşmaz, kayayla mücadele etmez, etrafından dolaşıp devam eder akmaya. Suyun bu doğasından alınan ilhamla şöyle der Sufiler: “Seninle uğraşan hiç kimseyle uğraşma, eğer uğraşırsan onunla aynı yerde kalırsın. Etrafından dolanıp devam et yoluna.”
“SU FELSEFESİ”
💧Suyun doğası bir felsefe anlatır.. Örneğin, dağdan akan suyu düşününüz….. 💧En az direnç gösteren yolu seçer akmak için yani önüne bir kaya çıkacak olursa vazgeçmez yolundan ama onunla uğraşmaz, kayayla mücadele etmez, etrafından dolaşıp devam eder akmaya….. 💧Suyun bu doğasından alınan ilhamla şöyle der Sufiler: “Seninle uğraşan hiç kimseyle
*SU FELSEFESİ*
*SU FELSEFESİ* 💦💦💦💦💦💦 Suyun doğası bir felsefe anlatır. Mesela dağdan akan suyu düşünün. En az direnç gösteren yolu seçer akmak için.
Reklam
okurken çok hoşuma gitti :)
sufizm'de su felsefesi dağdan akan suyu düşün. en az direnç gösteren yolu seçer akmak için. yani önüne bir kaya çıkarsa onunla uğraşmaz, kayayla mücadele etmez, etrafından dolaşıp devam eder akmaya. Suyun bu doğasından alınan ilhamla şöyle der sufiler; "SENİNLE UĞRAŞMAK İSTEYEN HİÇ KİMSEYLE UĞRAŞMA, EĞER UĞRAŞIRSAN ONUNLA AYNI YERDE KALIRSIN, ETRAFINDAN DOLANIP DEVAM ET AKMAYA" diyelim ki dağdan akan su önüne çıkan Kaya'nın etrafından dolaşmayacak bir yola denk geldi. O zaman ne yapar, birikip üstünden aşar, yok eğer buda olmuyorsa sabırla kayayı yavaş yavaş delmeye başlar. kayayı delmeyi başaran suyun kuvveti değildir tabii ki damlaların sürekliliğidir ki buna da "sabır" derler. Sabretmek hiçbir şey yapmadan oturmak değildir " SABIR DİKENİN İÇİNDE GÜLÜ, GECENİN İÇİNDE GÜNDÜZÜ HAYAL EDEBİLMEKTİR." der şems-i Tebrizi. Suyun doğası imkansızı bile başarabileceğini, bunun için sabırlı ve istikrarlı olmayı gerektirir.
Sufizm'de SU FELSEFESi Dağdan akan suyu düşün. En az direnç gösteren yolu seçer akmak için. Yani önüne bir kaya çıkacak olursa onunla uğraşmaz, kayayla mücadele etmez, etrafından dolaşıp devam eder akmaya. Suyun bu doğasından alınan ilhamla şöyle der Sufiler: "Seninle uğraşan hiç kimseyle uğraşma, eğer uğraşırsan onunla aynı yerde kalırsın. Etrafından dolanıp devam et yoluna." Diyelim ki dağdan akan su önüne çıkan kayanın etrafından dolaşamayacak bir yola denk geldi. O zaman ne yapar, birikip üstünden aşar. Yok eğer bu da olmuyorsa sabırla kayayı damla damla delmeye başlar. Kayayı delmeyi başaran suyun kuvveti değildir tabii ki, damlaların sürekliliğidir ki buna da "sabır" derler. Sabretmek hiçbir şey yapmadan oturmak değildir. "Sabır dikenin içinde gülü, gecenin içinde gündüzü hayal edebilmektir." der Şems-i Tebrizi. Suyun doğası imkansızın bile başarılabileceğini, bunun için sabırlı ve istikrarlı olduğunu öğretir. (Beden Dili)
333 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.