Şilan Saçu

Şilan Saçu
@tepelerden
Olabildiğince eğlenceli ve pozitif bir sincap
240 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Ütopik bir hikaye, acı bir ayna
Ütopik bir hikaye ile gerçeklere tutulan acı bir ayna… “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.” demekle kalınmıyor. Bilinçli olarak bu kötülüğe maruz bırakılanlar bir film gibi seyrediliyor. Yanlış duymadınız ve mecazen de konuşmuyorum. Bir film gibi seyrediliyor.
Beni Kör Kuyularda
Beni Kör KuyulardaHasan Ali Toptaş · Everest Yayınları · 202010,3bin okunma
Reklam
208 syf.
·
Puan vermedi
·
23 günde okudu
Kitap sevgisini bana daha çok aşılayan bir eser oldu. Kitaplara karşı olan sevgim ve saygım Fahrenheit 451 sayesinde arttı. Kitap dolu günlerimize...
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 202290,2bin okunma
216 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Doğrusu kitaba başlayınca sıradan bir kitap bekliyordum karşımda. Ön yargılı davrandım ve ilk öğrendiğim şey ön yargımı bırakmam oldu. Zaten kitabı okumaya başladıktan sonra bir çok şeyi öğreniyorsun. Bu kadar güzel dille, o kadar çok şey anlatabilmenin ve bize öğretmenin mümkün olduğunu gösteren bir eser. Şunu eklemeden de geçmek istemiyorum; Mevlana ve Şems-i Tebriz’inin Allah aşkını da ayrıca kitaba eklemiş olunması beni daha çok etkiledi. Ayrıca sonu da beklediğim bir son değildi. Klasikleşmiş bir son değildi. Kesinlikle okunmaya değer bir eser. Aslında bir eser ama içinde farklı hikayelerle binlerce eser yer alıyor bence. Teşekkürler
Hiçbir Karşılaşma Tesadüf Değildir
Hiçbir Karşılaşma Tesadüf DeğildirHakan Mengüç · Destek Yayınları · 20216bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
196 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Zülfü Livaneli’nin eserlerini seven bir okur olarak Livaneli’nin bu eseri de yine beni çok etkiledi. Başkanın adaya gelmesi itibari ile adanın yok oluşunu konu alan bir eser. Doğadaki ekolojik dengeyi bozan her adımın başka kötülüklere sebep olduğu anlatılıyor. Örneğin adadaki martıların yok edilişi yılanların çoğalmasına sebep olur. Çünkü martılar etçil bir hayvan türüdür.Ekolojik denge denen bir durum var ve bu dengenin ufak bir ayrıntısının bozulması her şeyi mahvetmeye yetiyor. Hadi diyelim doğa karşıtı bir insansınız. Hadi diyelim ekolojik denge umurunuzda değil. "Ama bu savaşta kazanan insanlar değil doğa oluyor. Hayvanlar oluyor. " Yani ne düşünürseniz düşünün ne yaparsanız yapın doğanın yapabilecekleri karşısında biz insanların yapabilecekleri daha sınırlı. Zaten bu tür kargaşalara da gerek olmamalı. Doğanın içindeyiz ve böyle bir nimete sahipken doğayı neden bozmaya kalkıyoruz? Kitapta doğa anlattığı gibi devlet yönetiminin de nasıl işlendiğine de değinilmiş. Gerektiğinde özgür düşünceni dile getirmenin felaketleri engelleyebileceği de anlatılıyor. Aslında bu eser o kadar çok şey anlatıyor ki... Her sayfasını çevirdiğinizde yeni bir şey öğreniyorsunuz.
Son Ada
Son AdaZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201351 okunma
83 syf.
·
Puan vermedi
İnsanın hiçlik karşısındaki durumunu çok güzel tasvirleyen bir eser. Peki hiçlik nedir? Bence hiçlik; insanların varlığından, göründüğünden, yaşadığında yoksun ve herhangi bir şeye sahip olamayandır. Aslında günümüz yaşamımızda insanlara alışmış olmamızdan ötürü hiçliğin ne olduğunu yaşamadan ne anlatabilirim ne de anlayabilirim. Hiçlik karşısında söyleyeceklerim sadece bir düşünce kadar. Fazlası değil. İnsan hiçlik karşısında eline geçen küçük bir fırsatı dahi nasıl da değerlendirmek istiyor? İşte bu eserde tamda bu küçük fırsatın değerlendirilmesi ve hiçliğin insanlara neleri yaptırttığı anlatılıyor. Ve bu sayede hiçlik içinde olan kişi satranç oyununun henüz gelmeyen ama gelmekte olan bir çok hamlesini hesaplayabiliyor. Bence bu eserden çıkarmamız gereken derslerden biri; etrafımızdaki varlıklara - gerek insanlara, gerek hayvanlara, gerekse eşyalara- şükretmemiz gerektiği. Bir diğer ders ise şudur; İnsan hiçlik karşısında satranç ustası olabiliyorken nice güzel varlıklar karşısında neden hayatın herhangi alanlarından birinde usta olamıyoruz ? İnsan bir hiçliğin içine düşünce bulduğu her şeyi -en ufak bir şeyi bile- tüketip kullanmaya çaba sarf ediyor; aynı bu kitaptaki karakter gibi. Bu noktada sizlere sesleniyorum: Hiçlik içinde elimizdeki nimetlerin değerini görmeye gerek kalmadan, varlık içinde elimizdeki nimetleri görelim. Bu nimetleri koruyalım, sevelim ve dört elle sarılalım.
Satranç
SatrançStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2020239,4bin okunma
Reklam