Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Moda olsun diye, kolumu buradan, boynumu buradan göstereyim diyorsanız eğer, bu tesettür değildir. Tesettür, yalnız yüz ve el görünecek şekilde, şeffaf giyinmeyerek ve vücut hatlarının görünmesine müsaade edilmeyecek şekilde giyinmeye çalışmaktır.
Moda olsun diye, burayı buradan takayım, kolumu buradan, boynumu şuradan göstereyim diyorsanız eğer, bu tesettür değildir.
Reklam
Şaldan az saçını gösteren, bileği bir parmak aşağıdan açanlara(!)..
Moda olsun diye, burayı buradan takayım, kolumu buradan, boynumu şuradan göstereyim diyorsanız eğer, bu tesettür değildir. Tesettür, yalnız yüz ve el görünecek şekil de, şeffaf giyinmeyerek ve vücut hatlarının görünmesine müsaade edilmeyecek şekilde giyinmeye çalışmaktır.
Sayfa 27 - Genç Nesil Y.Kitabı okudu
Tesettürün şartlarını ve mahiyetini herhangi özel veya tüzel bir kişi, moda evi, kıyafet firması veya herhangi bir kurum belirleyemez. Tesettür ilahi emridir; mahiyetini de her şeyi yaratan Rabbimizin dini beyan etmektedir. ... Dini şartlara uymayan giysiler Allah Teala katında tesettür için makbul değildir,reddedilmiştir. Bu tür giysileri giyenler "giyinmiş ama çıplaktırlar" nebevi sözünde beyan edildiği üzere örtülü ortalar bile şeriatın emrine uygun örtünmedikleri için makbul tesettürün hakikatine atıfla çıplaktırlar; çıplaklık vebalini işlemişler demektir.
Sayfa 25 - Siyer-i Nebi YayınlarıKitabı okudu
Defile, kıyafet balosu, kreasyon gibi modanın anahtar kavramları, bugünün dünyasında sadece Batı toplumlarına has kavramlar değildir artık. Tesettür defileleri, pahalı tesettür markaları, İslami olduğu iddia edilen moda dergileri, muhafazakar kuaförler, muhafazakâr oteller, helal olan/olmayan kozmetikler vd., tesettürlü ve bakımlı kadın tipinin teşhir piyasasına hızlı bir şekilde girişini sağlamıştır.
Sayfa 107
İslam inancında önemli bir yere ve söyleme sahip olan örtünme veya tesettür, modanın cazibesiyle büyülenmiş birçok Müslümanın kıyafetlerinde farklı şekillerde yorumlanmaktadır. Söz konusu bu Müslümanlar, İslam'ı kapitalizmle eklemlemiş, örtünmeyi dünya ölçeğinde takvaya veya mahremiyete endeksli görmeyerek dünya zevklerine (masivaya) ve teşhire açık biçimde işlevselleştirmiş, giydiği kıyafetlerle tesettürü, örtmeyi, gizlemeyi bırakıp bizatihi kendisini bir gösterene dönüştürmüş (Atay, 2017: 194), nihayetinde bu Müslümanlarda giyinme veya kıyafet, zenginliğin, sosyal tabakalaşmanın ve bedenin teşhire açılmasını beraberinde getirmiştir. Esasında bu teşhir pratikleri ise özünde İslam akidesiyle uyuşmayan rezervler taşımaktadır. Defile, kıyafet balosu, kreasyon gibi modanın anahtar kavramları, bugünün dünyasında sadece Batı toplumlarına has kavramlar değildir artık. Tesettür defileleri, pahalı tesettür markaları, İslami olduğu iddia edilen moda dergileri, muhafazakâr kuaförler, muhafazakâr oteller, helal olan/olmayan kozmetikler vd., tesettürlü ve bakımlı kadın tipinin teşhir piyasasına hızlı bir şekilde girişini sağlamıştır.
Sayfa 107Kitabı okudu
Reklam
Moda, toplumları modernleştirme adı altında mahkum etmenin sanatıdır. Modaya karşı durmak hiç bir devletin veya devlet adamının gücü dahilinde değildir.