Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

S. Z

S. Z
@tractatusmedicus
Öncelikle ve daima felsefe...
İzmir
97 okur puanı
Şubat 2021 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
Yaşamak bir can sıkıntısı mıdır?
Reklam
S. Z tekrar paylaştı.
ETRAFINI UNUTMADIKÇA KENDİNİ BULAMAZSIN
Aşık olan ve mutlu bir birleşme durumu yaşayan bir insan kendi benliğini düşünmez çünkü sorgulayan yalnız ben(ve ona eşlik eden yalnızlık kaygısı)biz duygusu içinde eriyip gider.Böylece insan kaygıdan kurtulur ama kendisini de yitirir.
Sayfa 20 - REMZİ KİTABEVİKitabı okudu
92 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Ötekini Kovmak
Ötekini KovmakByung-Chul Han
8.6/10 · 200 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
152 syf.
·
Puan vermedi
·
24 saatte okudu
Şiddetin Topolojisi
Şiddetin TopolojisiByung-Chul Han
8.3/10 · 548 okunma
Aşka bakış
“Non enim amas in illo quod est; sed quod vis ut sit” (Öteki’nde olduğu şeyi değil, olmasını istediğin şeyi seviyorsun)
Reklam
Başarıya ve performansa odaklı çalışan, yorgun, depresif özne kendinden bıkmıştır. Kendinden yorulmuş, kendinden ve kendiyle savaştan bitkin düşmüştür. Kendinden çıkmayı, dışarıda olmayı, kendini bırakıp Öteki'ne, Dünya'ya açılmayı beceremez, saplantılı bir biçimde kendine odaklanır ve bu paradoksal olarak Kendi'nin içinin oyulmasına ve boşalmasına yol açar. Farenin çembere dönmesi misali, sürekli Kendi etrafında dönen özne, sonunda tükenecektir.
Sayfa 42 - MetisKitabı okudu
Kızlar bunu idrak edebilirse vay hallerine :D
Zizek’e göre Batı’nın toplumsal sistemi, “bizim liberal kadınlarımız”ı “serbest cinsel ticaret pazarında rekabet güçlerini koruyabilmek için güzellik ameliyatlarına katlanmak, kozmetik emplantatlar koydurmak veya botoks iğneleri yaptırtmak” için “devasa bir baskı” altına almaktadır. Buna göre kadınların gönüllü olarak güzellik ameliyatı eziyetine katlandıkları Batı toplumunun, kadınları zorla acılı bir klitoris sünnetine maruz bırakan Afrika toplumundan ilke olarak farkı yoktur.”
Sayfa 86 - Metis YayınlarıKitabı okudu
Her şeyin bir fiyatının olduğu ve her şeyin illa ki bir ka­zanç getirmesi gerektiği bir dünya müstehcendir. Şeffaflık dün­yası ayrıca her şeyin sergilendiği bir dünyadır.
Günümüz bireyleri
Öldürülmelerine kesinlikle imkan yoktur. Hayatları zaten bir ölmemişlikten ibarettir. Ölemeyecek kadar canlı ve yaşayamayacak kadar ölüdürler.
Reklam
Niçe bu çağda Niçe olur muydu?
Nietzsche yaşasaydı, hiperaktif in­sandan nefret ederdi. Çünkü ona göre “sükunet”i koruyan “güçlü ruh”tur, “yavaş devinir” ve “fazlasıyla canlı her şeye karşı bir is­teksizlik duyar.
İnsanlar devletin şiddet sayesinde ayakta kaldığını düşünür; oysa asıl harç, herkesin paylaştığı temel düzen duygusudur.
bu alıntıya kalbimi bırakıyorum
Hayat hiç bugünkü kadar geçici olmamıştı. İnsana süreklilik ve kalıcılık vadeden hiçbir şey yok. Varlık yoksunluğu içinde sinirler de boşanıyor. Hiperaktif ve hızlanmış bir yaşam, ölümün kendini hissettirdiği o boşluğu doldurma çabasından başka nedir ki.
Metis YayınlarıKitabı okudu
1000kitapta bundan azade değil maalesef
“Sosyal ağlardaki “arkadaşlar”ın başlıca işlevi, bir meta gibi sergilenen Ego’ya tüketici olarak dikkatlerini yönelterek, kişinin narsistik Ben duygusunu artırmaktır.”
Sayfa 43 - Metis YayınlarıKitabı okudu
Cahillik
“Cahil insan kimdir? Cahil insan aklını kendini eğitmek ve öğrenmek için kullanmayan insandır. ”
643 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.