Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

trafalgarlaw

trafalgarlaw
@trafalgarlaw
664 syf.
7/10 puan verdi
·
156 günde okudu
kitap neden yeni zelanda yada amerika sömürülen keşfedilen bir kıta oldu da oldu neden diğer kıtaları sömüren yada diğer kıtaları keşfeden topluluklar bu kıtalardan çıkmadı ? sorususuna cevap ararken aslında insanlık tarihi hakkında bir çok soruyada cevap veren bir kitap oldu.yer yer kendisini tekrara düşen ve bazı yerlerin popüler bilimden biraz kayıp sıkıcılaşmasını saymaz isek benim beğendiğim bir kitap oldu mutlaka okunması gereken demesemde okunursa çok şey katabilecek bir kitaptı.
Tüfek, Mikrop ve Çelik
Tüfek, Mikrop ve ÇelikJared Diamond · Pegasus Yayınları · 20187,6bin okunma
Reklam
664 syf.
7/10 puan verdi
·
156 günde okudu
Tüfek, Mikrop ve Çelik
Tüfek, Mikrop ve ÇelikJared Diamond
8.4/10 · 7,6bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
110 syf.
7/10 puan verdi
//dikkat spoileriçerebilir// okuduktan bir süre sonra bunları yazıyorum ne yazik ki hafızam yine beni yarı yolda bıraktı.onun için ne kaldıysa yanımda onları yazıcam.bir kere daha derin bir kitap bekliyordum olaylar karekterler ve onların başına gelenler beklediğim felsefik derinliği sunamadı.ana karekterin annesi hakkında görüşleri ölümü hakkındaki hissettikleri(yada hissetmedikleri)ilgi çekici olmakla birlikte karekter neden böyle hissediyorun cevabını saklı tutmuş yazar(yada ben anlamadım)sonrası ise daha anlaşılırdı kanımca (o adamı öldürme sebebi ,kızla ilişkisi ve onun hakkında hissetikleri ve sonra idam edilmeden önceki hissleri)buralar ölümden sonraya ve aslında (şuana bile)inanmayan bir nihilistin güzel bir portresiydi.dili akıcı kısa çok fazla betimlemelere giremeyn kısa bir novellaydı.Ama ana karekterin(bu arada hafızama yine laf atarak ana karekterin ismini bile unuttmuşum deyip bunu yazarken baktığımda aslında yazar bize ana karekterin ismini bile sunmak istememiş) ismini bile saklamış olsada (yabancı 2 gibi bir kitapta) karekterin geçmişini okumak isterdim.
Yabancı
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2021111,3bin okunma
192 syf.
8/10 puan verdi
aylak adamı okumaya başlarken beklentim yüksekti okurken bu beklentimin karşılanacağı düşündüm hatta beklentiminden iyi olacağını düşündüm ama okumaya devam ederken beklentimin altında daha kısıtlı bir alandaki konulara değinmesi ile okumaya başlarkenki beklentimin altında kaldı.kahramanın sosyal normlara uymaktaki zorlanmaları ve o normlar ile çatışmalarını daha çok yer edinir diye düşünürken daha çok aşk ve kadın erkek ilişkisi ile ilgili betimlemelerine daha çok yer verdi.yalnız bu yer verdiği bu betimlemeleri sevmedim değil tam tersi bu betimlemelerdeki(betimleme derken klasik gösel canlandırma kelimeleri beklemeyin hatta bu tür betimlemeler normalin altında ve bu tarafını sevdim.betimleme derken karekterlerin düşüncelerinin betimlemesi bir birinin hareketlerinden çıkarımlarının yer edinmesinden bahsediyorum) cesur,dürüst, insani üslubu farklı konulara değinerek daha kapsamlı roman olmasını istedim sadece.kitabın genel üslubu ise biraz farklı tam olarak bilinçaltı yöntemi olmasada ona benzer bir üslubu vardı bu üslupta doğal olarak okurken akıcılığı baltalasada okuyucuya kazandırdıkları ile değdiğini düşünüyorum en azından yusuf atılganın uyguladığı bu üslup bu dengeyi güzel uygaladığını düşünüyorum.
Aylak Adam
Aylak AdamYusuf Atılgan · Can Yayınları · 201959,6bin okunma
Reklam
168 syf.
7/10 puan verdi
4 yıl önce okusaydım daha çok seveceğim bir kısa hikayelerden oluşan bir hikaye kitabıydı.hikayeelri beğendim aslında biraz trajikomik bir üslupla ele almıştı konuları. en beğendiğim kısım ise doktorun zor vakaların gelmesine karşı duyduğu endişeye çok gerçekçi bir dil ile aktarmasıydı.daha sonra baktığıma göre yazar zaten doktormuş bu da o gerçekliliği açıklıyor. En beğendiğim ve en uzun olan hikaye morfin oldu.
Genç Bir Doktorun Anıları
Genç Bir Doktorun AnılarıMihail Bulgakov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201524,6bin okunma
200 syf.
7/10 puan verdi
Bir distopya örneği. Her distopya gibi birbirine benzeyen gelecek tasvirleri burda da var. Kallokain bu tasvir üzerinde ayrıntılı bir şekilde durmuyor. Hikaye ilerledikçe bazı cümlelerden kısa kısa nasıl bir gelecekte olduğunuzu anlıyorsunuz.daha çok distopyanın temeli bireyin devlet için var olduğu ve birey ile devletin çatışmasını konu ediyor.kitapta sevdiğim taraf ise birey olanın ne olduğunu doğduklarından itibaren yaşamamış bu kahramanların birey olmayı keşfettiği ve kısımlardı.çeviri daha iyi olabilir iyi bilmiyorum ama üslubu akıcıydı.
Kallokain
KallokainKarin Boye · İthaki Yayınları · 20201,091 okunma
148 syf.
7/10 puan verdi
Mistik bir şiirimi bir masal.bir tür kişisel gelişim kitabı benliği bulma yolculuğu. Bu tür kitapları pek sevmem okurken sanki bir şeyleri çözmüş hissi yaşatsada okuduktan sonra gerçek çözüm yaklaşmadığımı bile fark ediyorum çünkü büyük ihtimal çözüm aramak için okumuyorum zaten.genel olarak şiirsel üslubunu beğendim.
Siddhartha
SiddharthaHermann Hesse · Can Yayınları · 202037,8bin okunma
258 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Beklentilerimin altında kalan bir kitap oldu. Özellikle ilk 140 sayfası beğendim ama ondan sonraki kısımlar gittikçe düşüşe geçti benim için.özellikle bir bölüm okumakta bayağı zorlandım dorianın koleksiyonculuk alışkanlığını anlattığı kısım.evet bu kısımda yazar tüm entelektüel birikimini sergiliyor ama okuyucu için bir bilgi kusmuğundan farksızdı. bence. Birde genel bir yorumum kitap çok fazla aforizmaların arkasına sığınmış. Evet aforizmaların değindiği noktalar güzel ve düşündürücü noktalar olsada bir aforizmanon ötesine çıktığı çok az nokta oluyordu genelde aforizmanın o nedemek istediğini gizleyerek birden çok anlam barındırmakla dediği şeyler üzerinde okuyucuyu düşündürmesindrn öteye çıkamamıştı.ama yinede bence kitabın en güçlü yeri bu aforizmalardı:)
Dorian Gray'in Portresi
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202372,6bin okunma
76 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.