Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
6 Mayıs 1972.....
Biz Solcular Filistin İçin Ölürken, İslamcılar Bize "Terörist" diyordu” Unutuldu, unutturuldu… Bugün kaç kişi biliyor ki, içlerinde Deniz Gezmişi’inde olduğu 3 bin sol-sosyalist genç, Filistin için savaştı, onlarcası da bu uğurda can verdi bir zamanlar. Kimisi Batı Şeria’da, kimisi Lübnan’da…. Hepsi sosyalistti, hepsi Filistin özgürlük mücadelesine gönül vermişti. Ama içlerinde bir tane bile ’Müslümanlık’ adına desteğe giden yoktu. Tersine Filistin dendi mi, uzak dururdu onlar, Filistin Kurtuluş Örgütü Marksist, solcu diye… ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆ Özdemir Asafı, Can Yüceli okuyorum. Başka ne olabilirim ki, ben bir Komünistim, isteyen ne derse desin. (Tuncel Kurtiz) Bizler çoğu kez insan hakları üzerine konuşuyoruz. ama aynı zamanda 'insanlığın hakları' üzerine de konuşmalıyız. Diğerleri lüks otomobillere binebilsin diye neden bazı insanlar çıplak ayakla yürümek zorunda? Diğerleri 70 yıl yaşasın diye neden bazı insanlar 35 yıl yaşamak zorunda? Diğerleri müthiş derecede zengin olsun diye neden bazı insanlar berbat şekilde yoksul olmak zorunda? ben, bir parça ekmeğe bile sahip olmayan dünya çocukları adına konuşuyorum. (Fidel Castro)
157 syf.
7/10 puan verdi
·
26 saatte okudu
1940 yılında henüz küçük bir çocukken âşık olduğu sarı lâcivert renkler ve Fenerbahçe sevdası ile dolu bir ömür süren Rıdvan Özdin'in anılarını kaleme aldığı eser, arşivlik bir hatırat niteliğinde. Özdin, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımları arasındaki hem rekabet hem de dostluğun bir arada sürdürüldüğü harika zamanları özlemle yâd ederken; Ogün Altıparmak, Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu, Ziya Şengül, Cihat Arman gibi efsaneleşmiş isimlerle olan anılarının yanı sıra kültür ve sanat dünyasında tanınan Gönül Yazar, Ajda Pekkan, Leyla Sayar, Tuncel Kurtiz, Fikret Hakan, Fecri Ebcioğlu, Adnan Şenses, Münir Nurettin Selçuk gibi yıldız isimlerle Fenerbahçe taraftarlıkları vesilesiyle yaşadığı ilginç ve kayda değer hatıralarını da sıcak bir sohbet havasında aksettiriyor okura. Kitabın benim için en önemli ve manevi açıdan paha biçilemez olan yanı ise artık aramızda olmayan Rıdvan Özdin'in Yüksek Divan Kurulu Üyesi şahsi kartvizitinin yanı sıra kitabı Faruk Neşet Yalçın'a imzalamış olması. Sahaflardan kitap almanın en güzel taraflarından biri de böyle sürprizlerle karşılaşmak olabiliyor bazen.
Fenerbabçe İle Kırk Dört, Aziz Yıldırım'la Sekiz Yılım
Fenerbabçe İle Kırk Dört, Aziz Yıldırım'la Sekiz YılımRıdvan Özdin · Yeni Çizgi Yayın Dağıtım · 20051 okunma
Reklam
Herkes öldürür sevdiğini
"Biz, dünyayı değiştirmek için yola çıktık. Olmadı, dünyayı değiştiremedik. Dünyayı değiştiremedik ama dünya da bizi değiştiremedi. Hayallerim var, ütopik dedikleri düşüncelerim var. İnsanlığın daha adil, güzel bir dünyada yaşamaya hakkı olduğuna inanıyorum. Bütün insanların kardeş olduğuna inanıyor, ırkları küçümsüyorum." Tuncel Kurtiz
Sayfa 128 - Dokuz Yayınları
158 syf.
10/10 puan verdi
Teneke
Yaşar Kemal' in bu kitabı okunmaya değer bir kitap...Kitap köyden, köylülerden, köylülerden geçinen insanlardan bahsetmekte, yerleşen belli bir düzene karşı çıkan insanların karşılaştığı zorlukları ve bazı insanların daha fazla mal veya para için insan hayatını hiçe saymalarını işliyor. Kitabı kendiniz okumanız hatta ilgiyle okumanız için çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Türk sinemasında Tarık Akan ve Tuncel Kurtiz in beraber oynadıkları Kanal filmi de bu kitaptaki konuyu işlemektedir. Kitabı okuduktan sonra filmi izlerseniz daha etkileyici olur diye düşünüyorum.
Yaşar Kemal
Yaşar Kemal
Teneke
TenekeYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 20179,7bin okunma
"Bazı insanları kırmak gerekir yeğen, aslında kim olduklarını görmek için…" - Tuncel Kurtiz
326 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Herkes öldürür sevdiğini (tunçel kurtiz)
Yolun başında olan bir yazar için fena değilmiş. Bu kitabın konusu aşk değil benim fikrim konusu paranın gücü ve şöhretin gücü olmalı. Okunacaklar listesine eklene bilir.
Uğultulu Tepeler
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Martı Yayınları · 201242,1bin okunma
Reklam
160 syf.
10/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Anlar İzler Tutkular
Anlar İzler Tutkular
İnci Aral’ın Anlar, İzler, Tutkular adlı deneme türüyle yazdığı bu kitabını tüm edebiyatseverlerin okumasını tavsiye ederim. Kitap, isminden de anlaşılacağı üzere 3 bölüm ve 29 başlıktan oluşuyor. Her bölüm ve başlık birbirinden bağımsız. Dili oldukça sade, herkesin kolaylıkla anlayabileceği ancak bazen bir cümleyi bile okurken üzerinde saatlerce durup düşüneceği bir kitap. İnci Aral’ı “Sevgili” romanı ile tanıdım lâkin Sevgili kitabını okumak için okuduğumu, bu kitabını okurken fark ettim. Çünkü kitap üzerinde oturup bir değerlendirme yapmadım, kapağını kapattığım gibi kitabı kütüphaneme yerleştirdim. Şimdi ise durup düşünüyorum; bu kitap bende nasıl bir etki bıraktı, benim hayatıma neler kattı, bu kitabı okumaktaki amacım neydi ve bitirince neler hissettim… diye. Uzun bir süre de etkisinden çıkamayacağım aşina. İnci Aral’ın bu kitabında hem kendi eserlerine dair eleştirilerini hem de kitaplarının içeriklerinden bahsettiğini, tanınmış ve kıyıda köşede kalan birkaç yazarın (Tomris Uyar, Nalan Barbarosoğlu, Tuncel Kurtiz…) yazma serüvenlerini, kişiliklerini, son dönemde edebiyat, eleştiri hakkındaki düşüncelerini okuyacağınız muazzam bir kitap. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Benim de artık daha çok yazmak için bir nedenim oldu.
Anlar İzler Tutkular
Anlar İzler Tutkularİnci Aral · Kırmızı Kedi Yayınları · 2019125 okunma
Bohem bir yasam tarzı vardı. Paraya pek kıymet vermezdi. " Paralı mısın?" diye sordum. Niye böyle sordum derseniz; ben onu iyi tanıyordum. Çünkü bizim Tunçel Kurtiz para tutmasını bilmezdi. Yakın dostları ona " kelle" diye hitap ederdi. Çünkü kavga ederken, yumrularından çok, kellesini kullandığı için biz ona "kelle" derdik. Çok kavgacıydı. Can arkadaşı, tiyatrocu Ayberk Çölok ile yaptıkları kavgalar dillere destandı. " Beş kuruşum yok be kominist" dedi. " Almanya'da son oynadığın oyun neydi?" dedim. " Nazım Hikmet'in Şeyh Bedrettin Destanı." dedi. Akşam Çiçekleri/ Arif Keskiner
322 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.