Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bir iktidarın yozlaşıp yozlaşmadığı tartışmaya açıktır fakat Lord Acton mutlak iktidarın mutlak surette yozlaşacağını savunurken kesinlikle haklıdır.
Sayfa 331Kitabı okudu
Yeniden seçildikten sonra ise ANAYASAYI YENİDEN YAZMAYA kalkıştı. Ama bu kez DURDURULDU....
Sayfa 320Kitabı okudu
Reklam
Çoğulcu rejimlerde hiçbir grup bir diğerinin iktidarını devirmeyi istemez ya da buna cüret etmez; çünkü daha sonra kendi iktidarlarina da meydan okunmasından çekinirler.
Sayfa 320Kitabı okudu
Kapasayıcı siyasal kurumlar ÖZGÜR BASINın gelişmesine olanak tanır; buna karşılık özgür basın da geniş kesimlerin kapsayıcı ekonomik ve siyasal kurumlara yönelik tehditlerden HABERDAR olmasını ve bunlara DİRENEBİLMESİNİ sağlar.
Sayfa 314Kitabı okudu
Olağanüstü koşullar olağanüstü çareler gerektirebilir . Ancak … olağanüstü koşullar anayasal gücü yaratmaz ya da genişletmez.
Sayfa 310Kitabı okudu
En kötü şöhretlilerinden biri meşhur, “Hukuku ne diye umursayacakmışım? Gücüm yok mu?” sözlerinin sahibi Cornelius Vanderbilt’di.
Sayfa 309Kitabı okudu
Reklam
Sistem şiddetle çökertilirse, kaldırılanın yerine tamamen yeni bir şey kurulması gerekir. Fransız devriminde de böyle olmuştu. Demokrasiyle ilk deneme teröre götürdü.
Sayfa 303Kitabı okudu
Reformumun temel prensibi devrim ihtiyacını ortadan kaldırmak...devirmek için değil muhafaza etmek için reform gerçekleştirmek.
Sayfa 302Kitabı okudu
İngiliz elitler, 19.yüzyılda, kralların kutsal hakkına meydan okuyup halkın siyasete katılmasına zemin hazırlayarak iktidara gelmiş, ne var ki sonra bu hakkı sadece küçük bir azınlığa vermişti.
Sayfa 301Kitabı okudu
Kapsayıcı kurumlar, sömürücü kurumlara göre daha adil bir kaynak dağılımı yaratırlar. Böylelikle halk geniş ölçüde yetkilendirilir ve böylece güç mücadelesi olsa bile koşullar herkes için daha eşit olur.
Sayfa 300Kitabı okudu
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.