İlk yayın tarihi 2024 288 sayfa
Kitap, tükenmişlik sendromu yaşayan Youngju, kendisini sınırladığını düşündüğü evliliği ve işinden istifa ederek çocukluk hayali olan bir kitapçı açmasıyla başlıyor.
Kurumsal işini bırakıp yazmaya yönelen Youngju Seul’deki stresli, yoğun ve duyarsız bir yaşamdan yorulmuş bir kadındır.Küçük, sakin bir semtte kitapevi açıyor.Bu kitapçı, onun durup nefes almaya, yaralarını sarmaya çalıştığı yolculuğu oluyor.Kitapçıya gelen müşterilerin hepsi birer kısa hikaye.
Youngju, yeni bir kitapçı olmanın getirdiği birçok zorlukla boğuşur.Kitapçı sevmediği kitapları satmalı mı? Müşteriye kitap tavsiye etmenin ilkeleri nelerdir? Kitabevini ticari bir mekandan kültürel bir mekana nasıl dönüştürebilir?
Hyunam-dong Kitabevi, hayata ve kitaplara dair pek çok şey söylüyor ama benim için en önemli mesajı şu oldu: ne kadar daha fazla insan kitap okursa bu dünyanın biraz daha güzelleşeceği. dünyanın güzel olmasını engelleyen çok fazla şey var, pek çok acı, keder, savaş var, evet.Belki bunların bir kısmının nedeni yeterince kitap okuyamamamızdır.
Zihni, ruhu dinginliğe ulaşmış bir kişinin kaleminden çıkmış olduğu belli olan; sıkmadan, insanı hayatın içinden alıp, fazla uzaklaştırmadan dinlendiren bir kitap oldu benim için.Hikayesi çok sıcak, karakterlerin kendi olay örgüleri herbirimizin hayata dair düşüncelerinden oluşuyor. Basit, net, iyi yazılmış cümlelerle okuması kolay keyifli bir kitap.Bende kitap klübüne gitme isteği uyandırdı.
Baş kahraman Youngju oldum okurken.Çok istedim kitabevim olsun, ben de insanlara kişiliklerine uygun kitaplar önereyim, söyleşiler düzenleyeyim, boş kaldıkça okuyayım o huzurlu yerde. kahve de olsun, içerde dolaşan kedilerim de olsun.
Okunmalı mı?
Kitap, insana kendini iyi hissettiriyor.Hayatımda iz bırakan bir kitap