Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gel Aşk uğruna yanan kalbime gel gönül, Arzumla hasretler içinde ezgilerine hazırım. Gel yaman Aşk.. Gel şaşkın sevdalı gönül, Bir anlık yanışınla elmaslığımı küle hazırım. Ah gönül, gel ki durma, yol bul bana gönül, Bir zerre aşkına cevherimi söndürmeye hazırım..
Fatiha Süresi bana ne diyor?
... Fatiha vahdet kapısı önünde duran kesret perdesinin de bir anahtarıdır.
Sayfa 17 - Bilgeoğuz
Reklam
"Vahdet-i vücud", dedikleri bilmecenin kapısı... Vücud varlık birliğine medhal, giriş... Bir var'ı, bir yok takibeder. İşte ben bu cümleyi söyleyinceye kadar kimbilir, kaç kere var oldum. Ama bir sinema şeridi gibi zamanın nakşettiği hadiseler o türlü akar ki, biz her şeyde bir devam görürüz. Bir devam gördüğümüzü sanırız.
Necip Fazıl Kısakürek
Gelelim, kâinat yapısına. -Bu kâinat yapısında, karşımıza en büyük tecelli olarak «zaman» çıkıyor. Zaman!.. Ne müthiş bir şey; Allah'ın azametine ne müthiş delil... Bir ağ gibi, Allah zamanı üzerimize atmış... Her şeyin üstünde zaman, herşeyin!.. Meselâ, îbn-i Sina ışığı zamanın dışında farzederdi. Halbuki bugün ispat edilmiş bulunuyor ki, ışık bir saniye-. de 300 bin kilometre hızla akıyor. O da zamani... Zamanın dışında hiçbir şey yok; birşey var içimizde zamanın dışına tırmanmak isteyen... Zamana sığamayan birşey var insanda, o da ruh! Çünkü o zamansızlık âleminin hatıralarını taşıyor. Fakat, biz farkında değiliz. Zamanı tasavvuf şöyle izah eder: Varlıkla yokluk arası bir raks, bir ahenk... Bir varlık, bir yokluk... Bir varlık, bir yokluk; birbirini takip eder. 12 «Vahdet-i vücud», dedikleri bilmecenin kapısı... Vücud varlık birliğine medhâl, giriş... Bir varı, bir yok takibeder. Dşte ben bu cümleyi söy-leyinceye kadar kimbilir, kaç kere var oldum. Ama bir sinema şeridi gibi zamanın nakşettiği hâdiseler o türlü akar ki, biz her şeyde bir devam görürüz. Bir devam gördüğümüzü sanırız. Bütün mesele zamanın hakkını vermekten ibaret. Zaman bir imtihandır. Zamanı idrâk... Mü-cerred dâva... Mücerredleri bilhassa dile getiriyorum, çünkü biraz sonra müşahhaslara yani, apaçık, elle tutulur hadiselere geçeceğiz.
Dört Kapı Kırk Makam
Hakikat Kapısı'nın Makamları: Alçakgönüllü olmak, Kimsenin ayıbını görmemek, Yapabileceğin hiçbir iyiliği esirgememek, Allah'ın her yarattığını sevmek,. Tüm insanları bir görmek, Birliğe yönelmek ve yöneltmek, Gerçeği gizlememek Manayı bilmek, İlahı sırrı öğrenmek, Vahdet-i Vücud
Sayfa 101Kitabı okudu
"Vahdet-i vücud", dedikleri bilmecenin kapısı... Vücud varlık birliğine medhal, giriş... Bir var'ı, bir yok takibeder. İşte ben bu cümleyi söyleyinceye kadar kimbilir, kaç kere var oldum. Ama bir sinema şeridi gibi zamanın nakşettiği hadiseler o türlü akar ki, biz her şeyde bir devam görürüz. Bir devam gördüğümüzü sanırız. [NOT: Vahdet-i Vücud: Varlık Birliği Varlık Birliği: Yaratılanla, yaratanın bir oluşunu, tek kaynaktan geldiğini savunan tasavvuf görüşü. Medhal: Girilecek taraf. Dahil olacak yer.]
Sayfa 14 - 12. Baskı, Kasım 2014Kitabı okudu
91 öğeden 61 ile 70 arasındakiler gösteriliyor.