Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sevda K

“Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.”
Reklam
“Bir hükümet iyi midir, fena mıdır? Hangi hükümetin iyi veya fena olduğunu anlamak için, hükümetten gaye nedir? Bunu düşünmek lazımdır. Hükümetin iki hedefi vardır. Biri milletin korunması, ikincisi milletin refahını temin etmek. Bu iki şeyi temin eden hükümet iyi, edemeyen fenadır.” :)))))
“Uygarlık yolunda yürümek ve başarılı olmak, yaşamın şartıdır. Bu yol üzerinde duraklayanlar ya da yok üzerinde ileri değil, geriye bakmak bilgisizliği ve aymazlığında bulunanlar, genel uygarlığın çoşkun seli altında boğulmaya mahkumdur.”

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Ego bir kez şişmeye başladı mı, insanı deliliğe bile sürükleyebilir.”
Sayfa 199Kitabı okudu
“ … zihin açık ve güçlü olduğu sürece, acı da dahil her türlü engelin aşılabileceğini öğrendim. Zihin, bedenden üstündür.”
Sayfa 193Kitabı okudu
Reklam
“Kaybetmek insanın canını her zaman yakar ama elde ettiğin bir fırsatı heba edersen daha çok yakar.”
“İnsanların her sözünü olduğu gibi kabul etmeyen, söylemek istedikleri ile söyledikleri arasında fark olabileceğini düşünebilen bir yapım var galiba.”
Sayfa 123Kitabı okudu
“Başkasının ölümü insana çok doğal gelir ama insanoğlu kolay kolay kendine yakıştıramaz ölümü.”
Yüreğinde bir ses şöyle soruyordu ona: “Hayatın boyunca ne yaptın, Pedro?” O da yanıt veriyordu: “Hiç.” Gözleri istemediği halde hüzünlü yaşlarla dolmuştu.
“Siz uygun bir zamanda karşıma çıktınız. Hayatta her şeyin bir zamanı vardır.”
Reklam
O günlerde meşhur hikayeydi… Gazeteci yazar Ahmet Rasim, Yeşilay Derneği’nin toplantısında sormuştu, “eşeğin önüne bir kova su, bir kova rakı koysanız, hangisini içer?” “Tabi ki suyu” diye cevaplanınca, tekrar sormuştu, “neden?” Salonda bulunan bir keyif ehli seslenmişti, “tabii ki eşekliğinden!” :DDDD
Sayfa 438Kitabı okudu
“Kötü ruhlu kişiler dedikodumu yapmaya kalkıp, Mustafa Kemal dün akşam içki içmiş, dans etmiş derlerse, evet içti, evet dans etti cevabını verin. Her şeyi, günahı da sevabı da açık yapmak gerekir. Ne yapacaksak daima milletin gözünün önünde yapacağız” diyordu. <3
Sayfa 426Kitabı okudu
Şakşakçılar devreye girdi. Ankara’nın ismini Atatürk olarak değiştirmeyi önerdiler. Kanun tasarısı bile hazırlandı. Kesinlikle kabul etmedi… “Tarih zorlanmayı sevmeyen nazlı peridir” dedi. “Bakın İstanbul’un ismi İstanbul ama, İstanbul deyince hemen Fatih Sultan Mehmet’i hatırlıyoruz. Bir ismin dillerde kalabilmesi için şehrin temellerine sığınmasına gerek yoktur.” dedi.
Sayfa 181 - Mustafa Kemal AtatürkKitabı okudu
“cahillikle savaş düşmanla savaştan daha az önemli değildir” dedi…
Sayfa 164 - Mustafa Kemal AtatürkKitabı okudu
Mustafa Kemal “sizleri birer kıvılcım olarak gönderiyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz” demişti… Öyle oldu.
Sayfa 164Kitabı okudu
225 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.