Fight
"Hepimiz heba oluyoruz. Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir acımız yok, ne büyük savaşı ne de büyük buhranı yaşadık. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. Ve bunalımımız kendi hayatlarımız."
Gençliğin Gözyaşı
Ben her sabah gözlerim Yaşlı yaşlı uyanıyorum Çaresiz savaşıyorum Anılarımla, sorularla Dostlarım içimde sanki Kurt misali beni yiyorlar Yavaş yavaş, parça parça Görüyorum ki ölüyorum Benim şu kalbim, benim şu gönlüm Seni mi sevdi, sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı Sana mı kandı, sana mı inandı? Çok düşündüm, çok üzüldüm Pişman oldum, kader dedim Dün sabah seni affettim "İnsanoğlu, yaşam..." dedim
Reklam
ölüm öpücüğü değil savaş zahiyatı
Omuzlarından aşağıya sarkan saçlarını Öperim, ellerini uzat bana seninle dans etmek istiyorum. savaşlar bitmez barış bizimle kalsın ölmek acıdır, sen hiç öldünmü? ben çok öldüm, dünya varolduğından beri ölüp ölüp doğarım yeniden en güzel gamzelerde öylesine güzel gülüyorsun ki yeniden doğmuş gibi oluyorum beni yeniden doğursana kadın, nasıl. her öldüğümde beni gülerek uyandır.
Bunu kitap okuyormuşum gibi düşün, derinden sevdiğim bir kitap. Ama artık onu yavaş okuyorum. Bu yüzden sözcükler arasındaki boşluk o kadar büyüyor ki sonunu getiremiyorum. Hâlâ seni hissedebiliyorum, hikayemizdeki sözleri de ama bunu artık sadece kelimelerin arasında mesafelerin olmadığı bir yerde yapabiliyorum, maddesel dünyaya benzemeyen bir yerde, başka bir şeyin var olup olmadığını bile bilmediğim bir yerde. Seni çok seviyorum. Ama artık olduğum yer burası. Olduğum kişi artık bu. Ve gitmeme izin vermen gerek. Ne kadar istesem de, artık senin kitabını yaşayamam.
ESİR, YORGUN, YALNIZ, YERLİ VE ONURLU BİR ADAM: KEMAL TAHİR
Türk düşün ve yazın hayatının seçkin isimlerinden olan Kemal Tahir, 15 Nisan tarihinde İstanbul Vezneciler semtinde, İsmail Kemalettin adıyla dünyaya geldi. Kimliğinde 13 Mart olarak görünen doğum tarihi, 1917 yılında yapılan takvim değişikliğinden kaynaklanan bir yanlışlığın sonucudur. Babası 2. Abdülhamit'in hünkar yaverlerinden ve baş
Bak biz de ölüyoruz yavaş yavaş. Kimselere sezdirmeden, bağırıp çağırmadan, bir köşeye çekilmiş ölüyoruz.
Tarık Tufan
Tarık Tufan
Reklam
1.000 öğeden 981 ile 990 arasındakiler gösteriliyor.