Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Emre Kongar

Emre KongarTarihimizle Yüzleşmek yazarı
Yazar
8.2/10
1.178 Kişi
5,1bin
Okunma
315
Beğeni
14,6bin
Görüntülenme

Emre Kongar Sözleri ve Alıntıları

Emre Kongar sözleri ve alıntılarını, Emre Kongar kitap alıntılarını, Emre Kongar en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
Sait Molla , " Ingiliz Muhipleri Cemiyeti'nin" kurulduğunu belediye başkanlarına bildirdi.
Suç kimde?
Ölmeye ve öldürmeye hazır, ama vatanı nasıl kurtaracağını bilmeyen bir Vatansever gençler ordusu; Türkiye'yi Bir kan gölüne çevirebilir. Nitekim yakın geçmişte çevirmiştir de. 12 Eylül öncesi günde ortalama 20 kişiyi öldüren bu Katiller; Yabancı ajan ve vatan haini miydi sorusuna dürüst cevap verelim. en korkutucu cevabı açıkça vereyim: bu Katiller; vatan haini oldukları bilinciyle değil, Vatansever bilinci ile cinayet işliyorlardı. kendilerine sorduğumuz zaman vatanı satmak için değil; vatanı satanları öldürmek için cinayet işlediklerini (inanarak) söyleyeceklerdir size. sol için de sağ için de doğrudur bu yargı. Peki bu Katiller nerede eğitildi? Moskova'da, Pekin'de, Washington'da ya da başka ideolojik odaklarda mı? içlerinde oralarda eğitim görmüş olanlar varsa da hepsi için geçerli olamaz. bu anarşistleri, bu teröristleri, bu katilleri biz yetiştirdik, biz ürettik. bunun temelinde de hiç kuşkusuz ortaöğretimimiz yatıyor.
Sayfa 198Kitabı okudu
Siirt'in Kurtalan ilçesinde yerleşik olan Pencinar Aşireti lideri Cemil Çeto tarafından ayaklanma başlatıldı.
Maraş'ta Fransızlar , çarşıları yakmaya başladı ve çok şiddetli sokak savaşları çıktı.
Reklam
Balıkesir'in Susurluk ilçesine bağlı Demirkapı köyünde Anzavur Ahmet kuvvetleri ile Demirkapı çarpışması oldu.
Atatürkçü çalışmaların doruk noktası, 1960 yılları gibi gözükmektedir. Dönemin en ünlü yapıtları, Şevket Süreyya Aydemiri’in üç ciltlik “Tek Adam”ı, ve Sabahattin Selek’in “Anadolu İhtilali”dir.
İstanbul
Ben İstanbul’a sahip olamadım elbette ama İstanbul bana sahip oldu ...
Reklam
«Okuduğum nutukta birkaç kere “milletim, milletimiz” kelimeleri geçiyor. O kelimelerin her tekerrüründe Gazi'yle Recep Bey birbirlerine bakıyorlar. Nihayet nutuk bitince, dedi ki: “Hepsi iyi, yalnız ‘milletim’ kelimelerini ‘millet’ diye düzeltiniz!” Benim hayretle baktığımı görünce sebebini izah ediyor: “Sen bu Meclis'i bilmezsin; ‘milletim’ kelimesinden ‘millet onun mu?’ manasını çıkarırlar!” “İyi ama,” diyorum, “bizler bile ‘ah milletim; vah milletim’ der, dururuz!” “Sizler dersiniz, herkes der, ben diyemem!” Ajansla neşredilen nutukta, o “milletimin, milletimiz” kelimeleri hep “millet” diye çıktı. Bütün bir milleti kurtaran, ‘miletim’ diyemiyor!» (Banoğlu, 1954-b:14-15) .
Sayfa 211
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.