Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Immanuel Kant

8.2/10
1.012 Kişi
5,5bin
Okunma
1.157
Beğeni
47,1bin
Görüntülenme

Immanuel Kant Sözleri ve Alıntıları

Immanuel Kant sözleri ve alıntılarını, Immanuel Kant kitap alıntılarını, Immanuel Kant en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
10/10
tasası olmayanın tasarısı olmaz .. tasarı denen şey , yaşadığı anın sınırları içinde sıkışıp kalmayarak en az yarın için tasanabilecek kadar zihin sağlığını , hafıza bütünlüğünü kaybetmemiş , dünü bugünü ve yarını bir arada düşünebilen kimselerin elinden gelebilecek bir şeydir ..
"Dünyayı bilmek isteyen, onu önce kurmak zorundadır, hem de kendi içinde."
Reklam
"Eğer bir çocuk kötü davranışlarından ötürü cezalandırılır, iyiliğinden ötürü ödüllendirilirse bu durumda o sadece ödül için doğru davranacaktır; ve hayata atılıp da iyiliğin her zaman ödüllendirilmediğini, kötülüğün de cezalandırılmadığını gördüğünde sadece hayatta nasıl muvaffak olabileceğini düşünen ve hangisini kendi yararına görürse buna göre doğru ya da yanlış davranan bir insan olacaktır."
Yalan söylemek insanı genel aşağılama nesnesi yapar ve bu yalan onda, herkesin kendince sahip olması gerektiği saygıyı ve doğruluğu çalmak için bir araçtır.
Reklam
"Eğer bir çocuk kötü davranışlarından ötürü cezalandırılır, iyiliğinden ötürü ödüllendirilirse bu durumda o sadece ödül için doğru davranacaktır ve hayata atılıp da iyiliğin her zaman ödüllendirilmediğini, kötülüğün de cezalandırılmadığını gördüğünde sadece hayatta nasıl muvaffak olabileceğini düşünen ve hangisini kendi yararına görürse buna göre doğru ya da yanlış davranan bir insan olacaktır."
Sayfa 101 - Say YayınlarıKitabı okudu
"İnsan ancak eğitimle insan olabilir."
Sayfa 35 - Say Yayınları
Epeyce bir zamandan beri bu topraklarda artık insan da yetişmiyor.
Sayfa 20 - Say YayınlarıKitabı okudu
"Mutluluğun da mutsuzluğun da sadece ve sadece senin kendi elindedir."
Sayfa 22 - Say YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Acaba insan tabiatı itibariyle ahlaken iyi midir kötü müdür? İnsan tabiatı itibariyle ne iyi ne kötüdür, çünkü o tabiatı itibariyle ahlaki bir varlık değildir. O ancak aklı ödev ve yasa fikrini geliştirdiğinde ahlaki bir varlık haline gelir. Ne var ki insanın her türlü kötülüğe karşı tabii bir temayülü-yatkınlığı olduğu söylenebilir, çünkü temayül ve dürtüleri onu bir yöne doğru sürükler, aklı ise bir başka yöne sevk eder. O ancak erdemle, bir başka söyleyişle kendi kendini sınırlayarak ahlaki anlamda iyi olabilir, her ne kadar kötü eğilimleri uyur vaziyette olduğu sürece masum olabilirse de."
Sayfa 123 - Say YayınlarıKitabı okudu
Bir insan önce akıllı ve iyi hale getiril­medikçe nasıl mutlu kılınabilir?
Sayfa 46 - Say YayınlarıKitabı okudu
İnsanlık duygusu beni henüz terk etmedi…
Sayfa 31 - DorlionKitabı yarım bıraktı
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.