Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Taner Kışlalı

Ahmet Taner KışlalıSiyaset Bilimi yazarı
Yazar
Çevirmen
8.8/10
192 Kişi
864
Okunma
160
Beğeni
13,6bin
Görüntülenme

Ahmet Taner Kışlalı Sözleri ve Alıntıları

Ahmet Taner Kışlalı sözleri ve alıntılarını, Ahmet Taner Kışlalı kitap alıntılarını, Ahmet Taner Kışlalı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şeriatçılar özgürlük istemiyor, kendilerinden farklı düşünenlerin özgürlüğünü ellerinden almak istiyorlar.
Sayfa 208Kitabı okudu
Küçük İnsanların Hayalperestliği;
"Bu ülkede Atatürk'ü yıkarak olumlu bir şeyler yapabileceğini sananların, kendi küçük dünyaları içinde büyük bir yanılgıyı yaşadıklarını sanıyorum."
Sayfa 21 - Kırmızıkedi, 1. Basım Mart 2018, Bütün Eserleri - 1Kitabı okudu
Reklam
"Atatürk cehalete karşı savaştı, İslam'a karşı değil..."
Sayfa 69 - Kırmızı Kedi Yayınevi / İkinci Basım: Nisan 2018 / Yayın Yönetmeni: Enis BaturKitabı okudu
Gençlik eğer siyasete uzak kalıyorsa, bunun üç nedeni olabilir. Ya sorunu yoktur... Ya sorunlarının çözümü konusunda umudu yoktur... Ya da korkmaktadır...
Sayfa 351Kitabı okudu
Bir gücün tek başına egemen olduğu yerde demokrasiden söz edilemez.
Sayfa 45 - İmge Kitabevi, 14.BasımKitabı okudu
Atatürkçülük Türk milleti için bir öze dönüş hareketidir. Atatürkçü düşünce, sadece Atatürk dönemi Türkiyesi'nin zorluklarını çözmek ve bütün esir ve mazlum milletlere örnek olmakla kalmayan; akla, bilime ve fenne dayalı bir dünya görüşü olarak, gelecek yüzyıllara ışık tutacak bir sistemdir.
Reklam
“Bu topraklarda yaşayan insanlar Atatürk’ü sevmek zorunda değillerdir; ama Atatürk’e saygı göstermek zorundadırlar.”
Hatta "Atatürk de İslâm Âlimi" :D
"İslâm'da içtihat kapısı 11'inci yüzyılda kapanmıştı, ama Atatürk devrimiyle kendiliğinden açıldı; artık 'içtihat kapısı'ndan geçmek için imamlara gerek yok... İnsanın kendisi, kendisinin imamıdır. Çağımızın Müslümanı, İslâm'ı yorumlamak için başkasının aklına gereksinme duymuyor."
Sayfa 183 - Kırmızı Kedi Yayınevi - İlhan SelçukKitabı okudu
Kadınların başlarını örtmeleriyle ilgili geleneğin çıkış noktası, İslam dininden çok öncelere gitmektedir. Sümerlerde "kutsal fahişe"lerin sokak kadınlarından ayrılmaları için başlarını örtmeleri zorunluydu. Daha sonra evli ve dul kadınlar da bu sınıfa sokuldu ve bu gelenek önce Museviliğe sonra Hıristiyanlığa girdi. Rahibeler kendilerini belli etmek için kara bir çarşaf giyiyorlardı. Dindar kişiler de kiliseye ya da sinagoga girerken başlarını örtüyorlardı. Müslümanlıkta bu kural, "özgür kadınlar"ın yine Müslüman olan cariyelerden ayırt edilmesi amacıyla, İslam dininin doğuşundan on beş yıl sonra konuldu. Üçgen biçiminde bağlanan İran kökenli türban ise, İran'da Müslümanlıktan önce var olan Zerdüşt dininin bir uzantısıydı ve Zerdüşt rahibelerinin başlarını kapama biçimini yansıtıyordu.
Ve elbette, Atatürk'ün sağlığında yaptıklarının bekçiliği ile yetinmenin Kemalizm değil "tutuculuk" olduğunu da unutmamak gerekir!... Kemalist olabilmek için Atatürk'ün "izinde" değil, "yolunda" olmak gerektiğini bilmek gerekir!...
Sayfa 39 - Kırmızı Kedi Yayınevi
Reklam
Hangi rotayı takip ediyorsunuz? -Ne rotası paşam Allah 'a sığındık gidiyoruz ...
Sayfa 93 - Kırmızı KediKitabı okudu
Çok şükür 30 yılda bir adım ileri gidememişiz..
İşçiye siyaset yasak. Kamu görevlisine siyaset yasak. Gençliğe siyaset yasak. Ama işverene ve din adamına siyaset serbest..
Kubilaylar unutulmamalı...Karanlığa hayır ...
Sayfa 116 - Kırmızı KediKitabı okudu
Düşünceler ancak doğrulara oturdukları zaman güç kazanırlar!...
İmza, kaşe, mühür
Bu ülkede Atatürk'ü yıkarak olumlu bir şeyler yapabileceğini sananların, kendi küçük dünyaları içinde büyük bir yanılgı yaşadıklarını sanıyorum.
Sayfa 21 - Kırmızı Kedi Yayınevi / İkinci Basım: Nisan 2018 / Yayın Yönetmeni: Enis BaturKitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.