Ali Ekber Yıldırım

Üretme Tüket yazarı
Yazar
8.7/10
103 Kişi
350
Okunma
36
Beğeni
2.268
Görüntülenme

Ali Ekber Yıldırım Gönderileri

Ali Ekber Yıldırım kitaplarını, Ali Ekber Yıldırım sözleri ve alıntılarını, Ali Ekber Yıldırım yazarlarını, Ali Ekber Yıldırım yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
2019 seçimleri öncesinde Ankara İstanbul ağırlıklı olmak üzere çadırlarda tanzim satış mağazaları kuruldu. Halk ucuz meyve , sebze alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Yerel seçim geçince kapatıldı..
Bu dönemde ithalatta altın çağ yaşandı. Hangi ünlünün fiyatı artarsa hemen vergiler sıfırlandı veya düşürüldü, ithalat kapıları sonuna kadar açıldı. Yapılan her ithalat çiftçi tarımdan, üretimden biraz daha uzaklaştırdı. Hububat , bakliyat, yağlı tohumlar, yem ,saman ,soğan, patates ve daha birçok üründe vergiler düşürülerek veya sıfırlanarak ithalat yapıldı. Toprak mahsulleri ofisi , hububat ve bakliyatta, Et ve Süt Kurumu et ve canlı hayvanda, Tarım İşletmeleri genel müdürlüğü damızlık hayvan ithalatında görevlendirilerek ithalat ofisi gibi çalıştırıldı..
Reklam
Hükümetin 27 Haziran 2017 tarihinde, yani tam hasat yapılırken buğday, arpa, mısır ithalatında gümrük vergilerini düşürmesi çiftçiye en büyük darbeyi indirdi
Buna da bi alkış yapalım
2010'da canlı hayvan ve et ithaleti yapılarak et fiyatları düşürülmeye çalışıldı. Aradan 11 yıl geçti , milyarca dolar ödendi , canlı hayvan ve et ithalatı, fiyatları düşürmeye yetmedi. Devlet eliyle et ithal edilerek 3 market zincirine ucuza verildi. Yerli besici yok edildi..
Çiftçinin en pahalı giydilerle en ucuz ürünü üretmesini ve devlet destekli gümrüksüz ithal ürünlerle rekabet etmesini, fiyatların da düşmesini beklemek aklımızla alay etmektir. Bu gidişatın sonu iflastır. Türkiye tarımda var olmak istiyorsa hızla üretime dönmek zorunda. Çiftçinin kullandığı gecelerde fiyat artışları dikkate alınarak bir destek sisteminin uygulanması gerekir. Özellikle mazot için Avrupa'da tarıma yönelik kullanılan ucuz renkli mazot modeli benimsenebilir..
Türkiye, gübre ve gübre ham maddesi bakımından %95 dışa bağımlı. Bu nedenle dünyada yaşanan doğalgaz ve buna bağlı amonyak krizi ile dövizdeki artışa bağlı olarak ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldı
Reklam
476 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.