Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Antti Revonsuo

Antti RevonsuoBilinç - Öznelliğin Bilimi yazarı
Yazar
8.0/10
6 Kişi
14
Okunma
2
Beğeni
715
Görüntülenme

Antti Revonsuo Gönderileri

Antti Revonsuo kitaplarını, Antti Revonsuo sözleri ve alıntılarını, Antti Revonsuo yazarlarını, Antti Revonsuo yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İçindekiler
Türkçe Baskıya Önsöz
Bilinç - Öznelliğin Bilimi
Bilinç - Öznelliğin Bilimi
Bilinç: Öznelliğin Bilimi'nin Türkçe baskısının yayınlanmasıyla, kitabın Türkçe çevirisinin okuyucularını bilincin gizemini benimle birlikte keşfetmeye çağırmaktan büyük bir zevk ve onur duyuyorum. Kitabın orijinal ingilizce baskısının yayınlanması üzerinden
Bir rüya, özünde, simüle edilmiş bir dünyadır
Reklam
Dünya belki de Tanrının zihnindeki devasa bir rüya alemidir.
469 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Bilincin İhtişamlı Gizemi
Descartes’ın şüphe metodunu kullanarak oluşturduğu felsefesinin temelinde refleksif bilinç yer alır. Sırayla her şeyin doğruluğunu ve kesinliğini sınayan Descartes, son raddede açık seçikliğinden ve kesinliğinden emin olduğu bir şey bulur nihayet: düşünen ben. Ünlü “cogito ergo sum” (düşünüyorum, o halde varım) onun felsefesinin temel dayanağıdır.
Bilinç - Öznelliğin Bilimi
Bilinç - Öznelliğin BilimiAntti Revonsuo · Küre Yayınları · 201715 okunma
Sonsöz
"Bilimin, cansız fiziksel maddeden yaşamın belirişini açıklayabildiği gibi, aynı şekilde bilincin beyin etkinliğinden nasıl belir(iver)diğini de bir gün açıklayabileceği konusunda iyimserim."
Sayfa 415 - Küre Yayınları, 2. Basım: 2017, çev. Selim DeğirmenciKitabı okudu
hipnoz
"Hipnotize edilmiş kişiye uzatmış olduğu kolunun ağırlaşmaya başladığı söylendiğinde kişinin kolunu aşağıya indirmesi ilginç değildir. İlginç olan, kolun gerçekten ağır olarak hissedilmeye başlamasıdır. Hakiki bir hipnoz deneyimini aşikar bir itaat davranışından ayıran şey, kişinin telkin edilen olayın hakikatten gerçekleşiyor olduğuna dair inancıdır."
Sayfa 374 - Küre Yayınları, 2. Basım: 2017, çev. Selim Değirmenci, Alıntı: KihlströmKitabı okudu
Reklam
Felsefi Bilinç Kuramları
"Bilinci ele alan bir bilim adamının kapsamlı deneysel yaklaşımı, kendisi farkında olsun ya da olmasın, bilimin ve bilincin doğasına dair daha önceki felsefi kabulleri veya sezgileri tarafından yönlendirilir."
Sayfa 306 - Küre Yayınları, 2. Basım: 2017, çev. Selim DeğirmenciKitabı okudu
Felsefi Bilinç Kuramları
"Bilinç için kritik öneme sahip süreçler, kafanın içindeki nöral olaylarla sınırlı olmaktan ziyade, beyin-beden-dünya ayrımlarından geçer..."
Sayfa 293 - Küre Yayınları, 2. Basım: 2017, çev. Selim Değirmenci, Alıntı: Thompson & Varela (Nörofenomenoloji)Kitabı okudu
Felsefi Bilinç Kuramları
"İnsanlardaki ve hayvanlardaki bilinci anlamak içeriye, içimizdeki gizli yerlere değil, bütün bir canlı olarak her birimizin çevremizdeki dünyada, dünyayla birlikte ve dünyaya cevaben yaşam süreçlerini devam ettirdiğimiz yollara bakmamızı gerektirir ... Siz beyniniz değilsiniz ... Anlamlı düşünce, sadece çevresiyle dinamik bir şekilde ilişki kuran bütün bir canlıda ortaya çıkar... Aslında aynı şey bilinçli zaman dilimlerimizin niteliği için de doğrudur."
Sayfa 276 - Küre Yayınları, 2. Basım: 2017, çev. Selim Değirmenci, Alıntı: Noe (Duyu-motor Kuramı)Kitabı okudu
BNB Deneylerinin Yöntemleri ve Tasarımı
"PET ve fMRI gibi işlevsel beyin görüntüleme yöntemleri, beynin metabolizmasında veya kan akımında neler olduğunu yansıtır ve değişimleri beyin anatomisine göre kesin bir yere yerleştirebilirler, fakat zamansal kesinliği yakalayamazlar. EEG ve MEG gibi beyin-algılama yöntemleri ise beyindeki nöral ve biyoelektriksel sinyalleşmeyi yansıtır ve bu sinyallerdeki zamansal değişimlerin yerini kesin bir şekilde tespit edebilirler, fakat kaynaklandıkları yeri beyin anatomisine yerleştirmede aynı kesinliği yakalayamazlar."
Sayfa 246 - Küre Yayınları, 2. Basım: 2017, çev. Selim DeğirmenciKitabı okudu
Reklam
Öz-farkındalığın Nöropsikolojik Bozuklukları
"Bir şeyler ters gittiğinde ve simüle edilen dünya değiştiğinde, kolayca öznel dünyamızı nesnel dış dünyayla karıştırırız ve aynı kalanın kendimiz, değişmesi gerekenin dışımızdaki dünya olduğuna inanırız. Bilinçli beyin, kendisindeki eksikliklerin çoğuna kördür."
Sayfa 234 - Küre Yayınları, 2. Basım: 2017, çev. Selim DeğirmenciKitabı okudu
Öz-farkındalığın Nöropsikolojik Bozuklukları
"...ne gördüğümüzü yalnızca görsel bilgi değil, ne görmemiz gerektiğine dair güçlü inançlarımız ve hislerimiz de belirler, inançlarımızın ve hislerimizin merceği, bilinç ve öz-farkındalık yolundaki bilgiyi ağır bir biçimde tahrif edebilir."
Sayfa 228 - Küre Yayınları, 2. Basım: 2017, çev. Selim DeğirmenciKitabı okudu
Bilincin Nöropsikolojisi
"...bilinç bilimi, değişmiş bilinç durumlarının tamamını ciddiye almalıdır, çünkü bunlar bilincin yalnızca normal uyanıklık durumuna odaklanarak asla keşfedemeyeceğiniz yönlerini ortaya çıkarabilirler."
Sayfa 170 - Küre Yayınları, 2. Basım: 2017, çev. Selim DeğirmenciKitabı okudu
66 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.