Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dani Rodrik

Dani Rodrikİktisadı Anlamak yazarı
Yazar
8.1/10
21 Kişi
109
Okunma
12
Beğeni
2.189
Görüntülenme

Dani Rodrik Yorumları ve İncelemeleri

Dani Rodrik yorumları ve incelemelerini, Dani Rodrik kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Dani Rodrik puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
180 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
25 saatte okudu
Oldukça güzel ve detaylı bir araştırma eseri. Balyoz darbe planı sebebiyle tutuklanan, darbenin hazırlayıcısı ve planlayıcısı rolündeki 1. Ordu komutanı Çetin Doğan'ın kızı olan yazar, eşi Dani Rodrik ile beraber yaptığı araştırmaları bir kitap haline getirmiş. Delil olarak sunulan CD içerisindeki belgelerin sonradan hazırlandığını çeşitli bilgilerle ispatlıyor. Bu arada savcılık, emniyet ve TÜBİTAK tarafında yanlı bir şekilde hareket edildiğini soruşturma ve mahkeme sürecindeki yazışmalarla belgeliyor. Hükümet yetkililerinin olaya bakış açısını da anlatan yazar özellikle Taraf, Zaman, Sabah ve Star gazetesinde çıkan taraflı yayınları, bu haberleri yazanlar ile olan iletişimlerini, sordukları sorulara kesinlikle cevap vermemelerini anlatıyor. Oldukça sağlam bir şekilde yapılan bir incelemeyi kitap haline getirmişler. Mutlaka okunması gerekenlerden.
Balyoz
BalyozPınar Doğan · Destek Yayınları · 201017 okunma
180 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Türk ordusuna kumpasın en kapsamlılarından biri olan Balyoz davasına dair harika bir başucu kitabı davalar devam ederken bloglarında yazdıklarını bir kitapta toplayan rodrik ve doğan çifti, cd'lerin aslında 2003 değil, en erken 2009'da üretilmiş olduğunu kanıtlayarak başlıyor ve diğer sahte belgelerin neden gerçek olmadığını inandırıcı bir şekilde ortaya koyuyor. süreç içerisinde; medya, siyaset, tübitak, yargı gibi birçok etkenin rolünü değerlendirerek kapsamlı bir analiz yapma imkanı sunuyor. kitabı bitirirken ise TSK'ya ufak bir özeleştiri yaparak objektif bir tavır sergiliyor balyozdaki olayların iç yüzünü merak edenler için harika bir eserdir. meraklısına tavsiye edilir...
Balyoz
BalyozPınar Doğan · Destek Yayınları · 201017 okunma
Reklam
303 syf.
10/10 puan verdi
Maksimum değil, akıllı küreselleşmeye ihtiyacımız var diyen Rodrik, bu eserinde, günahıyla sevabıyla küreselleşmenin her türlüsü üzerinde duruyor ve hangisinin makul olduğunu gerekçelerini göstererek okuyucularına sunuyor.
Akıllı Küreselleşme
Akıllı KüreselleşmeDani Rodrik · Efil Yayınevi Yayınları · 201114 okunma
328 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Dani Rodrik bu kitabı yazdığında sene 2019'du. Türkiye'de yetişen ve kariyerini Harvard'da sürdüren birisi olarak ülkesiyle olan bağını hiç koparmadı. Yazdığı kitaplarla ekonomik açıdan gelişimimizi, hatalarımızı ve yapmamız gerekenleri mükemmel analiz eden bir akademisyen. Türkiye yıllar boyunca Orta Doğu ülkelerinden yönetim, ekonomik ve kültürel açıdan ayrışan bir ülkeydi. Lakin AKP iktidarı ile beraber bu farklıların yerini her geçen gün daha da artan benzerliklere bırakmaya başladı. Seçimle iktidara gelenlerin zaman içinde otoriterleşmesi ve liberal düzeni sürdürememesinin frenleyici kurumların yokluğudur diyor. Yıllar yılı aslında Dani Rodrik, Daron Acemoğlu, Refet Gürkaynak, Erinç Yeldan ve Korkut Boratav gibi değerli iktisatçılarımız Türkiye'nin girdiği yolu anlattılar, uyardılar. İyi ekonominin her zaman iyi politika anlamına gelmeyeceği, aralarındaki makasın uzunca bir süre boyunca açılabildiğidir. Kaydettikleri ekonomik ilerlemelere rağmen Tunus, Mısır ve birçok başka Orta Doğu ülkesi, yolsuzluğun, kayırmacılığın ve nepotizmin engel tanımadan yayıldığı, dar bir çevrenin yönettiği otoriter ülkeler oldular. Küresel finans krizi sayesinde ülkeye akan bolca döviz bizim ülkemizdeki krizi geciktirdi. Ama 2013 yılında beri Türkiye ekonomisi küçülürken, aynı zamanda otoriterleşmeye başlamıştır. Ve her geçen günü kurumlar yozlaştı, muhalefet baskılandı. Bu yüzden Türkiye'nin geldiği noktayı anlamak için bu eseri okumak çok faydalı olacaktır.
Daha Adil, Daha Makul : Bir Küresel Ekonomi Mümkün mü ?
Daha Adil, Daha Makul : Bir Küresel Ekonomi Mümkün mü ?Dani Rodrik · Domingo Yayınevi · 201927 okunma
180 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Bir de "onurlu bir subay" düşünün. 2002-2003'de 1. Ordu'da çalışmış ve bu darbe planlarına şahit olmuş olsun. Sonra 1. Ordu'dan Balyoz belgelerini içeren CD'yi, bir dolu başka CD, yazışmalar, ve seminer ses kayıtlarıyla birlikte (hatta 1980'deki Sıkıyönetim belgelerini de) beraberinde götürmüş olsun. Ama her nedense, bu onurlu subay bu dar- be CD'sini ortaya çıkarmak için tam 7 yıl beklemiş olsun. Belgelerden turşu olmadığını, ya da şarap gibi yıllandıkça kıymetlenmediklerini ancak 7 yıl sonra farketmiş olacak, bunları yastığınının altından çıkarmaya 2010'da karar ver- miş olsun. Bir de üstelik, bu onurlu subay, bunları savcılığa iletmek yerine, Baransu'nun eline tutuşturuvermiş olsun.
Balyoz
BalyozPınar Doğan · Destek Yayınları · 201017 okunma
136 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Dani Rodrik “Küreselleşme Sınırı Aştı mı?”adlı eserinde kapitalizmin ulusal bir çerçeve içerisinde işlediğini söylüyor.Oysa Rodrik bu düzenin yanlış olduğunu ve uluslar arası ekonomiler öyle bir şekilde yapılandırılmalıdır ki hiçbir ülke ekonomisi birbiriyle çatışmadan yaşayabilsin.Kitapta anlatılanlar ve yapılan teşhisler gerçekten de son derece isabetli.Kapitalizmin artılarını ve eksilerini nesnel olarak ortaya koyması ayrı bir güzellik.Ayrıca kitapta yer alan bazı bölümler kitaba ders kitabı havası vermiş diyebilirim.Kitapta “dış risk nedir ve önemli midir?,Avrupa’da entegresyon ve sosyal siyaset,OECD ülkeleri panel verilerinin değerlendirilmesi” gibi birçok sorunun cevapları ayrıntılarıyla verilmiş.Kısacası “globalleşmesinin(küreselleşmesinin)bugünü ve sonrası hakkında bilgi edinmek isteyenler arkadaşların mutlaka okuması gereken bir eser.Tavsiye ederim.
Küreselleşme Sınırı Aştı Mı?
Küreselleşme Sınırı Aştı Mı?Dani Rodrik · Kızılelma Yayıncılık · 19993 okunma
Reklam
·
Puan vermedi
Babil’in Yorumu - Daha Adil Daha Makul Bir Küresel Ekonomi Mümkün mü?
Mevcut kapitalist ekonomik düzenin insanlığı kaçınılmaz bir kriz ve çıkmaza doğru sürüklediği aşikâr. Gelinen noktada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri ortak fayda zemininde buluşturmak ütopik bir yaklaşım gibi görünse de Harvard Üniversitesi’den iktisat profesörü Dani Rodrik, Daha Adil Daha Makul Bir Küresel Ekonomi Mümkün mü? isimli eserinde bunun yollarını arıyor. “George S. Eccles İktisat Yazımında Mükemmellik Ödülü”alan kitabında Rodrik, “Küreselleşmenin bayraktarlığını yapan iktisatçıların, bencil gündemleriyle hareket eden serbest ticaret yanlılarının ve teknokratik elitlerin” hâllerini sorguluyor. Daha iyi işleyen ulusal ekonomiler ve sağlıklı bir küreselleşme yaratmak derdiyle yola çıkan yazar, akademisyen kimliğiyle alana dair güncel meseleleri titiz bir şekilde değerlendirip okuyucusuna sunuyor.
Daha Adil, Daha Makul : Bir Küresel Ekonomi Mümkün mü ?
Daha Adil, Daha Makul : Bir Küresel Ekonomi Mümkün mü ?Dani Rodrik · Domingo Yayınevi · 201927 okunma