Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Erik J. Larson

Erik J. LarsonYapay Zeka Miti yazarı
Yazar
8.0/10
1 Kişi
14
Okunma
2
Beğeni
260
Görüntülenme

Hakkında

The Atlantic , Los Angeles Review of Books , Wired ve profesyonel dergiler için yazmıştır . Diğer projeleri arasında DARPA tarafından finanse edilen iki girişim yer alıyor, en sonuncusu bir etki sıralama algoritması kullanarak kolejler ve üniversiteler için etki sıralaması sağlayan bir şirket. 2000'lerin başında Larson , Cyc yapay zeka projesine ev sahipliği yapan Cycorp için ağ güvenliğine yönelik bilgiye dayalı bir yaklaşım üzerinde çalıştı. [4] Daha sonra bilgi tabanı teknolojisi, ontoloji ve The University of Innovation, Creativity ve Capital Institute'a bağlı Amerikalı işadamı George Kozmetsky tarafından kurulan bir araştırma laboratuvarı olan Semantic Web for the Digital Media Collaboratory üzerine araştırma yaptı ve makaleler yayınladı . Austin'de Teksas . 2009 yılında açık kaynak metin belgelerini işlemek için DARPA'nın finansmanıyla ilk şirketi Knexient'i kurdu.Hiyerarşik Belge Sınıflandırıcı algoritmasını kullanarak. Larson daha sonra, DARPA'dan sağlanan fonla kolejlerin ve üniversitelerin web tabanlı sıralamalarını üretmek için bir algoritma geliştirdikten sonra Influence Networks'ü kurdu. Algoritma, AcademicInflunce.com InfluenceRanking Motorunun temelidir. 2020'de Larson , Texas College Station'daki Knowledge Based Systems, Inc.'e doğal dil işleme konusunda uzmanlaşmış bir Araştırma Bilimcisi olarak katıldı . Larson ayrıca The Atlantic ,Los Angeles Review of Books ve Wired dergisi ile The Metro Silicon Valley ve Inference: International Review of Science için makaleler yazmıştır.
Unvan:
Amerikalı Yazar, Bilgisayar Bilimcisi
Doğum:
ABD, 1971

Okurlar

2 okur beğendi.
14 okur okudu.
2 okur okuyor.
17 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Karşılıklı konuşmanın başarılı olması için uyulması gereken dört ilke önermişti: 1. Nicelik: Olabildiğince, gerektiğince bilgi verip, gereksiz bilgiden kaçının. 2. Nitelik: Dürüst olmaya çalışıp yanlış yahut kanıtlara dayanmayan bilgi vermeyin. 3. Bağıntı: Konuşmayla alakalı şeyler söyleyip bağıntıyı korumaya çalışın. 4. Tarz: Olabildiğince açık, öz ve derli toplu konusup belirsizlikten ve çok anlamlılıktan kaçının.
Sayfa 279 - Fol KitapKitabı okudu
Fikirler bireyin zekâsına değer veren kültürlerden çıkar.
Sayfa 352 - Fol KitapKitabı okudu
Reklam
(Neden ‘insan işlerinin simülasyonu’ yerine ‘yapay zekâ’ diyoruz, bir düşünün.)
Sayfa 48 - PdfKitabı okudu
Prometheusçu Mit Prometheus, yaşam ateşini Zeus'tan çalıp dünyadaki herkese et pişirmek için kullanınca Zeus öfkelenip yeryüzüne inerek, insanlığın pişirdiği her hayvandan kendi payına düşen eti talep etmiş ama Prometheus yine ne yapıp edip Zeus'u kandırarak onun hayvanların sakatat kısmını almasını sağlamıştı. Bunun üzerine, tanrılar birileri onların güçlerini ve otoritesini ellerinden almak istediğinde ne yapıyorlarsa Zeus da onu yaptı: Prometheus'u şiddetle cezalandırdı. Ka yalık bir uçurumun kenarında zincire vurdu, başına da bir kartalı (Zeus'un simgesi) musallat etti. Bu kartal her gün Prometheus'un başına üşüşüyor ve onun ciğerini yiyordu. Geceleriyse Prometheus'un ciğeri eski hâline geliyor ve bu döngü her gün tekrarlanıyordu. Bu öykü insanın gücünün artması, dünyaya hâkim olması hakkındadır ve insanın yaradılışına ait olan ve tükenmek bilmez görünen yaratıcı ruhuna bir övgüdür. Ama aynı zamanda bir kibir hikâyesidir çünkü Prometheus büyüklenmeyip Zeus'a etin en lezzetli ve güzel kısımlarını baştan sunmuş olsaydı ne ateşinden olurdu ne de ciğerinden. Hakiki bir yapay zekâ yaratma arzumuz da Prometheus mitinden ilham alıyor. Ebedi cezalandırmadan daha azı olmayacak korkunç sonuçlarına rağmen ateşi tanrılardan çalmak istiyoruz.
Sayfa 309 - 310 - PdfKitabı okudu
Günlük hayatın hengâmesi içinde, gördüklerimizin-veya okuduklarımızın- makul nedenlerini süratle kestirdiğimizi ve yine süratle bu kestirimleri çöpe atabildiğimiz veya güncellediğimizi nadiren fark ederiz. Oysa günlük hayat, beklentilerden oluşan bir zeminde görünüşte beklenmedik olayların kesintisiz bir akışıdır.
Sayfa 215 - Fol YayınlarıKitabı okudu
Yapay Zeka
Başvuru Kaynakları: ● 📄 Yapay Zeka El Kitabı, Afshine Amidi - Shervine Amidi, çev. Yavuz Kömeçoğlu - Ayyüce Kızrak, Stanford University, github.com/afshinea/stanfo... Eğitim Kitapları: ● 📕 Introduction to Artificial Intelligence, Wolfgang Ertel,
Anlaşamamak üzerine
... Doğruluğu genelde tanıtlama araçlarını kullanarak tesis ederiz; kuralları bir şeyleri tanıtlamada kullanır, böylece onların kesin olarak doğru olup olmadıklarını biliriz....(Syf.26) Tanıt?.. Tanıt nedir? Bilen beri gelsin. "Tanım" dediğinizi duyar gibi oluyorum. Peki öyle olduğunu varsayarsak yazar veya çevirmen niçin
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
376 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Nedir bu yapay zeka? Sınırları nelerdir?
Yapay zeka artık her alanda bizimle. Gün geçmiyor ki bir çok yapay zeka uygulaması, araştırması, kahaneti, yapay zeka kaynaklı kıyamet senaryolu film ve dizileri karşımıza çıkmasın. Peki gerçekte nedir bu yapay zeka? Sınırları nelerdir? Yapay zeka, teknolojik tekillik seviyesine yani insan zekasıyla aynı güce kavuşabilecek mi? Yoksa abartıldığı kadar bizimle konuşmak, satranç oynamak gibi belli işlemleri yapmaktan öteye gidemeyecek mi? Bugüne kadar insanoğlunun bu kadar ilerlemesini sağlayan insan zekasını çok mu küçüksüyoruz? Aslında yapay zekanın önündeki en büyük engel insan zekasını bu kadar küçümsememiz mi? Amerikalı Teknoloji Girişimcisi ve Bilgisayar Bilimci olan Erik J. Larson tarafından kaleme alınan ve @folkitap aracılığıyla bizlere ulaşan kitap, bu gibi sorulara cevap ararken yapay zekanın ne olduğunu bize gayet anlaşılır bir dille anlatıyor.
Yapay Zeka Miti
Yapay Zeka MitiErik J. Larson · Fol Kitap · 202214 okunma
376 syf.
1/10 puan verdi
Teknoloji olmadan yapay zeka….
#k: Teknolojiden bahsetmeden yapay zekadan bahsetmiş. Subjektif bit değerlendirme ile kitabın ilk sayfasından itibaren yapay zekanın sadece bir masal olarak kalacağını anlatmış. Ve bunu anlatırken mantık ve felsefeden yararlanmış. Teknolojik gelişmelere hiç değinmemiş. Mantık kuramıcılarının önermelerinden yola çıkarak yanlı yargılarda bulunmuş. 150 yıl önce temeli atılmış argümanlar ile yapay zekanın başarısız olacağını söylemek biraz zorlama olmuş
Yapay Zeka Miti
Yapay Zeka MitiErik J. Larson · Fol Kitap · 202214 okunma